Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Post »

Aniu karmiczek super na pewno skrzydlaci znajdą do niego drogę ;:333 Różyczka - oby do lata i będziemy podziwiać ;:oj Szkoda że moja Piano padła, Twoja to prawdziwy potwór i tyle kwiatów. Odliczam do piątku - w końcu dotrę posadzić tujki złote i ukochane hortensję ;:167 Dużo zdrówka, mnie osłabienie trochę męczy po 2 dniowej jelitówce. W piątek ma być cieplej to chociaż posadzę ;:196 Tyle czasu bez działeczki, rozumiem, że tęsknisz, wykuruj się porządnie ;:168

Pozdrawiam ciepło ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu róże pewnie posadzone. :) Nie martw się ptakami, jak się zlecą, to nie nadążysz z karmieniem. Ja około 15 kg słonecznika sypię zimą do karmnika. ;:173
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jaki dziś ładny dzień,jutro ma być 10 stopni na plusie,pojadę posadzić kilka cebul co mi zostały.
W piątek dotarłam wreszcie na działkę i posadziłam nowe róże oraz przesadziłam młodszą siostrę Lavender Ice. Pograbiłam co nieco,sporo liści trzeba jeszcze uprzątnąć ;:2 Także plan wykonany.Czeka mnie jeszcze związanie traw.
Wczoraj zauważyłam,że 3 sikorki podlatywały na zmianę do mojego karmnika ;:138 Ale radochę miałam,no nareszcie :uszy
Nie minęła chwila,a tu sroka podleciała i gołąb,wypłoszyły maleństwa grrr ;:185

Werka mam trochę angielek i każda z nich dobrze się spisuje,mam nadzieję,że Olivia też dorówna im kroku.
Munstead Wood ma bardzo ładne kwiaty,lubię takie ciemne. O Boscobel nigdy wcześniej nie marzyłam,ale po rekomendacji Dorotki zapragnęłam ją zaprosić,a niech ma okazję się wykazać :uszy
Rosarium Europa o tak,tam mnie jeszcze nie było,może i ja swojego namówię? ;:303

Aniu wczoraj był debiut,jak zobaczyłam te małe ptaszki z żółtym brzuszkiem to uśmiech mi z buzi nie schodził,a skakałam jak małe dziecko ;:oj
Mój Charles rośnie w pełnym słońcu..hmm a do donicy polecam Garden of Roses i Bailando.
Tu znalazłam link do odkopanego tematu :)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 41&t=49110

Aniu-nena druga nieznajoma to Foxy Flower Circus,całkowity spontan,zamówiłam razem z Olivią do towarzystwa ;:108
Ptaszki wczoraj znalazły kulę i troszkę dziobały,ale miałam banana na ustach ;:215

Iwonko będę czekała cierpliwie,na razie coś wczoraj skubnęły ;:333
Sama jestem ciekawa brata Pashminy ;:303 Czy okaże się pięknym łabędziem,czy brzydkim kaczątkiem?
Rosenfaszination wcale do małych rabatówek nie należy,raczej to wielkokwiatowa .Rozrosła się wszerz i wzdłuż.

Marlenko jak tylko ptaszki wyczują żarełko to zawsze będą miały u mnie stołówkę,czekam na nie ;:333
Angielskie ogrody mi też się marzą,ja tez jestem tego zdania,że marzenia trzeba spełniać ;:215

Anetko Piano moja wielka i już ma kilka lat,może Twoja miała złą podkładkę...
W piątek udało się posadzić róże,na pewno i Ty zdążyłaś z pracami ;:333
Piszesz o jelitówce...hmm właśnie coś mój syn od wczoraj ma problemy z trawieniem,Smecta w pogotowiu i dieta...a miałaś przy tym gorączkę?

Soniu czekam na podbój karmnika ;:65 Słonecznik już kupiłam i czekam ;:108
Róże posadzone,a ja spokojniejsza ;:170

Rosenfaszination potrafi mnie zachwycić nawet w listopadzie

Obrazek

Obrazek

Trawy ratują sytuację,gdy nic nie kwitnie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Liście do wora

Obrazek

Rozmaryn wykopany i na zimę mamcia zgłosiła chęć,by go przezimować na parapecie u siebie ;:333

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie :)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

U mnie większość liści jeszcze na różach/
Nie mam pojęcia kiedy je wyczyszczę i zakopczykuję
Nie będę przesadzała MT, musze skrócić żywiopłot.
Jest za ciemno i dla moich pomidorów
Także wiosną znowu cięcie
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jak pięknie pokazałaś trawy ;:oj Po takich zdjęciach moje serce mięknie jak wosk ;:63 Czy te trawy same liście mają wysokie? Bo szukam takich z niskimi liśćmi, ale żeby same wiechy były wysokie. Czyli żeby dołem nie zajmowały zbyt dużo miejsca.
Karmnik musisz powiesić w takim miejscu, żeby duże ptaki nie mogły tam przysiąść. Z tego powodu powiesiłam taki w kształcie tuby z cienkimi patyczkami jako siedzisko. Sroki mogą się tylko oblizywać.
Też dzisiaj udało mi się popracować na działce :heja
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

O jeszcze ci róża kwitnie :shock: Moje ostatnie pąki zostały nierozwinięte ;:185 Trawa wygląda cudnie, co to za odmiana?
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Aniu, super, dzięki, lecę czytać ;:168
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Ja też walczyłam z liśćmi, mam nadzieję, że to już koniec, natomiast jak tak dalej pójdzie, to pewnie będę musiała jeszcze z jeden raz przejechać kosiarką ;:173
Masz już ptasich gości ;:433
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
matt55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 cze 2012, o 22:10
Kontakt:

Post »

O jej ile róż ;:oj Prześliczne :D
Ale najbardziej moje serducho skradło oczko z tymi trawkami. Cudo ;:167 To takie moje klimaty. Chętnie będę tu zaglądał.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ania, najgorsze jak się Sroki dowiedzą o nowej stołówce.. wtedy można pomarzyć o sikorkach. Ostatnio tak się złożyło, że przed szkolną stołówką porozwalały się worki z jadalnymi odpadami.. Zanim odpowiednim służbom udało się to wszystko posprzątać Sroki miały używanie i zniknęły z moich jabłoni na większość dnia ;:oj Tymczasem u mnie.. dosłownie rzut kamieniem od tamtego miejsca pojawiły się nagle i sikorki, i wróble, dzięcioł z czerwoną czapeczką, kowalik, dwie sójki i jeszcze jeden, którego nazwy nie znam.. Byłam w takim szoku, że całą rodzinę zgarnęłam przed okna i tak gapiliśmy się jak zamurowani..Spektakl trwał prawie pół godziny. Ptaki obrywały zostawione słoneczniki i buszowały po kompoście i rabatach, potem przyleciały "prawne właścicielki terytorium" i przegoniły towarzystwo :evil: . Dopiero wtedy wyszło ile moglibyśmy mieć odwiedzin gdyby nie sroki...
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Aniu, przeczytałam wątek o donicowych różach i w osłupienie mnie wpędziła informacja, że róże mogą zimować w pomieszczeniu bez okien :shock: Ja mam właśnie poddasze, na którym jest dość zimno, w odróżnieniu od garażu, który jest ciepły, bo przy kotłowni. Ale na poddaszu (przechowujemy tam szpargały) panują ciemności. Serio mogę tam zimować róże w donicach?! :shock: Jakiś mi się ryzykowny ten pomysł wydaje... :roll: Czy zdarzyło Ci się kiedyś tak spróbować?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Mrozik dziś rano skuł szyby w aucie,-5 stopni...jak dobrze,że zdążyłyśmy z mamcią wykopać dalie,ogromne karpy niektóre.Liście z rabat powymiatane,ładna pogoda sprawiła,że bardzo przyjemnie się pracowało.
Kopców nie mam jeszcze porobionych,śledzę pogodę i jak tylko zobaczę mróz spory na horyzoncie to będzie trzeba poprzykrywać niektóre,słabsze odmiany.
Zaraz grudzień,potem styczeń,czas biegnie bardzo szybko,także do wiosny już niedaleko,a raczej coraz bliżej ;:108

Gosiu moje róże nie mają kopców,na razie pozostawiłam je samym sobie.ten mały mrozik im nie zaszkodzi,a pomoże zasnąć.

Iwonkana trawach się wcale nie znam,kupiłam te najbardziej polecane.fakt zajmują coraz więcej miejsca z roku na rok się rozrastają jak szalone.Na razie trudno mi wyrazić opinię,ponieważ są u mnie dopiero dwa lata,ale sam dół nie jest bardzo rozłożysty.
Rozplenica japońska ma dużo gęstych liści i zajmuje sporo miejsca.
Zauważyłam,że okropne ptaszyska czyli sroki i wrony przymierzają się do kuli.Jak sikorka przysiądzie to od razu lecą i straszą maleństwa ;:131

Małgosiu nie pamiętam nazwy trawy,ale wiem,że chyba plakietka w ziemi została to jak znajdę napiszę.
Róże pewnie już zmrożone przez dzisiejszy mrozik ;:224

Ann85 bardzo proszę:)

Marlenko ptaszki wyczaiły,że jedzonko dla nich przygotowałam ;:333 Czekam aż zasiądą do stołówki ;:215

Matt55 miło,że nowy gość zawitał,zapraszam:)

Sabinko sroki potrafią przegonić małe ptaszki,wstręciuchy jedne ;:14
Fajne mieliście z rodzinką przedstawienie,ja pewnie bym nie odchodziła od okna.
Nagrałam krótki film,ale mało co widać,bo stałam za firanką,żeby ich nie spłoszyć :D

Aniu ja nie mam możliwości przechowania róż na poddaszu,jedynie na balkonie udało mi się przezimować róże.
Owinęłam donicę agrowłókniną i dodatkowo do kartonu.Spróbuj swoją przezimować,powinno się udać.

Dalie wykopane

Obrazek

Olivia Rose na razie bez kopczyka ;:oj

Obrazek

Marc Chagall

Obrazek

Rabatka różana

Obrazek

Hot Chocolate

Obrazek

Charles Austin zaróżowił się

Obrazek

Obrazek

Lawenda uwielbiam

Obrazek

Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Aniu, kapry wyglądają okazale, całe szczęście, że zdążyłam z wykopaniem przed mrozami.
Powiedź mi kochana, czy i jak zabezpieczasz hortensje? Mam dwie bukietowe i właśnie zastanawiam się, czy mam coś z nimi robić na zimę, czy może radzą sobie bez pomocy?
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu cieszę się, że wyrobiłaś się z pracami ogrodowymi. Karpy daliowe to istne giganty!
Na sroki nie ma chyba humanitarnego sposobu. :roll:
Takie bandyty z tych ptaszorów.
Marlenko bukietówki są cudowne, bo można je zostawić na zimę bez okrywania i kopczykowania. ;:215
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Aneczka, dzięki za odpowiedź, w takim razie jeszcze bardziej lubię te roślinki ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”