BEATKO fioletowego od Ani [tara] możesz dostać jest piękny i szybko narasta tworząc cudne barwne plamy .Te nazwane są mniej chętne do ekspansywności .Wiązówka zaklepana a może i z rutewki będą jakieś siewki okaże sie wiosną
FLORIANIE Laura rośnie wysoko i musiałam ją posadzić w inne miejsce ,bo robiła sie z niej wiecha kwiatów i zasłaniała mi cudna różę La France. Zrobiło się tam zbyt ciasno, bo był tam też wysoki przetacznik .Przetacznika podzieliłam i też posadziłam w głąb rabaty razem z Laurą
TERENIU jest co wspominać, bo fotek mam multum .Muszę znów zrobić miejsce i przenieść wszystkie różane fotki do odpowiednich folderów.Potem patrząc na nie widać jak rosły w danym roku ,bo każda róża ma swój osobny folder z datą zakupu
MARYSIU każdy ma to co kocha najbardziej u mnie sa to róże u Ciebie zaś bylinki, a u Floriana astry ,irysy i dalie.Potem można się wymieniać, a ja zapomniałam się zapytać jak w tym roku kwitł żółtek
KRYSIU moja LO jest moją wychowanicą, bo z patyczka ją mam .Czasem łapie plamistość, lecz to nie bardziej niż inne może dlatego ,że rośnie na własnych korzeniach
MARYSIU trzeba użyć słowa w czasie przeszłym i jak kwitły .Kto by nie chciał ,żeby dalej sobie tak kwitły .Elina będę mieć również na względzie.Tak się przypatrywałam kwiatom Elin i Delavaya i powiem szczerze ,ze mają podobne kwiaty i rosną do podobnych wysokości a mam je obie.Wiosna muszę przesadzić dwie rutewki, bo wysoką posadziłam z przodu a niską z tyłu .Nie wiem jak mogło mi sie tak pokićkać
ELUSIA rutewka byle by miała półcień, a moja jedna rośnie na środkowej rabacie ,gdzie ma słońce od rana do 16 inna zaś gdzie słońce jest do 14 .Jak na razie żadna nie narzeka. One preferują półcień
IWONKO gdy nachodzi mnie chandra to otwieram taki czerwcowy czy inny letni folder i zaraz robi sie weselej na duszy

CHEWdelight jest raczej półpełna .Pogoda juz sie trochę popsuła lecz czego chcieć przecież to koniec listopada
No to trochę słonecznych fotek