Ogród Marty -Cz . X

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Marty -Cz . X

Post »

Marta pewnie nazbierała tyle grzybów że tydzień będzie rozładowywać samochód ;:306 . Również udanego weekendu i czekamy na wieści z działki :wit
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marciu a ja Tobie życzę udanego grzybobrania. ;:108
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Piękne kolory jesieni! Zwłaszcza klon palmowy! Tydzień temu widziałem go na żywo u znajomej, kiedy już zgubił liście. Czerwony dywan pod drzewem był niesamowity!
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Czyli dobrze wyczułam, że to nie grzybki Cię zatrzymały, tylko jakieś kłopoty.
Całe szczęście, że już w porządku
Przesliczna jest ta biała chryzantema z żółtym oczkiem
Zbiór rydzy imponujący.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam drogich gości,wróciliśmy szczęśliwie ze świętokrzyskiego,domek na zimę zabezpieczony,grzybki nazbierane ,zaraz pokażę,co nazbieraliśmy wczoraj przez godzinkę ,bo szybko zrobiło się ciemno i dzisiaj od 11 do 14.

Irenko,ja dzisiaj zakończyłam sezon grzybowy w świętokrzyskim,ale czy jeszcze nie pojadę na rydze to nie wiem ,mój sezon też gorszy niż w tamtym roku,ale nie jest źle,a na ucztę rydzową zapraszam :heja ,pozdrawiam ;:196

Kasiu,dziękuję za życzenia zdrowia ono jest takie najważniejsze,ja zawsze coś znajdę do pracy ,co zrobię jedne grzyby to pędzę po następne ,nie usiedzę spokojnie na czterech literach ;:306 ,pozdrawiam ;:196

Przemku widzę,że z wrażenia pomyliłeś mi imię ;:306 ,bogactwo w lesie jest ,ale trzeba się po niego wybrać w odpowiedni las ,miło,że ogród się podoba ,pozdrawiam :wit

Iwonko,może w końcu z Zuzią się wszystko ułoży,powoli zdrowieje ,ale w czwartek znowu nam napędziła strachu,bo dostała takiej alergii i zaczęła puchnąć ,ja myślałam,że to reakcja na antybiotyk ,ale lekarz twierdzi ,że to była reakcja na toksyny i obce białko rozkładających się bakterii i tak się może dziać,ratowali ją zastrzykami z kortyzonem i przeciw alergicznym,a antybiotyk miała zażywać dalej ,o mało nie umarłam ,żeby się w nocy coś nie działo,ale już był spokój,u mnie pada to pewnie ogród już pójdzie spać ,bo deszcz zniszczy resztę kwiatów,pozdrawiam :wit

Ewuniu,uwielbiam zbierać grzyby,Ty pewnie też masz w górach ich od dostatkiem ,czy chodzisz na grzyby?dziękuję za troskę o Zuzię ,też się cieszyłam jak w końcu postawiono dobrą diagnozę ,czasem tak trudno trafić i taka nadzieja wstąpiła,że będzie dobrze,jeszcze ma kontynuowane leczenie ,ale już trochę odżyła,pozdrawiam ;:168

Dorotko,rydze rosną niedaleko ode mnie ,więc można częściej zaglądnąć do lasu, są takim smakowym rarytasem ,paprykę zawsze tak robię na zimę ,troszkę się zbryla w słoiczku,bo nie daję żadnych przeciw brylujących środków :wit

Aniu,lubię taką zapełnioną spiżarnię ,zawsze na końcu są grzyby,można z nich zrobić tyle świetnych dań ,zdawało się ,że będę mieć ich w tym roku bardzo mało,ale teraz okazuje sie ,że super nadrobiłam i mam wszystko co chciałam ,Zuzię dopadły wstrętne bakterie ,roznoszące się drogą kropelkową jak grypa i katar i dające objawy grypy,dlatego tak trudno było to dziadostwo zdiagnozować ,ta jesień jest szczególnie brzydka ,mokra i zimna ,pozdrawiam ;:168

Marysiu,tą kremową chryzantemą to Ci dałam jak byłaś z Darią ,ona świetnie zimuje i fajnie się rozrasta,a z resztą się wymienimy bardzo chętnie ,rydze są takim rarytaskiem ,więc zapraszam Cię na ucztę rydzową ,ja w sobotę pakowałam się na grzyby ,nawet nie mam czasu zaglądnąć do ogrodu ,myślę ,że możesz przesadzić semiplenę ,tylko może ci się zatrzymać trochę we wzroście ,a może łatwiej byłoby przesadzić jakieś byliny co koło niej rosną ,grzybków nawet sporo nazbieraliśmy jak na taki krótki czas naszego pobytu,pozdrawiam ;:196

Przemku,Ty się nie śmiej ze mnie ,tydzień to może nie ,ale rzeczywiście zostały do jutra nie rozładowane,bo się nam już nic nie chciało robić jak wróciliśmy,na polu jest zimno ,grzybki świeżutkie do rana spoko wytrzymają ;:306 ,pozdrawiam i zaraz będą wieści z lasu :wit

Aluś,dziękuję ,życzenia się spełniły ,bo byliśmy bardzo krótko i sporo nazbieraliśmy jak na tak późną jesień i przecież już były przymrozki pozdrawiam ;:196

Florianie,klon wyjątkowo u mnie się trzyma i nie gubi liści ,tylko mocno zburaczkowiał nie było mnie w weekend ,ale jutro zobaczę co z nim ,dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam :wit

Gosiu,choroba wnuczki wytrąciła mnie zupełnie przez półtora tygodnia ,gdy nikt nie wiedział co jej jest,po szpitalu już była nadzieja na poprawę ,bo znaleźli przyczynę ,jak chcesz tą chryzantemę to proszę przypomnij mi na wiosnę to Ci wyślę , super zimuje i super się rozrasta pozdrawiam :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

To olbrzymie lasy do których jeżdżę na grzybki.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

takich prawdziwków rosło 12 koło siebie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Martuś dużo zdrówka dla wnuczki ;:168 Wspaniałe grzybobranie... a lasy zupełnie jak żareckie lasy mojej babci ;:167 Będę tam za 2 tygodnie :tan

Pozdrawiam ciepło ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Piękne zbiory Martusiu, a lasy, jak ja lubię takie widoki :wit
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Marta super grzybobranie. Ja zawsze tylko dobrze życzę. ;:108 :wit ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martusiu pięknie ;:333 dużo nazbieraliście ;:63 ;:63
Prawdziweczki śliczne :D
Pozdrawiam i ;:196 posyłam .
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Martuś, to prawda: w organizmie Twojej wnusi antybiotyk rozwalił dużo złych bakterii i rzeczywiście ich umierające komórki uwolniły do krwi dziecka sporo toksyn. Stąd ta reakcja. Dobrze, że nie przestała brać antybiotyku, bo musi go wziąć do końca, żeby skutecznie wybić paskudy. Życzę, żeby jej siły szybko wracały!

Lasy piękne, grzybki też. Mniam!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu mam tym razem wszystkie skarby przywiezione od Ciebie w jednym miejscu więc będzie wiadomo czy tam jest jakaś chryzantema. Coś miałaś mi dać z doniczek stojących koło domu to może tam ona była :wink: Koło Semipleny rośnie mnóstwo roślin więc łatwiej byłoby przesadzić właśnie ją i w dodatku rośnie na środku, a wiem jak potrafi uróść ;:oj To proszę poradź mi czy jak ją przesadzę obciąć jej wybujałe gałązki czy nic nie ruszać. Grzybków chyba rzeczywiście mniej, ale radość wielka i do słoiczków w masełku będzie. Pozdrawiam i życzę deficytowego słońca ;:196
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Gratuluję grzybobrania,mam rodzinę w Starachowicach i ciekawi mnie czy tam rosną muszę tyrknąć do nich!
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ale piękne grzybki ;:oj Aż zazdroszczę... :wink:
W ogrodzie też jeszcze ślicznie ;:333 Chryzantemy wręcz powalają ;:oj
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Nie wierzę oczom, ale prawdziwki. A jak są prawdziwki, to jeszcze po lasach pobiegamy. ;:306 Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”