Witajcie

.
U mnie prawdziwa odwilż i leje się z dachów, w dodatku mocno wieje. Chwilami słoneczko jakby chciało wyjść ale nie może przebić się przez chmury

. Może koło południa da radę bo ja z przyjemnością poszłabym coś jeszcze posprzątać w ogródku i przygotować miejsce pod nowe cebule

.Tak , tak , niestety albo stety

uległam namowom Małgosi i skusiłam się jeszcze na tulipany i irysy żyłkowane

. Prognozy pogody na najbliższe dni są pomyślne więc uda mi się je posadzić. Muszę jeszcze obciąć kilka bylin i związać trawy . Wczoraj zakupiłam też pierwsze nasionka

. Zastanawiam się jeszcze nad zakupem takich wielodoniczek żeby zmieścić to wszystko na parapetach po pikowaniu ale sama nie wiem czy to dobry pomysł .Opinie na temat tych palet są podzielone .
Ula no to świetny prezent dostałaś pod choinkę

. Skusiłam się na te cebule jednak bo żal było nie kupić po takich cenach

. Wiosną będzie więcej koloru .
Aniu ja tam poddałam się pokusie i zapakowałam koszyk. Co prawda nie zaszalałam jakoś bardzo ale zawsze coś. Godzina sadzenia jak nic

. Nie czekaj tylko klikaj

.
Marysiu coś wiem na temat powracania do koszyków,zmieniania zamówień, dodawania, usuwania itd

. Mam podobnie ale często daję radę się powstrzymywać. Wczoraj uległam bo jak zobaczyłam zdjęcia z wiosny doszłam do wniosku, że mam jeszcze sporo miejsc

. Wiosną to tulipanów niestety nie kupię ale co innego i owszem

.
Małgosiu a no widzisz jaka ta pogoda bywa przewrotna

. Psikusa mi zrobiła z tą łopatą jak nic . Na długie przedpołudnia jeszcze nie mam pomysłu ale postaram się nie marnować czasu . Rękodzieła nie są moją mocną stroną

. Jakoś nie specjalnie potrafię robić takie rzeczy ale może coś mnie zainteresuje ? Póki co obmyślam co będę siała na parapetach za kilka miesięcy . Mam w planach zrobić sobie jakąś sensowną rozsadę jednorocznych . No właśnie, co Ty byś zrobiła z tym wolnym czasem ??
Małgosiu zamówiłam

a Ty jak tam ?? Powstrzymałaś się czy nie ?? 40 paczek tulipanów to sporo

. Ja włożyłam do koszyka te mieszanki tulipanów w sumie 80 cebul i 40 irysów żyłkowanych jasno niebieskich i żółtych . Może nie zaszalałam ale przecież muszę zostawić sobie coś na kolejne lata .
Krysiu i bardzo dobrze

. Wiosna będzie jeszcze bardziej kolorowa i wesoła , tak trzymać

.Skoro miejsce jest to czemu nie

.
Pozdrawiam i udanego dnia Wam życzę .