Familokowego ciag dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowego ciag dalszy

Post »

Jadziu - posadziłam tę krwawnicę z tyłu rabaty, więc może być podwiązana jak trzeba będzie, i oby :roll:
A ja się uśmiecham do Twojej białej rutewki i białej wiązówki. Piękne je masz ;:303
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Wspomnienie lata z wypełniaczami ogrodowymi cudne ;:138 róże piękne ale ja zostanę jednak przy moich cudownych bylinkach ;:306
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Jadziu jakie cudne wspomnienia ;:138 ;:138 proszę o jeszcze ;:180
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Geranium 'Laura' piękne!
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A i ja się dołączam do wielbicieli bodziszków ;:167
Jadziu - poczytałam, zatem biała wiązówka - jak najbardziej ;:180
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

BEATKO fioletowego od Ani [tara] możesz dostać jest piękny i szybko narasta tworząc cudne barwne plamy .Te nazwane są mniej chętne do ekspansywności .Wiązówka zaklepana a może i z rutewki będą jakieś siewki okaże sie wiosną
FLORIANIE Laura rośnie wysoko i musiałam ją posadzić w inne miejsce ,bo robiła sie z niej wiecha kwiatów i zasłaniała mi cudna różę La France. Zrobiło się tam zbyt ciasno, bo był tam też wysoki przetacznik .Przetacznika podzieliłam i też posadziłam w głąb rabaty razem z Laurą
TERENIU jest co wspominać, bo fotek mam multum .Muszę znów zrobić miejsce i przenieść wszystkie różane fotki do odpowiednich folderów.Potem patrząc na nie widać jak rosły w danym roku ,bo każda róża ma swój osobny folder z datą zakupu
MARYSIU każdy ma to co kocha najbardziej u mnie sa to róże u Ciebie zaś bylinki, a u Floriana astry ,irysy i dalie.Potem można się wymieniać, a ja zapomniałam się zapytać jak w tym roku kwitł żółtek
KRYSIU moja LO jest moją wychowanicą, bo z patyczka ją mam .Czasem łapie plamistość, lecz to nie bardziej niż inne może dlatego ,że rośnie na własnych korzeniach
MARYSIU trzeba użyć słowa w czasie przeszłym i jak kwitły .Kto by nie chciał ,żeby dalej sobie tak kwitły .Elina będę mieć również na względzie.Tak się przypatrywałam kwiatom Elin i Delavaya i powiem szczerze ,ze mają podobne kwiaty i rosną do podobnych wysokości a mam je obie.Wiosna muszę przesadzić dwie rutewki, bo wysoką posadziłam z przodu a niską z tyłu .Nie wiem jak mogło mi sie tak pokićkać
ELUSIA rutewka byle by miała półcień, a moja jedna rośnie na środkowej rabacie ,gdzie ma słońce od rana do 16 inna zaś gdzie słońce jest do 14 .Jak na razie żadna nie narzeka. One preferują półcień
IWONKO gdy nachodzi mnie chandra to otwieram taki czerwcowy czy inny letni folder i zaraz robi sie weselej na duszy ;:167 CHEWdelight jest raczej półpełna .Pogoda juz sie trochę popsuła lecz czego chcieć przecież to koniec listopada

No to trochę słonecznych fotek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

O tak tego nam potrzeba ;:215 Ja też lubię wspominać jak mi tęskno za mocno, przeglądałam swoje zdjęcia wczoraj z czerwca, jaki piękny ten mój ogród, zatęskniłam jeszcze bardziej i jak tu wytrzymać ;:306
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko - wytrzymamy, wytrzymamy bo wiosna szybciej nadejdzie niż tegoroczna, bo luty będzie miał tylko 28 dni :tan ;:168 ;:306
Jadziu - najprawdopodobniej już mam jakiegoś fioletowego bodziszka, Dostałam go poprzedniej jesieni ale w tym roku nie kwitł. Rozbudował sobie natomiast piękny niski krzaczorek. Jak mi nie zakwitnie w przyszłym roku to się przypomnę. ;:172
A właśnie, może i rutewka się jakaś napatoczy :tan Ale i tak już jej szukam :tan
A może Jadziu te białe bodziszki już tak mają, że są wiechowate - moje białe też są olbrzymie w porównaniu z innymi - tak samo ich liście.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BEATKO masz racje z tym białym bodziszkiem te typy tak mają .Jednak w tym miejscu gdzie rósł było zbyt ciasno na niego i przetacznika + róża .Tak to jest jak wszystko się rozrasta to radość, lecz również rozterka .jednak te rośliny trzeba co jakiś czas przesadzać.
IWONKO majowy ogród też jest piękny, bo wszystko żywo zielone, róże dostają nowych listków i życie budzi sie od nowa wszystko takie świeże ;:167 ;:167 .Jednak nie ma tak kolorowo jak w czerwcu czy lipcu .Wytrzymamy, bo już w lutym-marcu będą pierwsze zasiewy to czas szybko minie.Tym razem wysieję pomidory w domu niech już dorodne idą do ogródka

Obrazek

Obrazek

to jest Bodziszek od Ani [tara]

Obrazek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to ten mój chyba fioletowy bodziszek ma inne; większe i bardziej powcinane listki. Teraz na jesień gałązki ma czerwone.
Jakieś inne bodziszki też kupiłam, na wiosnę, również nie kwitły, więc może w przyszłym roku pokażą swoje kwiaty. Jak nie będzie takiego jak Ty masz - to będę na kolanach o niego Cię prosić ;:136
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu , jaka piękna róza CHEW d..., a niżej taka sama chyba piwonia Cora L..., jeśli się nie mylę . Przepiękne i takie podobne , aż dech zapiera ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

JAKUCH pisze:to jest Bodziszek od Ani [tara]
;:224 Niby daleko od Koszalina a .... coraz więcej roślin od Ani i do mnie dociera.
Ów bodziszek i u nas już rośnie :)
O róży sombreuil już wspominałem, że w końcu zdecydowała się obudzić z patyczka.
Jeszcze o jakieś Aninej roślince pamiętałem, ale ... zapomniałem. :wink:
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANDRZEJU może o następnej róży od Ani Captain Hoyward cudnie u mnie rośnie też z patyczka ;:167 .Jednak Sombreuil nie chce się popisać czyżby zaś i tej się u mnie nie podobało ;:174 .Kurcze patrzyłam dzisiaj jak transferowane są moje fotki na Fotosiku i niektóre maja spore powodzenie, a ja biedna potem muszę dopłacać .Cóż popularność roślin też ma swoja cenę ;:306
KAROLCIA Cora Louise jest pod Coral Charm nie wiem czy na poprzedniej stronie też ja pokazywałam .Cora Louise to taki śliczne czupiradełko podobne do Eyes for you.Pozbyłam się żółtej piwonii Yellow Crown, bo mnie denerwowała .Na poprzedniej stronce pozostały tylko płatki
BEATKO ten bodziszek fajni się rozrasta ,więc spoko dostaniesz nawet większy kawałek .Mam jeszcze bodziszka żałobnego i czerwonego .Kurcze czego ja nie mam ;:224 wiem, jedynie , nie mam miejsca ;:306
Dostałam wczoraj i dzisiaj od jednej z forumek mnóstwo frywolitkowych wzorów i dzisiaj siedziałam i tworzyłam następne gwiazdy z nowej kolekcji.Tworzy się niezły składzik, a te mniejsze już pozbierała żona wnuka .Po opadach śniegu na ulicy utworzyła się szklanka, a drogowcy jak zwykle zaspali .No cóż niby przygotowani w lecie, a zima zawsze ich zaskakuje .Samochody poruszały się jak ślimaki i tworzyły sie korki
Wszystkie fotki są z 23 listopada

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj Jadziu no niestety zima do nas zawitała a ja jeszcze dzisiaj sadziłam magnolie.Kupiłam w sobotę w Lero- Merle na 3- stawach w Katowicach po 5żł. mieli jeszcze żonkile po 2,80 zł Kupiłam ale wsadziłam do donic i do piwnicy bo chyba po wsadzeniu do ogródka to by zmarzły
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

JAKUCH pisze: patrzyłam dzisiaj jak transferowane są moje fotki na Fotosiku i niektóre maja spore powodzenie, a ja biedna potem muszę dopłacać
A to, to już złodziejstwo :(
Co innego ... udostępniam Jadzine zdjęcie, albo - zdjęcie zrobiła Jadzia.
Też się z tym zetknąłem i .... teraz dużą część zdjęć zaznaczam swoim znakiem wodnym. A jak znajdę wykradzione i jeszcze podpisane jako swoje ;:oj to ;:134
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”