Tymczasowy ogród Margo_margo cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Tymczasowy ogród Margo_margo cz. IV

Post »

Małgosiu mróweczko jaką ładną rabatkę zrobiłaś ;:63 dobrze że nie masz nornic, bo u mnie pod włókniną czy agrotkaniną harce wyprawiają Obrazek
Chciałam Cię przestrzec przed pułapką dyniową, którą Cię obdarowałam. Musiałam ją potraktować siekierką, bo skórę ma jak Hubbard po półrocznym leżeniu, a miąższ to jedynie po upieczeniu jest i wydobycia...ki czort :!: nawet nie wiem jak się nazywa, bo googlując wszystkie nazwy nasion jakie miałam nie odpowiada żadnym ;:223
Pozdrawiam serdecznie i mocno całuję ;:196

Witku jakie teraz twarzowe naprawiacze złamań ;:215 Wyobrażam sobie jak cierpisz nie mogąc nic robić, ale samo życie zafundowało Ci odpoczynek, widać był potrzebny. Po takiej pracy, której owoce podziwiamy należało się. Małgosia skromne zamówienie złożyła :D ja przeciągnęłabym całą skrzynkę śliwek, parę wiązek czosnku, bo mój dostawca ząbków już nie uprawia czosnku :wink: A kwiatami wypełniłabym wszystkie wazony ...a mam ich trochę. Jak ja kocham takie miejsca ze skrzynkami, zawsze kupuję bez opamiętania...a potem trzeba to wszystko zjeść albo przerobić ;:306
Życzę Ci szybkiego wyleczenia ręki ;:138
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

:wit
Marysiu Nornic u mnie pod dostatkiem i wiem, że chętnie wprowadzą się pod agro. Co prawda negocjowałam, tłumaczyłam i prosiłam aby oszczędziły mi kopczyków na tej rabacie ale jakieś mało skłonne do negocjacji są ;:222
Ale nie mam wyjścia- nie dam rady utrzymać wszystkich rabat w przyzwoitym stanie więc muszę się wspomagać agrowłukniną. Nie będzie tam raczej cebulek więc może im się znudzi. Zauważyłam, że one pchają się od razu tam, gdzie jest cokolwiek przekopane. Posadziłam Milin od Irenki i przez ponad miesiąc co chwilę jedna uparta ryła korytarze i Milin miał korzenie w powietrzu. Każde podlewanie to było zapadanie się ziemi i woda szusowała korytarzem w dół. Myślałam, że go stracę ale teraz jakoś odpuściły Milinowi.
Co do dyni- przeszukałam sieć i wychodzi na to, że może to być Sweet Dumpling choć jest większa. Dynie łatwo się krzyżują i sądzę, że to może być jakaś "nieczysta". Zostawię ją ze trzy miesiące i zobaczę czy będzie zmieniała kolor.
Może Ania rozpozna?
Albo Beatka?

Jutro zrobię fofo, to zapytam :uszy

;:168
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Oj tak Małgosiu nie ma idealnej metody :D Pewnie milin był na jakiejś trasie, a w pewnym momencie zmieniły korytarz i przestały go prześladować, też tak czasem obserwuję :roll: Dynia raczej na pewno to kundelek, ale ładny z zewnątrz. Kundelek z nasiona, które dostałam bo mam ich parę. Sweet Dumpling też mam jeden, który wyrósł z przypadkowego nasiona w tunelu i nie ma takiej krokodylej skóry! Czapeczkę można odkroić nożem, a nie siekierką ;:124 Małgosiu życzę ciepłego i suchego weekendu! ;:196
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit
Marysiu Dyńka zaczyna zmieniać kolory ;:138

Obrazek

Obrazek

Skóra nie jak z krokodyla tylko jak lakierowana-błyszcząca ale twarda jak .... Nie szkodzi. Na razie pięknie wygląda na komodzie, a jak przyjdzie na nią czas.... zawsze mogę piłę tarczową ze wsi przywieźć ;:306

Jutro ma być słońce więc mam zamiar uporządkować liście sąsiadowe bo podobno brzózki ładnie sypnęły i oczywiście biorę się za rabatę.

Miłego weekendu ;:168
Pozdrawiam Małgosia
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie całe szczęście liście jeszcze w miarę trzymają się na drzewach. Dobrze, bo nie mam czasu się nimi zająć. To jutro Małgoś będę myślami z Tobą, bo też mam w planach pracę nad rabatą. Jak dobrze pójdzie może uda się ją skończyć. ;:65
Widziałam, że niezły balast gołębiowi przygotowałaś. ;:306 Jesteś bezlitosna dla zwierzaka. :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ja też robię jutro nową rabatę :heja w miejsce dyniowej, glebogryzarka już dzisiaj poszła w ruch, a jutro cd.
No to twórcy nowych rabat łączcie się!

Małgosiu nie byłam w stanie wytargać z dyńki miąższu, ale jak wsadziłam do piekarnika zmiękła i oddała miąższ ;:306 ;:306

Pogody na jutro! ObrazekObrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A co Marysiu zamieszka na nowym miejscu?
Emotikonami przypomniałaś mi, że jutro czeka mnie też koszenie ;:223 ..... całe szczęście ostatnie w tym roku. Pocieszajace jest to, że powierzchnia mniejsza niż dotychczas ... o rabatę. :;230
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, Marysiu To w zasadzie trzeba przyjąć, że razem będziemy pracowały ;:306 Tylko kto kawę a kto ciasto przynosi?
Ja zrobię kanapki ;:215

Kasiu taki balast, to nie balast- 22 paczusie z kilkoma nasionkami w środku. Gołąbek czasem i zakupy mi przytarga ;:306

Marysiu Tej glebogryzarki to Ci zazdroszczę- ja wszystko ręcznie/nożnie robię. Na szczęście pomysł Darii z przykryciem wcześniej agro lub folią był świetny.

To może i ja coś pokoszę ;:173 Za tydzień nie pojadę na wieś bo berbeć będzie świeczki dmuchał a tatko ostatnio nie może trafić z pogodą.
Tylko muszę dobę wydłużyć ;:131
Pozdrawiam Małgosia
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To ja dostarczę słodkości. :D

Dobrej nocy. Trzeba się wyspać przed jutrzejszą akcją wspólnego rabatowania. :;230
;:19 :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kasiu wielka paka dzisiaj przyleciała do mnie, a i furę cebulek zamówiłam i to wszystko muszę zmieścić ;:215 Koszę też drugie dyniowisko w polu i powinnam nawieźć i nakryć czarną płachtą do wiosny ;:215 ale zobaczę czy zdążę :wink:

Małgosiu mam pół takiego niby tiramisu z brzoskwiniami czyli Kasia robi kawę ! Jak zrobię przerwę pomyślę o Was ;:4
Zawsze musiałam kogoś prosić o kopnięcie więc zamiast ekstra ubrań z jakiejś XIII kupiłam machinę i bardzo jestem z niej zadowolona ;:215 a z ubrań pewnie wyrosłabym ;:306
Berbeciowi będziemy za tydzień śpiewać sto lat! ;:304
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już się pogubiłam co mam przygotować, więc zrobiłam i kawę i serwuję tzw. kołoczyki weselne prosto z Cieszyna (moim zdaniem najsmaczniejsze drożdżówki pod ;:3 ). ;:173 Podaję na tarasie, byście się dziewczyny nie musiały zbytnio odrywać od roboty. Obrazek

Obrazek

Nibytiramisu Marysi oczywiście nie odmówię. :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kawkę piłam koło 11 i oczywiście pomyślałam o Was :D
Sporo zrobiłam i ledwo żyję, pora wczesna ale już NIC nie zrobię więcej ;:185 Nigdy nie jadłam takiego kołoczyka :D
Awatar użytkownika
Skoanna
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 28 sty 2016, o 19:41
Kontakt:

Post »

:wit Ale mnie tu dawno nie było. Została jakaś Kasiu drożdżóweczka cieszyńska jeszcze, bo jakoś mi energii brakuje. Ja planuję jutro troszkę popracować w ogrodzie jeśli pogoda dopisze, bo zaległości mam straszne. Plony Witka niezmiennie mnie zachwycają, Witku ;:180 winogrona jakie pyszne ;:oj mam ostatnio potężny cug na winogrona, pewnie opędzlowałabym cała tą skrzynkę sama ;:306 Zdrówka Ci życzę.
Małgoś ale misterna ta Twoja robota. Pięknie.
Marysiu lecę teraz na wizytę do Ciebie, też mi się zaległości uzbierało.
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu takie kołoczyki były roznoszone na Śląsku Cieszyńskim, jak ktoś z sąsiadów wychodził za mąż/żenił się. Teraz nie wiem,czy ta tradycja jeszcze się utrzymała, bo od dawna już tam nie mieszkam. Całe szczęście nie muszę czekać na żadne wesele, bo można je teraz kupić w tamtejszych cukierniach. Dla mnie są wspomnieniem smaków z dzieciństwa ... może dlatego tak mi wyjątkowo smakują. ;:173

Aniu częstuj się. ;:108
Wpadłaś jak po ogień. ;:oj :wink: Przystopuj dziewczyno, bo się wykończysz. :roll:
Pogoda jutro będzie ... no musi być, bo też mam ogrodowe plany. ;:65
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Cześć dziewczynki,na kołoczyka to i ja bym się załapała,ale są tylko 3 ,to nic, też sobie zrobiłam torcik śliwkowy coby mi żal nie było ,że wy macie ,a ja nie mam,ale mój torcik duży to starczy dla wszystkich :uszy ,w ogrodach tylko trzeszczy robota ,każdy ma jakąś wizję i działa,jak miło się to ogląda,a efekty na rok następny też będą imponujące ,przyjedziemy i sprawdzimy,buziaczki dla Was ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”