Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 5

Post »

U mnie niestety w ogrodzie nie ma już żadnego koloru. Szarość i burość opanowała wszystko. Jest okropnie ;:222
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Pogoda jest okropna, widoki na działkach coraz smutniejsze, a u mnie jeszcze dodatkowo woda stoi. A mogłaby jeszcze być taka piękna i kolorowa jesień, bo przecież przymrozki były niewielkie i wiele roślin kwitłoby, gdyby nie zniszczył ich ten padający nieustannie deszcz. No to sobie ponarzekałam, a widoków na słońce, jak nie było, tak nie ma.
U nas na działkach jutro zakręcają wodę i będą odpisywać stany liczników. Trzeba będzie tam trochę pobyć, mogłoby więc nie padać.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
zlotko73
100p
100p
Od: 30 mar 2015, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Lucynko :)
I ja się wpisuję do tego wątku.Tyle pięknych roślin.Zimową porą pospaceruję między Twoimi kwiatami.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko1 - zapewne i na moich rabatach jest już znacznie smutniej ;:174 , niż było, ale dopóki moje oczy tego nie widzą, to i sercu nie żal. ;:224
Jutro się wybieram choćby na godzinkę. Brama ma być otwarta, to się autem wjedzie i nawet deszcz nie będzie wielką przeszkodą. :tan

Liduś - u mnie w ogóle przymrozków nie było, ale deszcze też nie pomagają ;:185 , a przeciwnie: szkodzą już roślinkom. ;:222
Wodę mamy zakręconą już od tygodnia, ale tylko tę do podlewania, prosto z rzeczki, nieoczyszczaną, za którą nie płacimy.
W sumie to od dawna ta woda nie jest potrzebna, deszcze zbyt obficie podlewają roślinki. ;:202
Ja też jutro muszę na działkę i to niezależnie od pogody. Muszę, bo aż mnie nosi. ;:306

Witaj, Danusiu!
Cieszę się z Twojej obecności i zapraszam serdecznie. ;:180 ;:180

A to zdjęcie, by zbyt smutno nie było.Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Lucynko trochę czarny humor zaserwowałaś na temat swojego miasta. :) Pogoda tylko na sprzątanie i porządkowanie w domu. Mam nadzieję, że jeszcze pocieszymy się słońcem. Chryzantemy kuszą, ale w naszym klimacie trochę jak loteria, zakwitną, lub nie. ;:131 Na działce wsadzisz nowe nabytki, a potem już tylko na lustrację. ;:108 Ja porządki na grobach zrobiłam, a po trzech dniach ukradli kwiaty. ;:174 Jakoś nie mieści mi się to w głowie.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko uwielbiam te szałwie ;:167 mam je od paru lat w trzech kolorach :D
Na temat pogody już mi się niekce pisać ale napiszę tylko słonka życzę bo jak zobaczyłam na Twoich zdjęciach to aż mi się pysk uśmiechnął ;:173
Dobrej nocy! ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Lucynko u mnie też brzydka pogoda , wczoraj tak lało ,że wszystkie zwierzaki w domu siedzą .
Chryzantemę rozmnóż i oby Ci ładnie w przyszłym roku zakwitły ,a ja do łożę Ci do paczuszki ze swoich .
Ten rok był wyjątkowo niesprzyjający wczesnemu kwitnieniu chryzantem i nawet te zimujące po styczniowym mrozie wymarzły bo nie miały na sobie kołderki ze śniegu .
Rabatki pięknie przygotowałaś do następnego roku ;:333
A ten poplon czy to żyto czy owies ?
Słoneczka pięknego i zdrówka Ci życzę ;:196
Pozdrawiam Alicja
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Lucynko, u mnie też deszczu do obrzydzenia. Bardzo mokro i woda już nie wsiąka. Posadziłam dziś kilka roslinek z przesyłki od Ani, i koniec. Rękawiczki miałam całe oblepione w błocie! słonka już nie widziałam tydzień czasu, smutno, buro i ponuro. Przymrozku u mnie jeszcze nie było, to nawet dalie jeszcze kwitną, tylko omimlane bardzo przez deszcz!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Lucynko faktycznie przestronnie już na działce.
Słońca chyba już wszystkim braknie przez te ciągłe szarości wokół.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Sobotę zaliczam do udanych, a to z tego powodu, że odwiedziłam swoją działeczkę. :tan
Wprawdzie pogoda nie rozpieszcza, bo chmury niskie i ciemne, dodatkowo ziemia otulona mgłą, ale deszcz nie padał, jedynie od czasu do czasu opadały delikatne kropelki mżaweczki. ;:333
Wsadziłam do gruntu roślinki od Iwonki1, przesadziłam różę pnącą od Izy z "Tajemnego ogrodu" na bardziej wyeksponowane miejsce, bo mocno się rozrosła i urosła. ;:333 W przyszłym sezonie dopiero pokaże, co potrafi! ;:303
Naturalnie popodglądałam roślinki, cyknęłam kilkanaście zdjęć i wróciłam do domu. Nawet nie zdążyłam zmarznąć. A może wcale zimno nie było....

Soniu - czasami trzeba niesprzyjającą sytuację w żart obrócić, a łatwiej się wówczas z nią pogodzić.
Marzy mi się słoneczko, ale komu ono się nie marzy podczas długotrwałych opadów....
Właśnie ze względu na cmentarne hieny porządki na grobach robię na ogół w ostatnim tygodniu października, a kwiaty stawiam w przeddzień, gdy wszyscy już to robią.
Współczuję Tobie i wszystkim, którzy są narażeni na kradzież. ;:167 To bardzo smutne, że są "ludzie" okradający nawet umarłych. ;:174

Marysiu [Maska] - nigdy dotąd tych szałwii nie miałam, a w tym roku pokochałam je. Wyobraź sobie, że jeszcze mi kwitną. ;:215
Słonka niestety nie było, ale co tam! Dałam radę! :tan

Alicjo - kochana jesteś. ;:196 Dziękuję i wzajemnie zdrówka życzę. ;:168
Rabatki z grubsza gotowe do zimy, gdzie nie gdzie bowiem jeszcze jakieś pojedyncze kwiatki się pysznią. ;:303
Jako poplon w tym roku M wysiał pszenżyto, bo takie ziarno dostał od siostrzenicy. Część zjedzą gołąbki, a część - malutką - przeznaczył na poplon. ;:108

Mariolko - wszystko już teraz przez deszcze zostało - jak to określiłaś - omimlane. ;:145
A buro, szaro, mokro i ponuro jest i u mnie. Poczekamy sobie na słoneczko, oj poczekamy.... ;:223

Julio - coraz bardziej przestronnie się robi, ale cóż... Taka jest kolej rzeczy. ;:oj
A o słonku pewnie faktycznie przyjdzie nam na jakiś czas jeszcze zapomnieć.

Trójsklepka ciągle kwitnie.Obrazek

ObrazekChryzantemka od Marysi Maski na na razie jednym kwiatkiem, ale zakwitła jako jedyna. Śliczna jest!

Tej nawet deszcze nie straszne.Obrazek

Szałwia powabna też terminatorka niestrudzona.Obrazek

ObrazekNerine jeszcze ładna.

Rudbekii nic nie przeszkadza.Obrazek

To tyle na teraz.
Mam więcej zdjęć, ale pokażę je innym razem.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

U nas tez woda z rzeki i za tę nie płacimy :heja Symboliczna opłata za wodę wodociągową do picia.
Od wczoraj pada nieprzerwanie i jest bardzo zimno. Wczoraj 5, a dzisiaj 4*.
Jak masz jeszcze co fotografować, to nie jest źle. I tak trzymaj, Lucynko :heja
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Dziewczyny ale Wam dobrze za wodę nie płacą a ja już szykuje dwa tysiące na starej działce a na nowej to co kwartał płacimy to jest mniej .
Lucynko i Twoje kwiatuszki oszalały i pięknie kwitną ;:333 ;:63
Chryzantema śliczna ;:215 ;:215
Miłej niedzieli ze słoneczkiem życzę ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Iwonko1 - u nas za wodę pitną też grosze się płaci, ale one są wliczone do opłaty za działkę. ;:303
Jeszcze trochę fotek można strzelać, ale zdaje się, że już niedługo. ;:174

Obrazek

Tereniu [TerDob] - masz rację, dzięki wodzie wprost z rzeczki kieszeń cięższa. ;:306
Najbardziej chyba oszalały pierwiosnki. ;:oj Już dwa kwitną. ;:224
Dziękuję i wzajemnie życzę dobrej niedzieli. ;:196

Obrazek
jagusia111

Post »

Zgadza się Lucynko, że trzeba się cieszyć póki jeszcze coś kwitnie. Podobno w okolicach 1 listopada ma być śnieg i do -6.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko jesteś pewna że chryzantema jest ode mnie? bo coś nie rozpoznaję ;:306 Mam białe a środek raczej w kremie a nie różu. Białe różowymi robią się jak przekwitają ;:oj
Popatrz a mnie żadna trójsklepka nie wyszła, nawet ta jedna co miałam nie zakwitła ;:185 chyba już więcej nie będę się upierać ;:185
Szałwia u mnie dalej kwitnie mało tego ona nawet się wysiewa ;:333
W jednym miejscu miałam tylko białą, ale już się zapyliła od innych :wink:
Dobrej nocy i wspaniałej niedzieli ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”