Przydomowy ogródek Eweliny , część II.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny , część II.

Post »

Witajcie :wit .

U mnie prawdziwa odwilż i leje się z dachów, w dodatku mocno wieje. Chwilami słoneczko jakby chciało wyjść ale nie może przebić się przez chmury ;:222 . Może koło południa da radę bo ja z przyjemnością poszłabym coś jeszcze posprzątać w ogródku i przygotować miejsce pod nowe cebule ;:224 .Tak , tak , niestety albo stety ;:306 uległam namowom Małgosi i skusiłam się jeszcze na tulipany i irysy żyłkowane :tan . Prognozy pogody na najbliższe dni są pomyślne więc uda mi się je posadzić. Muszę jeszcze obciąć kilka bylin i związać trawy . Wczoraj zakupiłam też pierwsze nasionka ;:131 . Zastanawiam się jeszcze nad zakupem takich wielodoniczek żeby zmieścić to wszystko na parapetach po pikowaniu ale sama nie wiem czy to dobry pomysł .Opinie na temat tych palet są podzielone .

Ula no to świetny prezent dostałaś pod choinkę ;:333 . Skusiłam się na te cebule jednak bo żal było nie kupić po takich cenach ;:108 . Wiosną będzie więcej koloru .

Aniu ja tam poddałam się pokusie i zapakowałam koszyk. Co prawda nie zaszalałam jakoś bardzo ale zawsze coś. Godzina sadzenia jak nic ;:306 . Nie czekaj tylko klikaj ;:306 .

Marysiu coś wiem na temat powracania do koszyków,zmieniania zamówień, dodawania, usuwania itd ;:306 . Mam podobnie ale często daję radę się powstrzymywać. Wczoraj uległam bo jak zobaczyłam zdjęcia z wiosny doszłam do wniosku, że mam jeszcze sporo miejsc ;:224 . Wiosną to tulipanów niestety nie kupię ale co innego i owszem ;:306 .

Małgosiu a no widzisz jaka ta pogoda bywa przewrotna ;:306 . Psikusa mi zrobiła z tą łopatą jak nic . Na długie przedpołudnia jeszcze nie mam pomysłu ale postaram się nie marnować czasu . Rękodzieła nie są moją mocną stroną ;:222 . Jakoś nie specjalnie potrafię robić takie rzeczy ale może coś mnie zainteresuje ? Póki co obmyślam co będę siała na parapetach za kilka miesięcy . Mam w planach zrobić sobie jakąś sensowną rozsadę jednorocznych . No właśnie, co Ty byś zrobiła z tym wolnym czasem ??

Małgosiu zamówiłam :lol: a Ty jak tam ?? Powstrzymałaś się czy nie ?? 40 paczek tulipanów to sporo ;:oj . Ja włożyłam do koszyka te mieszanki tulipanów w sumie 80 cebul i 40 irysów żyłkowanych jasno niebieskich i żółtych . Może nie zaszalałam ale przecież muszę zostawić sobie coś na kolejne lata .

Krysiu i bardzo dobrze ;:333 . Wiosna będzie jeszcze bardziej kolorowa i wesoła , tak trzymać ;:138 .Skoro miejsce jest to czemu nie ;:306 .

Pozdrawiam i udanego dnia Wam życzę .
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ciesze się, ze nie tylko ja mam jeszcze cebule do sadzenia! :tan

Nakupowałam w netto z przeceny za 99gr. Stwierdziłam, że przed domem posadzę, bo przed daliami tam zawsze łyso. ;:224
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Nie, nie ja ćwiczę silną wolę, w tym roku już nie dam rady, w przyszłym może bardziej poszaleję :wink: Ale cieszę się Waszą cebulową radością ;:108
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko, widzę, że szaleństwo cebulowe trwa w najlepsze! ;:63
A nawet - można powiedzieć - jeszcze się rozwija! ;:333
Ja już posadziłam wszystko, co miałam posadzić ;:108 i teraz wędruję ;:65 ;:65 po internetowych ofertach w poszukiwaniu nasion ciekawych roślin. Póki co, nic mi w oko nie wpadło, ale to dopiero początek, :tan dopiero się zaczyna. :tan :tan
Miłego wieczoru. ;:196
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Ewelino..na twoje pokusy tylko ci mrozów życzyć wtedy przestaniesz myśleć o sadzeniu cebul. ;:306 Niemniej życzę ci jeszcze ładnej pogody obyś te co wpadły do koszyka mogła posadzić. ;:128. No cóż, czekać wiosny...ależ będzie u ciebie kolorowo i pięknie. ;:180
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pogoda na szczęście okazała się całkiem w porządku ;:108 . Słoneczka w prawdzie nie było ale to nie zniechęciło mnie i udało mi się trochę popracować w ogrodzie :heja . Powycinałam resztki bylin, wykopałam kilkanaście dołków pod cebulowe, związałam część traw i wróciłam do domu ;:108 . Dzień udany a teraz tylko czekam na przesyłkę, która już została do mnie nadana i ostatnie sadzenie w tym roku ( mam nadzieję :wink: ). Zapowiadają śliczną pogodę na weekend więc liczę, że jutro odbiorę paczkę i będę mogła posadzić moje zdobycze :tan .

Miłko ja też się cieszę, że nie jestem osamotniona ;:224 . Takie przeceny Ci się trafiły, że żal było nie brać tych cebul a przed domem kolorek jak najbardziej wskazany ;:333 . Wiosną będziemy miały kolorowo ;:108 .

Aniu namawiać Cię nie będę ;:306 . Ćwicz silną wolę, ćwicz bo tu na forum trudno czasem oprzeć się pokusie ;:306 . Na pewno nie raz jeszcze Forumowiczki skuszą Cię na co nie co . W takim razie w przyszłym roku nadrobisz i ja też nie odmówię sobie tej przyjemności .

Lucynko ja też mówiłam sobie jakiś czas temu, że wszystko mam posadzone i co ?? I pojawiła się Małgosia ;:306 . To na Nią muszę zwalić to wszystko ;:131 . Za to dzięki Niej będzie wiosną odrobina koloru więcej ;:224 . Ja już kupiłam troszkę nasionek i dzisiaj mi przyszły ;:333 . Wysiewy dopiero od końca lutego więc muszę uzbroić się w cierpliwość . No właśnie, dopiero się zaczyna to całe nasionkowo - parapetowe szaleństwo :tan . Dziękuję i wzajemnie udanego wieczoru życzę ;:196 .

Zuza chyba masz rację ;:306 . Mróz skutecznie ostudził by moje zapały ale całe szczęście zapowiadają w moim regionie świetną pogodę ;:108 . Liczę na kolorową wiosnę i z roku na rok coraz piękniejszą . Pozdrawiam .

Dobrej nocy Wam życzę :wit .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko, ja zrobiłam spis nasion, które sama zebrałam i jest tego prawie 50 pozycji, może dlatego jeszcze nic nie kupiłam i może nie kupię, choć tego nikomu obiecać nie mogę. Tym bardziej sobie. ;:306
Mam nasiona nachyłka różowego, którym byłaś zainteresowana. Jeśli Twoje zainteresowanie tą roślinką jest aktualne, to proszę o info. A może jeszcze jakieś nasiona byś chciała?
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Widzę, że w tym sklepie powinnam dostać dodatkowy rabat za napędzanie im klientów :;230 Sama też oczywiście nie zdołałam się oprzeć... A byłam przekonana, że w tym roku już definitywny koniec z ogrodem ;:223 No trudno, na głupotę nie ma rady ;:185 Za to na myśl o wiośnie pypcia dostaję i już nie mogę się jej absolutnie doczekać, chociaż nawet zima się jeszcze nie zaczęła ;:65
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No i uległam dostałam ofertę z liliami drzewiastymi po 1 zł i przyjdą w przyszłym tygodniu...znowu sadzenie ;:223 ale jak zakwitną będę pewnie zadowolona :D Ewelinko u mnie rano piękny poranek, a teraz siąpi i szaro ...nie będzie ogniska ;:185
Udanego wypoczynku weekendowego ;:168
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Palety czasem mi się przydają, ale w tym czasie i na takie rośliny, które będzie można posadzić do gruntu po tym jak osiągną odpowiednią wielkość. Pikowanie to nie moja bajka (na to trzeba mieć sporo miejsca lub mocno się ograniczyć). Obecna dość łagodna pogoda sprawiła, że ja także skusiłam się na troszeczkę krokusów, hiacyntów i ranników.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ewelinko, napisz mi, proszę gdzie kupiłaś irysy żyłkowane. Bo je poszukuję.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewelinko żadna zwariowana ogrodniczka nie ma silnej woli. ;:173 Jak nie róże, to cebule, a wiosną wysiewy i już serce się raduje. :) Jednak pogoda dostosowuje się do naszych szaleństw. Takie ciepło, że trochę żałuję, że już wszystko posadziłam. ;:306 Ja wielodoniczki sobie chwalę, bo też mało parapetów mogę zastawić.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczorajszego dnia pogoda była bardzo udana i udało mi się posadzić wszystkie cebule. W piątek byłam pozałatwiać kilka spraw i wstąpiłam do Biedry . Dacie wiarę, że udało mi się jeszcze kupić cebulki po 99 groszy ;:oj ? A tak narzekałam, że inni to mają szczęście a u nas nic nie ma ;:306 . Jakoś wcześniej nic nie mieli a tu nagle pojawiły się ;:306. Co prawda to tylko puszkinia i śnieżnik ale przecież te maleństwa też są bardzo ładne ;:173 . Kupiłam to co mieli i czekam na wiosnę z niecierpliwością ;:65 .

Lucynko 50 pozycji to sporo i ja zastanawiam się ile z nich wysiejesz w domu ;:oj . Na pewno część można wysiać do gruntu bo inaczej wszystkiego na parapety nie da się upchać a tu jeszcze kolejne nasiona kuszą ;:306 . Nie ma to jak silna wola ogrodnika ;:306 . Lucynko z tym nachyłkiem to sobie problemu nie rób. Ja wiem, że Ty dobra kobieta jesteś ale mam pomarańczowego i mi wystarczy. Muszę trochę stopować z tymi różami w ogródku ;:306 .

Małgosiu rabat za naganianie klientów jak najbardziej powinien Ci przysługiwać ;:306 . Mamy teraz jeszcze trochę ładnej pogody więc trzeba korzystać i sadzić cebule . Wiosną na pewno będzie pięknie jak to wszystko zakwitnie ;:138 . Ja też już nie mogę się jej doczekać . Zima szybko zleci, zaraz będą święta potem Nowy Rok a końcem lutego można ruszać z pierwszymi wysiewami :tan . Potem do wiosny to już blisko ......

Marysiu lilie drzewiaste w takiej cenie to grzech nie brać . No właśnie sadzenie to może nie zawsze jest wspaniałe ale widok kwitnących roślin już tak ;:138 . Pozdrawiam i udanej niedzieli Ci życzę ;:168 .

Olu ja kupiłam kilka nasion i pikować będę ;:108 . To jednak wzmacnia rośliny i sadzonki są dorodniejsze . Nie mam też zbyt wiele miejsca ale na pewno zmieści się kilkadziesiąt roślinek. Reszta poleci do gruntu ;:333 . Z tymi wielodoniczkami to jeszcze się zastanawiam bo ja zawsze pikowałam do pojemniczków takich po jogurtach albo wyższych kubeczków i ustawiałam w pudle żeby potem to wszystko w całości przenosić . W sumie to też był wygodny sposób więc może nie ma sensu ponosić dodatkowych kosztów na zakup paletek. Zobaczymy .

Beatko wysłałam Ci PW.

Soniu to prawda, pokus wszędzie pełno ;:306 . Jednak potem mamy kolorowe i wesołe obrazki za oknem . Przecież Wszystkie bardzo to lubimy . Pogoda faktycznie zrobiła się bardzo fajna i można by jeszcze sadzić ;:306 . Jednak to już chyba końcówka . Wiosenne wysiewy także cieszą chociaż ja w tym roku słabo się do tego przyłożyłam. W nowym sezonie pragnę to nadrobić i zobaczymy z jakim skutkiem.

Pozdrawiam Wszystkich :wit .
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ewelinko i ja poproszę PW z tymi namiarami. ;:108
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Ewelina, widzę że szaleństwo cebulowe Cię wzięło ;:oj I dobrze, wiosna u Ciebie będzie piękna ;:215
Pogoda wciąż sprzyja sadzeniu, więc jak jest miejsce a cebule za półdarmo to aż żal nie korzystać ;:108
Pozdrawiam i słonecznej niedzieli życzę ;:3
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”