Przydomowy ogródek Eweliny , część II.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny , część II.

Post »

Witajcie :wit .

U mnie nadal zimowo . Trzeba przyznać, że mam piękną zimę tej jesieni ;:306 . Mam nadzieję, że limit śniegowy na ten rok nie zostanie wyczerpany i w zimę także uraczy mnie swoją obecnością. Gdyby tak moje róże i inne rośliny miały przez całą zimę taką pierzynkę ;:224 . Oj marzenia ;:173 . Czas zejść na ziemię :roll: bo na termometrze nieco poniżej zera i już sobie wyobrażam co będzie jak zacznie się to wszystko topić ;:oj . Zrobi się paskudnie i ciapowato ;:222 . Fuj... tego nie lubię okropnie i pewnie nie tylko ja. Moje dziewczynki jak na złość dostały kataru więc nici z sanek a szkoda bo być może to taka pierwsza i ostatnia okazja w tym roku ;:306 . Optymistka ze mnie, taka że hej ;:306 .

Obrazek

Obrazek

Lucynko jest ślicznie i od razu jakoś tak lepiej człowiek się czuje. Od tego śniegu jest znacznie jaśniej i w nocy też ;:333 . Oj tam, kwiaty dadzą sobie radę , żeby tylko tak przez większą część zimy chciało być tak biało to nie pogniewałabym się wcale. Pozdrawiam ;:196 .

Obrazek

Obrazek

Małgosiu-PEPSI masz rację ,zrobiło się klimatycznie i czysto ale pewnie nie potrwa to długo :( . Zapowiadają temperatury powyżej zera więc nie łudzę się, że ten śnieg zostanie. Na ścianie rośnie powojnik Paul Farges . Sadziłam go w tym roku wiosną i świetnie sobie radzi ;:333 .

Obrazek

Obrazek

Małgosiu- clem masz rację kot jak siedzi przy chomikach to oblizuje się co chwilę ;:306 . Niestety musi wytrzymać bo nie dam mu takiego obiadu . Lilie kupiłam w Benexie , takie przeceny mieli, że po 2 zł z kawałkiem mieli lilie trąbkowe , drzewiaste, tygrysie a te zwykle azjatki po 1 zł ;:oj . Cebule dostałam zdrowe ale nie grzeszyły rozmiarem. W każdym razie jeśli przeżyją to kiedyś urosną prawda ?? Mam nadzieje, że to nie będą tak całkiem w błoto wyrzucone pieniądze ;:108 . Trawka z tego zdjęcia to Miskant Gracillimus , polecam z czystym sumieniem.

Obrazek

Soniu zima bardzo ładna tej jesieni ;:306 . Co do podpór to poczekać bym mogła ale rośliny to raczej nie poczekają i póki co też mam takie bambusowe prowizorki albo kratki drewniane. Powoli będę wprowadzała coś innego ale na kute na pewno jeszcze się nie zdecyduję . No tak, jak często zmienia się zdanie co do roślin to z tymi podporami nigdy nic nie wiadomo ;:306 .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Wszystkich i życzę udanego dnia :wit .
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Ewelinko to ci dosypało, u mnie było biało kilka dni temu teraz już resztki w głębokim cieniu za to mrozik trzyma, dzisiejszej nocy - 4. Ranek przyjemny ze słoneczkiem i szronem.
O podporach stabilnych marzysz....ja także, na razie ratuję się prowizorkami ale tej zimy muszę choć kilka sobie sprawić co by latem jak róże zakwitają nie tańcować wokół nich z babusami :tan
Mój wnusia też już ma gluty w nosie, jesień ma to do siebie że wszyscy się sm........

Pozdrawiam
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zazdroszczę Ci tej bielutkiej kołderki, Ewelinko! ;:7
Pięknie, pięknie, pięknie!!! ;:63 ;:63 ;:63
Nic innego nie przychodzi mi do głowy, tylko to jedno określenie, ale ono wyraża cały mój zachwyt dla tej czyściutkiej, puszystej bieli. ;:215
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Ewelinko - ale miałam piękny zimowy spacer po Twoim ogrodzie :D
Cudne zdjęcia różyczek i chryzantem w białych puchowych czapeczkach ;:138 A ośnieżone krzewy, trawy, pędy bylin - mogłabym oglądać godzinami...
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Ewelinko ale zima się u Ciebie zrobiła ;:oj pięknie, chociaż trochę zawsze smutno... ciekawe jak długo śnieg się utrzyma?
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:shock: :shock:
Ale zimę już masz!!
U mnie jeszcze jej nie ma. Ale to tylko kwestia czasu .
Ale zdjątka zimowe trzeba przyznać sa ladniutkie.
Zwłaszcza te róze, czy kolorowe chryzantemki w bieli :)
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ewelina, pewnie cię nie zdziwię jak napiszę, że u mnie dokładnie tak samo biało :lol: Trochę się martwiłam o te większe krzaczki różane, bo wszystkie był przygięte do ziemi.. większość ma jeszcze liście, a mokry śnieg bardzo szybko przeważył różane pędy. Dzisiaj chodziłam otrzepywać z nadmiaru puchu, ale podobno od jutra mamy mieć powtórkę z rozrywki i kolejne opady. Zobaczymy.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Ewelinko,
ale Wam nasypało tego białego. ;:202
Widoki piękne , jednak odśnieżania współczuję.
Masz bardzo fajnie zrobione rusztowanie na róże na ścianie stodoły. ;:138
Podobne mocowania widziałam w ogrodach w Anglii.
:wit
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

on większość dnia jest na zewnątrz a do domu przychodzi na jedzenie
Rozbawiło mnie to zdanie o kocie, bo świetnie pasuje w kontekście chomików ;:306
Patrzę przez pryzmat mojej kotki, a tak jak pisałaś - one mają instynkt łowny jeszcze większy od kocurów więc być może uda się utrzymać pakt o nieagresji między Twoimi zwierzakami :lol:
Poczytałem sobie wszystkie wpisy nt. obfitości śniegu o dość wczesnej porze. Cóż za obfitość skrajnych sądów i emocji :lol:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Ewelinko,świąteczne zdjęcie z czerwonymi różami cudowne ,a teraz wszystko ci zasypało,mnie też ,ale ja mam nadzieję ,że będzie jeszcze ładnie,bo nie mam skończonej pracy w ogrodzie ,a jak już ogrody się uśpią to zrobimy sobie wspomnienia ,a tak je lubię ,lubię patrzyć na piękne kwiaty w promieniach słońca ,to dodaje tyle energii i rozpala naszą wyobraźnię ,pozdrawiam ;:168
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

EWELINKO,róże i chryzantemka w śniegu pięknie wyglądają :wit
Śnieg się stopił,czy lezy nadal :?:
Bo u mnie - sama widziałaś :wink:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit .

Noc była u nas bardzo jasna bo w końcu można było zobaczyć piękny i wielki księżyc ;:138 . U mnie w dalszym ciągu zimowo a dzisiaj dodatkowo świeci piękne słońce ;:138 . W nocy mieliśmy - 8 na termometrze ;:oj a teraz jest troszkę powyżej zera. Śnieg cudownie skrzy się w promieniach słońca i prawdę mówiąc w ogóle nie przeszkadza mi ten nagły atak zimy ;:224 . Opony w końcu zmieniliśmy na zmienione bo nie było na co czekać ;:173 . Teraz jest tak pięknie, że nie chce się wracać do tych ponurych widoków sprzed tygodni ;:131 . Śnieg na pewno na dniach stopnieje bo zapowiadają temperaturę powyżej zera a poza tym mamy dopiero połowę listopada ;:306 Ja powoli myślę o nowym sezonie i moich wysiewach parapetowych . Obiecałam sobie, że w przyszłym roku przyłożę się do tego bardziej ;:108 . Chciałabym spróbować wysiać lobelię zwisłą, żeniszka meksykańskiego, dalie karłowe , niecierpka walleriana i coś tam na pewno jeszcze. Zobaczymy jak mi z tym pójdzie ;:131 .

Obrazek

Krysiu widzę, że nie tylko ja na początku montuję prowizoryczne podpory dla pnączy ;:131 . Mam zamiar z czasem je wymieniać na coś lepszego ale zobaczymy jak to będzie ;:306 . U mnie nadal zimowo ;:108 . katar to niestety częsta dolegliwość w takim sezonie ;:222 . Ja również pozdrawiam .

Obrazek

Lucynko bielutka kołderka- właśnie tak to wygląda ;:333 . Podzielam Twój zachyt bo dzisiaj przy słoneczku jest jeszcze piękniej .

Obrazek

Marysiu- amba zapraszam, u mnie nadal zimowo więc można spacerować ;:196 . Ja też lubię taki widok i śnieg w ogóle mi nie przeszkadza, ba nawet uważam że powinien być ! Może jest na niego jeszcze ciut za wcześnie no ale trzeba cieszyć się tym co jest bo nie wiadomo ile tego śniegu będzie tej zimy.

Obrazek

Natalio ja myślę wprost przeciwnie - w ogóle smutku nie widzę . Ta biel jest taka rozjaśniająca, że mam lepszy humor :tan . Na pewno długo nie utrzyma się ten śnieg bo zapowiadają jeszcze plusowe temperatury.

Obrazek

Aniu zima przyszła dość szybko no ale nie oszukujmy się ten śnieg na pewno stopnieje zaraz . Jest jeszcze dość ciepło no i mamy połowę listopada dopiero ;:108 . Do Ciebie też na pewno zima przyjdzie ko oby w bardziej zimowym terminie ;:224 .

Obrazek

CDN
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sabinko masz rację, róże trochę położyły się przez ten śnieg i ja robiłam dokładnie to samo co Ty. Otrząsnęłam też śnieg z młodych tujek i hortensji.U mnie wczoraj nie padało a dzisiaj świeci piękne słoneczko ;:3 .

Obrazek

Krysiu-Ignis05 oj nasypało, nasypało ;:108 . Zima taka , że hej ;:224 . Na szczęście wczoraj i dzisiaj nie trzeba było odśnieżać bo śnieg nie padał. Rusztowanie na stodole to też taka troszkę prowizorka :oops: . Zwykła metalowa kratka pomalowana na brązowo bo oryginalnie była biała i mocno rzucała się w oczy. Spełnia swoje zdanie póki co więc niech wisi ;:138 .

Obrazek

Florianie masz rację ;:306 . Dopóki kot własnymi łapami nie podniesie dachu akwarium to chomiki mogą spać spokojnie ;:306 . Mam nadzieję, że nigdy nie postanowi posilić się nimi ;:173 . Co do śniegu - nie ma źle, jest - też nie dobrze i jak tu dogodzić człowiekowi ;:306 .

Obrazek

Marto no właśnie bo ja jeszcze kopczyków nie zdążyłam zrobić ;:306 . Temperatury były takie, że nawet o tym nie myślałam i nadal jest zbyt ciepło by je usypywać. Ja myślę, że dopiero w grudniu zabezpieczę rośliny na zimę . Czas pokaże ;:108 .

Obrazek

Sławku śnieg nadal się utrzymuje ;:oj . Wczoraj było przez cały dzień nieco poniżej zera i nic nie stopniało a dzisiaj jest szansa, że zacznie się trochę topić. U Ciebie to dopiero taki delikatny śnieżek :wink: . Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Wszystkich i życzę Wam udanego dnia :wit .
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Śniegu nie skąpiło ;:oj
Ładnie to wygląda ;:108 Tylko trochę dziwnie wcześnie. To przez moje kosmosy, co dopiero się rozkręcały i tydzień temu przymrozek je wziął ;:224
Teraz widać całe piękno traw ;:108 Zamierasz jakieś dokupywać? Jakiegoś może miskanta, co się przebarwia jesienią?
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, nie ustaję w zachwycie nad Twoim bielutkim ogrodem! ;:63 ;:63
Tylko kwiatków obciążonych śniegowymi czapeczkami trochę żal. ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”