Przydomowy ogródek Eweliny , część II.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny , część II.

Post »

O!? Załapałam się na imprezę urodzinową! :tan
Wszystkiego najlepszego Ewelinko. Spełnienia wszystkich marzeń. ;:168

Koniecznie dokup cebul. Wszak urodziny ma się raz w roku. :wink:
;:196
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

EWELINKO :wit
Happy Birthday to You ;:167
To śpiewałem ja,
Sławek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Dzisiaj miałam tak zabiegany dzień, że nawet nie zwróciłam uwagi jaka była pogoda ;:306 . Miałam przyjemność po raz pierwszy brać udział w warsztatach organizowanych dla rodziców dzieci w ośrodku gdzie chodzi Weronika. Kilka godzin bardzo ciekawych informacji związanych z komunikacją i sposobami komunikacji u dzieci z takimi trudnościami jakie ma moja córka. Bardzo fajnie poprowadzone zajęcia a poza tym miałam możliwość wymiany doświadczeń z innymi mamami ;:108 . To bardzo cenne dla mnie . W przyszłości będą organizowane kolejne warsztaty na inne tematy ;:333 . Zamierzam korzystać bo takiego doświadczenia nie zdobędę sama w domu. Wczoraj z racji tego,że rodzice podarowali mi trochę gotówki to niewiele myśląc w nocy zrobiłam zamówienie cebulowe ;:224 . Koszyk był spakowany i czekał tylko na mój ruch ;:306 . Jutro kurier dostarczy mi cebule i posadzę je . To już na pewno koniec tego szaleństwa jakie mnie ogarnęło.

Beatko właśnie tak chciałam Ci to napisać - krótko i treściwie ;:196 .

Sabinko ja obcinałam lawendę jedynie po tym jak przekwitła, potem już nie. Prawdziwe cięcie przeprowadzę wiosną ;:108 . Właściwie mam krótkie doświadczenie z tą krzewinką ale wydaje mi się, że termin wiosennego cięcia lepiej jej służy.

Natalio kota pomiziam jak wróci bo gdzieś polazł . Chyba się obraził, że prawie cały dzień nie było nikogo w domu ;:306 . Masz rację, teraz to już tylko czekać na biel a potem na zieleń i kolory wiosny :tan .

Marysiu a no miałam wczoraj urodziny . Akurat trafiło mi się tak, że Małżonek na poligonie a ja sama z dziewczynkami w domu. Nie planowałam jakiegoś świętowania ale jak nagle ktoś zapukał do drzwi to miałam mega niespodziankę . Rozmawiałam z mamą tego dnia wcześniej i składając mi życzenia mówiła, że właśnie idzie do pracy. A to Ci kłamczucha . Dziękuję pięknie za życzenia ;:196 .

Lucynko Tobie także dziękuję za życzenia ;:168 . Zdrowie najważniejsze i oby było jak najdłużej ;:333 . Mam nadzieję, że naparstnica mnie nie zawiedzie ;:224 .

Beatko pięknie dziękuję za życzenia ;:168 .

Mati dzięki ;:196 . Już po ptakach ;:306 . Zamówiłam .

Aniu i Tobie posyłam podziękowania ;:196 . Cebule dokupiłam ;:138 .

Sławku wielkie dzięki za piosenkę ;:196 .

Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie i życzę spokojnej nocy .
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Przegapiłam urodzinowe party? :shock: Wszystkiego dobrego Ewelinko ;:304 Czyli urodzinowe "wpływy" już się ucebulowiły? ;:306
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Ewelinko..spóżnione, zdrówka i szybkiej wiosny. Pięknej wiosny bo przy tylu zakupach cebulowych nie może być inaczej. Obrazek
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wow, ile lawendy! Ja też znalazłem siewki pod moim starym krzakiem i wiosną muszę je poprzesadzać. Może podpatrzę u Ciebie taki szpalerek? :idea:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Wczoraj przyjechały do mnie cebule i posadziłam je mimo brzydkiej pogody. Dzisiaj jest jeszcze gorzej więc dobrze , że zrobiłam to wczoraj ;:108 . Ogólnie sezon mogę uznać za zamknięty ;:108 . Cebule posadzone , porządki jako takie porobione. Czeka mnie jeszcze tylko okrywanie roślin i kopczyki ale jak patrzę na długoterminowe prognozy to jakoś nie widzę powodu by okrywać już rośliny. Wczoraj miałam do załatwienia kilka spraw i jak jechałam autem to w wielu miejscach widziałam już opatulone włókniną rośliny ;:oj . Moim zdaniem to za szybko i można zaszkodzić tylko roślinom ;:222 .

Aniu dzięki ;:196 .Tak, właśnie tak, wpływy już się ucebuliły i siedzą w ziemi ;:306 .

Zaza dzięki wielkie ;:168 . Zdrowie jest najcenniejsze więc niech trwa jak najdłużej ;:196 . Cebulowych posadziło mi się w tym roku sporo ;:224 . Mam nadzieję, że przezimują i nie zostaną skonsumowane przez nornice a potem czekam na kwiaty ;:65 .

Florianie nie tylko ja mam takie szpalerki lawendowe ;:224 . Lubię ją i póki co super sobie u mnie radzi chociaż to młode rośliny jeszcze ;:108 . Poprzesadzaj i będą ładnie wyglądały ;:333 .

Pozdrawiam serdecznie i udanej soboty Wam życzę :wit .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj! Ewelinko piszesz o opatulonych roślinach! ja widzę przycięte krótko róże i obsypane w kopczyki już od miesiące przy marketach, a tam profesjonalni ogrodnicy opiekują się roślinami. Na wsi opatulone róże szczególnie te przy pergolach często workiem nylonowym po sam czubek, skąd Ci ludzie czerpią wiedzę...bo na pewno nie z FO ;:306 Miłej niedzieli i słoneczka ;:168
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

A tak orientacyjnie napiszesz, jakie cebule kupiłaś?
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Ewelinko, przyjmij spóźnione życzenia urodzinowe i uścisków moc. Ja też już mam zrobione kopce na różach i to już po pierwszych przymrozkach. Ja kopczykuję korą więc śpię spokojnie. W ogrodniczym programie mówili, że kora jest najbardziej optymalna.
Awatar użytkownika
gosiak132
100p
100p
Od: 21 wrz 2013, o 23:22

Post »

Witaj Ewelinko, przyjmij spóźnione życzenia urodzinowe, spełnienia marzeń ;:196 .Ja już zamknęłam sezon, zostało tylko bielenie drzewek. I oby do wiosny.
Pozdrawiam Małgosia
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Tak patrzyłam sobie, Ewelinko dzisiaj na tę moją lawendę, bo ją bardzo lubię i też ma się u mnie dobrze. Ale nie mam aż takiego pięknego krzaczku jak u Ciebie, może za późno ją przycinam bo długo kwitnie. Tnę ją dwa razy, późniejszym latem i jesienią bo zdąży ponownie zakwitnąć.
Absolutnie na nią nie narzekam, ale różnicę widzę. ;:100
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Są różne gatunki lawendy, swojej nie znam ale bardziej się pokłada po mimo przycinania. Twoja Ewelino taka zwarta kępka i taka bardziej mi się podoba. ;:215
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jak widzę, to wcale nie musisz się martwić o za dużo wolnego czasu :D
Doskonale sobie radzisz
Nie będę sugerowała, co mogłabyś robić, ale to najlepszy czas dla samej siebie.
A może jakiś kurs jest organizowany, w tym czasie, który by Cię zainteresował?
Ja tam bardzo chętnie bym posiedziała w domu
Dzisiaj to wręcz zazdrościłam emerytom, że nie musze wychodzić.
Ślizgawka była taka, że jeździło się 10km/h.
Zazdroszczę tych cebulowych zakupów. ;:173
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Ewelinko, co prawda mocno spóźnione, ale szczere życzenia urodzinowe. Spełnienia wszystkich marzeń! ;:196

Tak coś czytałam niedawno jak się zarzekałaś, że koniec z zakupami cebul :wink: A tutaj kolejna paczka przyszła :;230 Oj, będzie się działo u Ciebie na wiosnę. Już widzę oczami wyobraźni te łany cebulowych, wychylających się na wiosnę z ziemi ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”