Nasze 1500 m2 - cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nasze 1500 m2 - cz.2

Post »

Może i szału nie ma, ale kolorków jeszcze sporo jest Gosiu ;:215
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Aniu u dziewczyn podpatrzyłam, że ta chryzantema to Walia. Jest ze mną od początku, więc już kilka lat ma, ale ona bardzo ładnie przyrasta, wręcz trzeba temperować jej zapędy :wink: :lol:
Iwonko troszeczkę jeszcze jest, choć jak się wspomni jeszcze nie tak dawne lato to trudno nie uznać, że marnizna została :(

Odrobinę pocieszające jest to, że gdy przekwitnie już ostatni kwiatuszek wciąż możemy zawiesić oko na roślinkach dekoracyjnych z liści :wink: W jakiś sposób trzeba przecież przetrwać do wiosny ;:224 :D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Małgosiu a już Ci przekwitł ostatni kwiatuszek ?U mnie żurawki zasypane liśćmi. ;:7 Powoli je zbieram.
A co to za ognisty ma kolorek?. To może bodziszek tak się przebarwił?
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu jeszcze nie przekwitł (nawet lilia dopiero rozkwita :shock: ), ale miło miec taką perspektywę :wink: Tak, to bodziszek czerwony i nawet się zastanawiam, czy to od tego wziął swoją nazwę?
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Teraz to człowiek na wszystkim zawiesi oko, dobre i ładne listki :lol:
Chociaż u mnie liliowiec stella d'oro ma pąki - wariat czy co ;:oj
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Małgosiu kolorową masz jesień - śliczne listki ;:215
Mam podobną chryzantemę ale ktoś nazwał ją dworcową - zapiszę twoja nazwę ;:108
Ann liliowiec i u mnie ma paki :D
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Gosiu, Twoje zimozielone mają cudownie soczystą barwę, mają się świetnie i nie boją się nadchodzącej zimy. ;:215
Zostawiam pozdrowienia i buziaki ;:196 ;:196 do zobaczenia w grudniu. :wit
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu jestem i ja :wit
Kurcze tak ten czas leci a ty z wątkiem idziesz jak burza .Ja mam takie tyły z wpisami na forum bo ostatnio tylko podglądałam,ale nic nie pisałam.Deprecha jest straszna a lenistwo jeszcze gorsze.Ogromne zmiany w ogrodzie poczyniłaś przez ten czas a ogród piękniejszy z dnia na dzień ;:215 U ciebie widać jeszcze kwitnące kwiaty a u mnie tylko liście przebarwiające się.Piękna ta jesień :)
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu rehabilitant ma rację, głowa by już chciała pełną para napędzać mięśnie, ale one jeszcze nie gotowe. ;:108 Teraz już w ogrodzie nie musisz pracować, tylko zdjęcia robić. :) Trawy i liście pięknie sfotografowałaś, kolory bodziszka i brunery cudne. ;:oj Żurawki niby niepozorne, a cały rok widać je w ogrodzie. ;:215 Odpoczywaj spokojnie. ;:168
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Małgosiu. Miejmy nadzieję, że róże urosną zgodnie odmianowo ;:108 . Ja też jestem ciekawa jak to będzie u mnie. Słuchaj rehabilitanta , teraz w ogrodach już powoli koniec sezonu więc odpoczywaj i kuruj się na nowy sezon. Wiosną będzie łatwiej i przyjemniej pracować ;:108. Właściwie to chyba wiosną lepiej jest dokonywać zmian bo wszystko budzi się do życia i widać gdzie cebule rosną ;:306. Ja dzisiaj prawie lilie uszkodzilam więc wiosną bezpieczniej doły kopać i przesadzać ;:108.
Awatar użytkownika
ewarm
500p
500p
Od: 3 paź 2010, o 23:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu w ogródku już zima, więc na pewno już nic nie robisz i masz okazję do rehabilitacji, a na wiosnę już w pełni sił wrócisz do ogródka.
Z różami różnie bywa, tez trafiłam na szkółkę, gdzie po zakupie okazało się, że żadna z róż nie odpowiada tej wybranej przeze mnie.
Mam nadzieję, że Tobie się to nie przytrafi.
Czekamy do wiosny. ;:333
Pozdrawiam.
ewa
Wyczekiwany ogród
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu tylko latem jesteśmy wybredni, bo jest z czego wybierać :wink: A jak tam twój liliowiec? Zakwitł?
Tereniu no niestety teraz, gdy kwiatów jak na lekarstwo (no chyba, że ma się tyle przepięknych chryzantem co ty...) nawet listki przykuwają uwagę :wink: Wszystko byle tylko nie dać się aurze na zewnątrz :D
Stasiu mam nadzieję, że jeszcze długo się tej zimie nie dadzą :wink: Wracaj już bez koleżanki, yyy to znaczy kuli :D
Beatko dobrze, że w ogóle jesteś ;:108 Ja czasami też takiego lenia dostaję, że tylko zdjęciami się pozachwycam i tyle... Coś tam jeszcze kwitnie, ale niewiele :(
Soniu to jedyna moja pociecha, że o tej porze pracy w ogrodzie już tak wiele nie ma... Co by było, gdyby mi te kule wiosną wręczyli ;:oj ;:223 Żurawkami lekko się nakręciłam, kilkanaście odmian kupiłam lub się wymieniłam, mam tylko nadzieję, że przetrwają kolejną zimę, bo z tego co czytalam różnie może być :(
Ewelinko już widzę nas latem jak z wielką podejrzliwością chodzimy dookoła pierwszych pąków róż sprawdzając czy przypadkiem nie skrywają brzydkiej niespodzianki ;:306 Ja też nie raz wykopałam cebulki, dlatego teraz wszystko dokładnie pozaznaczałam... ale cóż mi z tego, skoro to półdiablę weneckie (czyt. Dolly :wink: ) znalazło sobie nową fajną zabawę, czyli wyciąganie znaczników ;:14
Ewuniu jeszcze dokładnie pamiętam sposób, w jaki rehabilitant rozprawił się z moimi napiętymi bolącymi mięśniami (wbijaniem w nie igieł ;:145 ), więc dwa razy się zastanowię zanim znowu dam im tak popalić jak ostatnio ;:306 Przy wyborze róż poświęciłam sporo czasu, pierwszy raz kupowałam głową nie oczami wczytując się w opisy, więc strasznie bym się zdenerwowała, gdyby przysłali coś innego :twisted:

Na zewnątrz szaro, buro i ponuro, honor ogrodu ratują chryzantemy i pojedyncze roślinki?
Obrazek

Czechowsky
Obrazek Obrazek Obrazek

Skandynawska
Obrazek Obrazek Obrazek

Pełna nn
Obrazek

Rozplenica
Obrazek

Ta lilia już raczej nie zakwitnie...
Obrazek

Ciekawe czy ten ciemiernik dziwoląg wiosną też zakwitnie? ;:224
Obrazek
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Piszesz, że u Ciebie szaro, buro i ponuro, a tyle pięknych kwiatów jeszcze kwitnie. U mnie już tylko biało i mroźno, a jeszcze tyle prac w ogrodzie zostało do skończenia.
Małgosiu, czy bluszcz o drobnych, zielonych i ostrych liściach od Ciebie na pewno jest zimotrwały, bo nie chciałabym go stracić.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu ale jeszcze chryzantemami się pocieszasz. ;:215 NN śliczna. ;:oj Rozplenica w przyszłym roku na pewno się zagęści, będzie piękna. ;:215 Ponarzekamy, że smutno i szaro, ale czas szybko biegnie i znowu wiosna nastanie. ;:108 Tylko zdrowia dużo potrzeba. ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Gosiu,cieszę się z tobą ,że tak zdrowie się poprawia,liczba prawdziwków wysypanych w jednym miejscu to dopiero radocha ,można skakać ze szczęścia ,a w ogrodzie jeszcze zupełnie dobrze,u mnie śnieg wszystko przywalił,na wiosnę będzie dopiero pięknie jak nowe cebulki dadzą kwiatuszki i nowiutkie róże zaścielą kwiatami rabaty,pozdrawiam ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”