Przydomowy ogródek Eweliny , część II.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny , część II.

Post »

Witajcie w ten pochmurny u mnie dzień :wit .

Dzisiaj obchodzimy Narodowe Święto Niepodległości a więc patriotyczne kolory z mojego ogródka na dobre rozpoczęcie dnia ;:108 .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Marysiu no właśnie trzeba mieć sprzęt i smykałkę a u nas ani tego ani tego ;:306 . Mam nadzieję, że w nowym sezonie coś znajdę i moje rośliny będą miały podpory ;:108 . Marzą mi się drewniane łuki, przejścia porośnięte różami i innymi pnączami ;:173 . W jednym miejscu na pewno taki łuk stanie bo róża już czeka od wiosny na podporę a bambus już dla niej za mały ;:306 .To róża Iceberg Climbing , puściła kilka długich batów na prawie dwa metry i koniecznie muszę ją wiosną zamocować na lepszej podporze . Mam nadzieję, że przezimuje mi bez żadnego szwanku ;:108 . Dziękuję i wzajemnie ;:196 .

Aniu zdecydowanie jest mi teraz lepiej i już nie męczę swoich oczu ;:108 . Chomiki właśnie tak mają, w dzień prześpią w domku a w nocy słychać jakieś poruszenie i hałasy ;:306 . Wczoraj nawet obserwowałam co robią ;:183 ;:183 . Robiły porządki w tym swoim pseudo domku i zajadały słonecznik ;:108 . Z tym kotem to masz rację ale on większość dnia jest na zewnątrz a do domu przychodzi na jedzenie i żeby poleżeć na dywanie ;:306 . Musi niestety obejść się smakiem ;:173 . On w ogóle jest typowym samcem, leniwy i nawet nie myśli żeby coś upolować ;:222 a przynajmniej nigdy nie widziałam żeby to zrobił. Kocice mają lepszy instynkt łowiecki ;:108 . Zamówiłam powojnika Mrs Cholmondeley a dostałam zamiast niego Generała Sikorskiego . Ten też ładny chociaż chyba trochę ciemniejszy jest ;:108 . Pozdrawiam ;:196 .

Słonecznego dnia Wszystkim życzę :wit .
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj EWE :wit
Jak to kobiety robią :?: Dzieci,dom,ogród,żwierzątka i - last but not least- mąż,i wszystko
obrobione ;:131
Chomiki mają sympatyczne mordki,ogród jesienny sam się broni,a Pani w okularach :?: Prosiemy ;:108
Pozdrawiam,
SŁA

Ps.Barwy narodowe - ;:333
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Ewelino, witaj Okularnico!
Zaakceptowałaś okularki, i dobrze, bo świat widzisz takim jakim jest. Ja je noszę od czasów liceum i bardzo je sobie chwalę.
W swoim życiu miałam wiele chomików, uwielbiam te urocze stworzonka. Trzeba tylko uważać, żeby się nie wymknęły na wolność, a zdolności w tym względzie mają nadzwyczajne, bo pół domu poszatkują na drobne. Bardzo zabawnie wspinały się na firanki, ale ich łupem padły grzbiety książek, pościel w tapczanie, ubrania w szafce, nawet worek od odkurzacza, bo i tam zdołały wleźć ;:oj. Poza tym króciutko żyją, nie wiem czy dzieci nie będą tego faktu ciężko znosić. Trzeba mieć to na uwadze bardziej nawet niż zainteresowanie kota... ;:224.
Z podporami na pnącza chyba każdy ma kłopot. Moim zdaniem warte uwagi są albo solidne kute metalowe (choć drogie, ale niezniszczalne), albo solidne konstrukcje drewniane (też kosztowne i wymagające konserwacji, ale ładne). Cała reszta to zawodna tandeta. Już lepiej te powojniki i róże posadzić przy drzewach i krzewach (chyba ;:218).

Pozdrawiam Świątecznie, gratuluję stosownej patriotycznej fotki.
;:196 - Jagi, też okularnica.
rikkuu
200p
200p
Od: 26 gru 2013, o 16:23

Post »

Witaj Ewelinko :wit Z przyjemnością obejrzałam twój ogród od początku pierwszego wątku, aż do chwili obecnej. Widać jak dużo pracy włożyłaś w jego powstawanie. Wygląda naprawdę pięknie ;:138 Bardzo jestem ciekawa, jak wygląda ta rabata pod klonem. Czy coś tam posadziłaś? Mam nadzieję, że szybko zostanie załatwiona sprawa przylegającej działki. Będę uważnie śledzić powstawanie nowych rabat ;:108
A propos pomyłek różanych, to wiosną też mi się zdarzyło dostać coś innego, niż zamawiałam. Znacznik był odpowiedni - Mary Ann, ale w czerwcu okazało się, że dostałam Marvelle. Zadzwoniłam do szkółki, a tam bardzo miła pani przeprosiła mnie za pomyłkę i zaproponowała, że może mi tę różę dosłać od razu. Ponieważ byłam bardzo zadowolona z sadzonek, jakie dostałam wiosną (naprawdę były przepiękne), zamierzałam złożyć zamówienie jesienią. Umówiłyśmy się, że przypomnę się przy jesiennym zamówieniu. I tak dostałam niedawno właściwą różę (przynajmniej mam taką nadzieję ;:306 ), wraz z innymi zamówionymi jesienią.
A Hot Chocolate powinna ci się spodobać, bo naprawdę jest przepiękna ;:167 Mam ją od wiosny i jestem nią zachwycona :uszy
Ula
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ale masz pięknego kotka ;:167 i widzę, że chętnie by sie pobawił z chomikami :;230
z pielęgnacją kwiatów domowych u mnie jest trochę podobnie ale staram się :) a teraz dostałam kolejnego storczyka i mam zapowiedziane, że jak znowu zmarnuje to już nie dostanę następnego ;:173
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, widzę u Ciebie nuty patriotyczne! ;:63 ;:63 ;:63
Ja dzisiaj po raz pierwszy zobaczyłam śnieg. :roll: Rano za oknami było biało, potem śnieg stopniał i topniał przez cały dzień, bo sobie cały czas delikatnie prószył. ;:142 Teraz mam lekki mróz i okolica znowu pobielona. ;:333 Pięknie! ;:215 Lubię takie klimaty. :tan
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Zwierzęta porozumiewają się energią. Biedne chomiczki czują na sobie wzrok drapieżnika.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Ewelinko - aster płożący został namierzony przez Madzię i będziemy go zamawiać razem. Madzia go zadołuje u siebie i przechowa dla mnie do wiosny. Była dawno temu taka piosenka " Jak dobrze mieć sąsiada..." Ja sobie podśpiewuję "Jak dobrze mieć sąsiadkę..." :D
Możesz sobie wyobrazić - jak bardzo się cieszę ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko śliczne zdjęcia patriotyczne, takie kolory o tej porze to radość dla oczu :D
Zima zagląda dzisiaj do mojego ogrodu, wczoraj jeszcze tak ładnie jesiennie a dzisiaj wietrznie i mroźno!
Czytałam co pisze Jagoda o podporach i całkowicie się z nią zgadzam, ale niestety portfel i M nie ;:306 tzn nie żeby się nie podobały z wyglądu a jedynie są zbyt dużym wydatkiem ;:131 Przyjemnej niedzieli! ;:168
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit .

Na dzisiaj miałam zapowiedzianych gości więc wczorajszy dzień upłynął na przygotowaniu poczęstunku i na sprzątaniu ;:224 . Wieczorem zaczęło sypać śniegiem ;:oj a rano miałam takie widoki :

Obrazek

Spadło na prawdę sporo śniegu i ciągle pada a my mamy letnie opony ;:202 . Jeszcze kilka dni temu sadziłam rośliny a tu taka niespodzianka , jestem zszokowana. Dzisiaj do południa odśnieżaliśmy wjazd i chodniki żeby rodzinka mogła spokojnie do nas dotrzeć . Goście już pojechali do domu a więc można wrócić do rzeczywistości .

Sławku no po prostu tak jest i tak musi być ;:306 . Jakoś sobie radzimy bo nie mamy innego wyjścia ;:108 . Pani w okularach będzie, kiedyś na pewno :oops: . Pozdrawiam.

Obrazek

Jagi pierwszy raz zawsze jest trochę"dziwny" ale już jestem przyzwyczajona . Denerwuje mnie tylko jak zaparują mi szybki ;:306 . Chomiki to takie małe i słodkie stworzonka i mam nadzieję, że nam nie uciekną . Z tym workiem do odkurzacza to mnie przestraszyłaś ;:oj . Podobno chomiki żyją około 3 lat a więc nie za długo. Moje dziewczyny obecnie w ogóle się nimi nie przejmują i pewnie nawet nie zauważyły by gdybym wyniosła je z domu ;:222 . Może to i lepiej ?? Pamiętam jak w zeszłym roku zdechł nam kotek i trzeba było nieźle kłamać jak Emilka zapytała gdzie on jest . Nie płakała, zaakceptowała to, że po prostu "uciekł". No bo co miałam jej powiedzieć ?? Na taką prawdę jest chyba jeszcze za mała i pewnie nie zrozumiała by jej. Te solidne kute podpory baaardzo mi się podobają ale póki co ich koszt mnie przeraża. Może kiedyś będę mogła bez bólu serca sprawić sobie kilka ;:224 . Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Ulo witaj u mnie :wit . Bardzo Ci dziękuję za takie ciepłe słowa w stosunku do mojego ogródka ;:168 . Takie słowa wiele znaczą i motywują do dalszej pracy ;:108 . Ta rabata pod klonem to jest zbitek wszystkiego co miałam pod ręką :oops: . Ona będzie przerabiana ale jak zrobimy sobie wjazd w innym miejscu. Wtedy będę mogła zabrać jeszcze z półtora metra trawnika i na pewno wymyślę coś sensownego a przynajmniej mam taką nadzieję ;:224 . Z pomyłkami tak czasem bywa, że i najlepszym szkółkom się trafią. Bardzo fajnie, że w Twoim przypadku skończyło się pomyślnie ;:108 . Ja jestem bardzo ciekawa tej Hot Chocolate i czy mnie też tak zachwyci . Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Anitko dziękuję w imieniu kota ;:196 . W takim razie trzymam kciuki za nowego storczyka .

Obrazek

CDN
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko nuty patriotyczne musiały być ;:108 . Ja śnieg zobaczyłam wczoraj a w większej ilości dzisiaj :shock: . U nas na razie nic nie topnieje, przeciwnie bo wciąż sypie. Ja też lubię takie klimaty ale wolę je w grudniu a zwłaszcza na święta. Niestety od kilku lat święta są bezśnieżne ;:222 . Mikołaj do dzieci na deskorolce musi jechać zamiast na saniach ;:306 . Ciekawa jestem czy tegoroczne święta będą śnieżne. Zobaczymy. Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Olu poczułam się trochę winna jak przeczytałam Twój wpis :( . Kot nie siedzi w domu cały dzień więc chomiki nie stresują się cały czas , tyle mam na swoją obronę :oops: .

Obrazek

Marysiu -amba bardzo się cieszę, że udało Ci się go zlokalizować ;:138 . Bardzo fajnie mieć blisko siebie takie osoby zielonozakręcone ;:108 . Ja mam z tym mały problem bo nikt znajomy nie gustuje w roślinach ozdobnych ;:222 .

Obrazek

Marysiu obrazki patriotyczne musiały być ;:333 . Niedługo będą inne wspominkowe a póki co zdjęcia z mojej nagłej zimy ;:oj . Kute podpory wyglądają pięknie ale ceny faktycznie są spore ;:222 . Póki co to dla mnie zbyt duży wydatek ale może kiedyś... kiedyś... Dziękuję i wzajemnie życzę udanego niedzielnego wieczoru ;:196 .

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Wszystkich :wit .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, ależ u Ciebie ślicznie! ;:63 ;:63 Bielutko! ;:215
Tylko kwiatków żal, ;:174 bo zostały zmuszone do dźwigania śniegowych czapeczek.
Dobrego tygodnia życzę. ;:196
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Zazdroszczę śniegu, bo świat weselszy i czystszy wokoło. I klimacik taki już świąteczny.
Co rośnie na ceglanej ścianie?
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ewelinko wiedziałam, że kocurek będzie miał nową zabawę :;230 :;230 Pewnie co trochę się tylko oblizuje :;230 Ślicznota z niego, wymiziaj go chociaż porządnie za to, że mu jedzonko w klatce schowali :wink:
A w jakim sklepie kupowałaś lilie? Ja też kupiłam po przecenie (ok. 50%), ale latem. Cebulki były całkiem zadowalające ;:108
Ta biel w waszych ogrodach mnie przeraża, na szczęście mnie jeszcze ominęła ta wątpliwa przyjemność :wink: Ciekawe czy roślinkom podobają się te białe czapki, które nagle dostały ;:224
Co to za piękna trawa?
http://www.fotosik.pl/zdjecie/f077661c4a6b83de
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewelinko róża z margerytką pięknie się wpisały w świąteczny nastrój. ;:138 Śnieżny ogród pięknie obfociłaś. ;:215 Niech znajomi żałują, że nie podzielają naszych pasji ogrodniczych, są ubożsi o piękne doznania. ;:108 Już powoli rodzą się pomysły na zagospodarowanie nowej działki. ;:333 Ładne podpory tworzą klimat w ogrodzie, może lepiej poczekać i kupić te, które się podobają. ;:218 U mnie M zrobił prowizoryczne z resztek prętów zbrojeniowych i teraz ta prowizorka stoi. :roll: M twierdzi, że tak często zmieniam koncepcje, że trudno zgadnąć, która roślina zostanie w przyszłym sezonie. ;:306 Dobrych dni. ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”