Beata Aerangisów tak na dobrą sprawę dopiero się uczę , punctate kupiłam już z zalążkiem pędu kwiatowego tak więc nie mój sukces,chociaż to ,że udało mi się go doprowadzić do zakwitnięcia ,uważam jako jakąś jego część.
Wisi na oknie zachodnim, przelewam co dzień wodą z Brity a raz w tyg. spryskuję rozcieńczonym nawozem.
Na tym samym oknie wisi też A. Elisii a A. Biloba na oknie połudn.-wsch. Więcej info będę mogła podać jak sama doprowadzę do kwitnienie.
Przy przeprowadzce będziesz musiała dobrze je opatulić .
Reniu no właśnie jak ich nie kochać, dlatego wciąż po jednym (lub więcej

) z ostatnich nabytków np.Coelogyne ovalis ,reszta przyjdzie (a właściwie przyjedzie) w tygodniu.
Luisa Mówisz i masz , będzie niespodzianka bo 2 kwiatki jednak się rozwijają , mowa o D. OSF, moja roślinka jest duża w sensie dorosła i te najstarsze zrzucają liście, tak maja i na nich klują się pąki. Ogranicz podlewanie i trzymaj w chłodzie.
Może na maluchach zakwitnie , trzymam kciuki. Kupiła kolejne jak przyjedzie to się pochwalę.
Kilka zdjęć tego co na parapetach się dzieje .
Zakwitł Phal Bellina Ponkan x Bellina Blue
Nowy nabytek Coelogyne ovalis ponieważ kwitnie nie przesadziłam do kamyków.
Pąki na phal. Amboinensis x tetraspis chętnie kwitnie (ale nie zima większość paków usycha)
Nowy listek na Leptotes bicolor, przyjął się na podkładce zrobionej przez M.
Pąki na Dend. OSF
Też tylko 2 kwiatki będą na D. Stardust Firebird
A na koniec coś nie w temacie, ale chętnych zapraszam do skosztowania za kilka tygodni