Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Post »

U mnie sroki widać tylko zimą, latem w ogóle ich nie widziałam. Latem miałam mase ptaków, różnego rodzaju, Teraz faktycznie widzę tylko sroki, kawki, wrony. Maluchów żadnych. Znowu te ptaszyska je przegoniły
Moja MariaTeresa jest o wiele gorsza, od Twojej. Ale u mnie bardzo słabe warunki, bo rośnie w pobliżu powojnika. No i ma mało światła. Twoja jest zjawiskowa.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu Twoja Mariatheresia to w jakimś konkursie mogłaby startowć. Zjawiskowa. Mam nadzieję, że moje dwie młódki wezmą z niej przykład.
Rosenfaszination kusisz oj kusisz. Ach gdyby ona tylko miała mniejsze gabaryty...
Też sobie sprawiłam taki karmniczek. Muszę jeszcze kule dokupić.
Gabi jest przeuroczą psinką. Ciekawska z niej dziewczyna. Poczochraj ją za uszkiem.
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Jak zobaczyłam Twoją Mariatheresię, to sie tak ucieszyłam, że znalazła się w moim jesiennym zestawie :heja A potem przeczytałam ile osób jest z niej niezadowolonych ;:222 No i bądź tu mądry :wink: No cóż, zobaczymy ;:131

Też powiesiłam karmnik, nie nadążam z dostawami ;:306 Gorzej, że u mnie pod karmnikiem co chwilę kiciucha na warcie... :wink:
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

No tak... w każdym ogrodzie róże rosną inaczej... patrząc na Twoją M.T. i porównując z moją to dzień i noc... moja niby rośnie i kwitnie, ale jak na razie to nie jest to... ale pocieszam się tym że ma dopiero dwa latka, więc wszystko przed nią...
Aniu, Twoja też tak płowieje ?.. bo u mnie jest ledwo różowa...
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu MT nie sposób się nie zachwycać, ;:oj ale Savoy Hotel dla takiego laika jak ja, równie piękny. Uwielbiam takie kwiaty. Przywrotnik ogromniasty, :shock: za szybko się rozrasta, jak dla mnie. Gabi musi stwierdzić, czy karma dla ptaków właściwa. :D Zima nas zaskoczyła, ;:306 z pewnością jeszcze zdążysz posadzić róże, prognozy są dość optymistyczne. ;:108 Też kolejne czosnki muszę wsadzić. ;:173 Dobrych dni. ;:3
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Aniu dzięki za podzieleniem się doświadczeniem z okrywaniem róż ;:196 Do tej pory też tak robiłam na "czuja", ale jak czytam u dziewczyn na forum, że już jesienią kopczykują to pojawiają się obawy... W jednym roku em się pospieszył i opatulił westerland agrotkaniną, to biedaczka całą zimę miała zielone listki :shock:
Dojechały nowe nabytki?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Pogoda nie rozpieszcza,zimno,wietrznie,zero słonka.Już 3 tygodnie nie byłam na działce i bardzo tęsknię ;:167
Do tego nie wiem skąd lekkie przeziębienie dorwałam,ale większość teraz pociągająca,a mnie na gardło siadło.
Wczoraj dojechały do mnie wreszcie dwie spóźnialskie róże :tan Bardzo jestem uradowana,ale dopiero w piątek chyba pojadę je posadzić,na razie w wiadrze stoją na balkonie.Sadzonki jakościowo ok,trochę mało włośników,ale mam nadzieję,że do wiosny coś wypuszczą.
Ostatnio mało się udzielam i nie robię wpisów u Was,a to dlatego,że czeka mnie remont kuchni i ostatnio jak mam czas to przeglądam różne strony z kuchniami.Mimo wszystko na forum zaglądam codziennie.

Marlenko i ja bym miała chęć na drugą,bo jak patrzę na tę swoją to przemawiam do niej: Oj Tereska ale dajesz czadu ;:333
Zamówiłam za to Baronesse,z którą też wiążę nadzieje.
Mariatherese koło fontanny jak się rozrośnie to oczy zgubię ;:333 Karmnik powieszony,ale nie widzę,żeby ptaszki przylatywały...

Iwonka na nic się zdał jak na razie mój karmnik,codziennie zaglądam,czy już ptaszki coś skubnęły,a tu cisza.
Chyba też im słonecznika wysypię,no nie wiem co robię źle.
Amelie Nothomb i mnie się podoba,ale na razie muszą mi wystarczyć te co mam,nacieszę się nowościami ;:333 Będę ją podglądać u Ciebie...

Małgosiu chyba i to i to ;:108

Sabinko oj sroki to potrafią uprzykrzyć życie...pamiętam jak pisałaś wiosną o szkodach wyrządzonych przez te ptaki czarno białe.
A nie da rady jakoś przykryć koron?

Iza karmnik ładny,ale ptaków nie widziałam ;:145 Za to u mojej mamci na balkonie sikorki ze trzy siedzą na łupinie ze smalcem i wcinają w najlepsze ;:218 Ja też mam kilka cebulek do wkopania,czaję się na piątek...

Gosiu może spróbuj Marię przesadzić w inne miejsce,ona kocha słońce ;:3
Na małe ptaszki czekam i nic,pozostaje mi czekać na wiosnę oglądać kosy skaczące po trawie na działce ;:oj

Aneczko Mariatherese kal zakwita to z daleka widać różową chmurkę,bajecznie to wygląda.
Niektórzy działkowicze zatrzymują się za płotem i podziwiają ;:333 Będę trzymała kciuki za Wasze Tereski ;:215
Rosenfaszination nie należy do rabatówek,ale u mnie na przodzie rośnie,bo nie przewidziałam,że wyrośnie na taką pannicę ;:oj
Gabi poczochrana,pomacha ogonkiem :D

Aniu kto wie,może u Ciebie wyrośnie Tereska na piękną,dorodną pannę? Tego Ci życzę.Każda z nas chciałaby,aby dana odmiana rosła bujnie tym bardziej jak u kogoś zobaczy się bukiet,ale nie zawsze tak jest.
Nie nadążasz z dostawami? A ja jednego ptaszka nie mogę dostrzec ;:303

Gabi z tego co pamiętam to po 3 latach się Maria rozrosła także jeszcze ma czas.Moja to 8 latka ;:108
Z czasem kwiaty jaśnieją rzeczywiście,ale długo utrzymuje się na pędzie.

Soniu Savoy Hotel ma bardzo ciekawy,nietuzinkowy kwiat,potrafi zachwycić.Grube płatki jak aksamit i zapach,cóż chcieć więcej?
Jednak różni się od Marii T tym,że ma mało kwiatów,to róża do wazonu typowa:)
Czekam na piątek,by pognać z moimi korzeniami różanymi na działkę ;:333

Małgosiu róże dają radę spokojnie do - 10 stopni,ale mimo,to ja przykrywam w grudniu kopczykami.Muszą mieć chłodno w nóżki,by zasnąć,a potem na wiosnę obudzić się ze zdwojoną siłą.
Historyczne same sobie radzą,także nie wszystkie kopcuję.

Na tę chwilę trochę czekałam ;:65

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie...
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Aniu, witaj!
Nie martw się brakiem ptaków. One się muszą zorientować, że przybyła nowa stołówka. To może trochę potrwać, ale nie zniechęcaj się. Słonecznika możesz trochę sypnąć na wabia i cierpliwie czekać.
Idzie ocieplenie, dobre do sadzenia róż, tyle, że pewnie w deszczu ;:209, ale prawdziwym ogrodnikom to nie przeszkodzi, prawda ;:306?
Doczekałaś się upragnionej przesyłki. Niech wiosną spełni Twoje oczekiwania.

;:196 Jagi
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aniu, jak fajnie, że masz już wszystkie róże u siebie. Teraz tylko dołki i już, posadzone. Na widok etykieta serducho bije szybciej. Ja znów snuję marzenia o wizycie w ogrodach austina ;:224
Brakiem ptaków sie nie przejmuj. Teraz mają jeszcze co jeść, w styczniu nie odpędzisz się od nich.
Zdrówka życzę ;:196
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Jagódko dzięki za pocieszenie w sprawie ptaków,tak bardzo chciałabym zobaczyć wcinającego ptaszka,będę bacznie obserwowała :D
Dobry pomysł ze słonecznikiem,może tym je zwabię? A tak w ogóle to w tej kuli tłuszczowej widziałam zatopione ziarno słonecznika.
Dziś padał deszcz,może i jutro bym popędziła z nowymi różycami,ale jednak coś przeziębienie złapałam.Chyba jakiś wirus,bo wczoraj zjadłam zmrożonego loda na gardło i nic nie pomogło,a zazwyczaj było ok ;:224 I tak w piątek pojadę choćby nie wiem co...
Zobaczymy,czy upragniona róża spełni moje oczekiwania,trochę poczekam,ale potem za to się przekonam ;:108

Marlenko tak rzeczywiście mam radość z nowych panienek,dołek jeden już przygotowany,na drugą trzeba wykopać...
Oj tak...ta etykieta,jak dobrze,że ją mam,lubię je zbierać ;:333 Do drugiej nie było,no trudno.
Moim marzeniem również jest zobaczyć ogrody Austina,te łany róż ;:167
Też przez chwilę pomyślałam,że chyba jeszcze nie są głodne,bo mają okruszki z pobliskiej piekarni :D
Sypnę słonecznika i zwabię ptaszęta ;:303

Czerwona jak wino Piano ma powera co roku,mimo,że mocno muszę ją czasami przyciąć ;:333

Obrazek
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kurcze, ładniutka ta Olivia ;:152. Ciekawe jak reaguje na deszcz i słońce - dla mnie to strasznie ważne jeśli mam kupić nową różyczkę. Już wystarczająco dużo mam takich co mnie wkurzają :evil: . Teraz częściej wybieram różyczki rozumem , nie sercem :D . Z angielek jeszcze mi się marzy Teasing Georgia, ale jakoś nie po drodze mi z nią w tym sezonie było. Na razie podziwiam ją u mamy ;:152. No i Boscobel taka piękna, ech, tyle pokus na tym świecie.
Piano to też piękna różyczka (mam ją, ale małą), coraz bardziej ciągnie mnie do czerwieni i purpur. Mam już nawet świeżo posadzonego Red Leonarda, Falstaffa i Munsted Wood - moje pierwsze ciemne różyczki :heja
Mnie się marzy wizyta w Rosarium Europa - już zaczęłam męczyć o to męża, niech się chłopak przyzwyczaja do tej myśli, że mu nie odpuszczę :lol:
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Aniu, u mnie przez pierwsze 1,5 - 2 tygodnie też tęskno wygladalam ptaków w karmniki, mówiłam Emowi, ze trzeba gdzieś drogowskaz postawić ;:306 Ale to prawda, jak sie zorientują, to będą codziennie wracać, a ilość będzie rosnąć - inne widza z daleka, ze ich koledzy coś tam wyhaczyli i trzeba też to sprawdzić :wink:

Aniu, musze Różane Forumki powypytywac, bo chcę na wiosnę zaatakować różami więcej donic. Od frontu domu praży słońce, więc różom powinno się podobać. Ale taras jest od północnej strony, więc słońce tylko rano i od 15. Jaką różę wysłałabyś na taką miejscówkę, donice plus dużo cienia? :roll: Na jesień wsadzilam tam Charlesa Austina, zobaczymy czy da radę. Ale chciałabym więcej... ;:218
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Aniu, Oliwia pierwsza, a druga?
Ja zrezygnowałam w tym roku z zakupu angielek, za to poszalałam u Massada :D
Moje darmozjady już następnego dnia zorientowały się, że bar otwarty. ;:306
Kowaliki ostatni raz widziałam rok , a może dwa temu. Ciekawe, komu obrabiały ogród latem. :?:
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

I do Ciebie sikorki w końcu przylecą ;:108 Teraz mają jeszcze bardzo dużo pokarmu, ale kiedy zrobi się zimno i śnieg przykryje jedzonko, nie będziesz się mogła od nich opędzić. Ja jeszcze nawet nie powiesiłam karmnika, na razie jeszcze muszą sobie radzić same.
W końcu doczekałaś się różyczek :heja Może do piątku się wykurujesz? No, właśnie.... Olivia i co? Już znalazłam :heja Tak mi się wydawało, że już pisałaś, tylko moja pamięć słaba ;:306 Brat bliźniak Pashminy -Foxy Flower Circus ;:63 Będę podglądać u Ciebie, bo to troszkę nie moje klimaty :oops: Wybacz ;:196

Amelię dopiero mam w planach na wiosnę, chyba nawet już kliknę w zamówienie, coby mi nie zabrakło. Chociaż trochę się obawiam wiosennego sadzenia ;:218
Jak wysoka Ci wyrosła Rosenfaszination? Myślałam, ze ona z tych niższych. Bo co to jest 90 cm?
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aniu, marzenia są po to, aby je spełniać. Ja na pewno któregoś czerwca zawitam w angielskich ogrodach ;:224

Wrócę jeszcze do karmienia zwierzaków. Na pewno to wiesz, ale mimo to napiszę ;:108 Jak już zacznie się dokarmiać zwierzaki, to nie można przestać tego robić, bo one jak się przyzwyczają, że jest jedzonko, to będą wracać a najgorsze co może być zimą, to brak pożywienia w karmniku do którego leciało się ostatkiem sił.
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”