Witajcie

.
Noc była u nas bardzo jasna bo w końcu można było zobaczyć piękny i wielki księżyc

. U mnie w dalszym ciągu zimowo a dzisiaj dodatkowo świeci piękne słońce

. W nocy mieliśmy - 8 na termometrze

a teraz jest troszkę powyżej zera. Śnieg cudownie skrzy się w promieniach słońca i prawdę mówiąc w ogóle nie przeszkadza mi ten nagły atak zimy

. Opony w końcu zmieniliśmy na zmienione bo nie było na co czekać

. Teraz jest tak pięknie, że nie chce się wracać do tych ponurych widoków sprzed tygodni

. Śnieg na pewno na dniach stopnieje bo zapowiadają temperaturę powyżej zera a poza tym mamy dopiero połowę listopada

Ja powoli myślę o nowym sezonie i moich wysiewach parapetowych . Obiecałam sobie, że w przyszłym roku przyłożę się do tego bardziej

. Chciałabym spróbować wysiać lobelię zwisłą, żeniszka meksykańskiego, dalie karłowe , niecierpka walleriana i coś tam na pewno jeszcze. Zobaczymy jak mi z tym pójdzie

.
Krysiu widzę, że nie tylko ja na początku montuję prowizoryczne podpory dla pnączy

. Mam zamiar z czasem je wymieniać na coś lepszego ale zobaczymy jak to będzie

. U mnie nadal zimowo

. katar to niestety częsta dolegliwość w takim sezonie

. Ja również pozdrawiam .
Lucynko bielutka kołderka- właśnie tak to wygląda

. Podzielam Twój zachyt bo dzisiaj przy słoneczku jest jeszcze piękniej .
Marysiu- amba zapraszam, u mnie nadal zimowo więc można spacerować

. Ja też lubię taki widok i śnieg w ogóle mi nie przeszkadza, ba nawet uważam że powinien być ! Może jest na niego jeszcze ciut za wcześnie no ale trzeba cieszyć się tym co jest bo nie wiadomo ile tego śniegu będzie tej zimy.
Natalio ja myślę wprost przeciwnie - w ogóle smutku nie widzę . Ta biel jest taka rozjaśniająca, że mam lepszy humor

. Na pewno długo nie utrzyma się ten śnieg bo zapowiadają jeszcze plusowe temperatury.
Aniu zima przyszła dość szybko no ale nie oszukujmy się ten śnieg na pewno stopnieje zaraz . Jest jeszcze dość ciepło no i mamy połowę listopada dopiero

. Do Ciebie też na pewno zima przyjdzie ko oby w bardziej zimowym terminie

.
CDN