
Ale wiem dlaczego, nie dość że zasłoniłam ogórkami na podporach to nie podlewałam ani trochę.
Ale na botwinkę było kilka razy.
Zapewne jest przeazotowany.romaszka pisze:Opolskiego nie lubię bo ma w środku jasne koła i często jest taki, jakby bez smaku,
Ja miałem opolskiego i nic takiego nie było. Bardzo smaczny. Na następny rok też będzie u mnieromaszka pisze:Opolskiego nie lubiębo nie wiem jak u Was ale u mnie ma w środku jasne koła i często jest taki, jakby bez smaku, natomiast Tytus po przekrojeniu, jest prawie czarny i jest tak słodki, ze można go jeść jak jabłko
Innych podłużnych odmian nie próbowałam ... no bo po co eksperymentować jak wiem, że Tytus, u mnie bynajmniej, jest nie zawodny
![]()
P.S. Własnie nastawiłam drugą partie 10 kg. buraczków się gotować, do słoików na zimę a mniejsze wsadziłam do piekarnika ... mniam mniam