Witam! niedziela była pogodna, mimo że już jesienny chłód i wilgoć to jednak w słońcu nie było źle
Malvy wczorajszy dzień wyłączony z prac ogrodowych, a dzisiaj po południu coś wsadziłam, bo czas goni a pogoda ładna jest wtedy jak mam wyjazd z domu

Wcale się nie dziwię że wykorzystałaś dzień
do upadu, bo jak praca idzie gładko a pogoda dopisuje to żal przerwać
Lucynko życzenia się spełniły i słoneczko świeciło na zmianę z chmurami, ale to było nawet malownicze

Ja tam nie lubię żadnych skrajności i z sezonu jestem nawet zadowolona, bo dyń mam sporo, żadna roślina nie uschła z powodu suszy więc nie jest źle, a jesień słotna, zimna musi być
Przetworów też mam moc i pewnie znowu połowę zjemy, część rozdam i 30 % zostanie na następny rok
Pogodnego poniedziałku
Bożenko chryzantemy to chyba są wszystkie jesienne, bo w zimie to one nie kwitną

Piwonia i powojnik posadzony
Martusiu oczywiście że pytanie do Ciebie, bo mówiłam Ci ostatnio że mam podobną ale chyba jednak inną. Jak Ci się podoba to będziesz ja miała...no chyba, że przyjdzie jakaś mroźna zima i ją zabierze

Jeszcze mam jedną inna ale jest w pączkach

. U mnie jeszcze kilka chryzantem w pączkach i liczę na ich kwitnienie

Pozdrawiam i miłego wieczoru
Dario Jak nie steryd to hydrocortison, obydwa środki wredne

ale ważne żeby zadziałały w porę. Może w Twoim wypadku lekarz znajdzie jeszcze coś innego. Czekam na Was we wtorek tylko pamiętaj po 18 robi się ciemno
Basiu ja mam w ogrodzie ...
wszystko, a winogrona nie owocują od razu

W sezonie uwielbiam chodzić po ogrodzie i skubać z każdego krzaczka, tak owoce najbardziej mi smakują

. Dzisiaj juz było zupełnie inaczej, więc ukradłam niedzieli 2 godzinki
Elu moje doniczki już zdobią schody i puste parapety, biedni Ci moi współmieszkańcy

Siedzieć na wsi przy takiej pogodzie nie jest przyjemnie, ale długie wieczory w domu wykorzystujesz pewnie na dobrą lekturę

Ja też zamierzam zlikwidować dyniowisko, zrobić obrzeże, nanieść kompostu i posadzić cebule ambitny plan i potrzeba na niego kilka godzin sprzyjającej pogody. Więc życzę nam suchego i ciepłego poniedziałku
Parę dzisiejszych zdjęć
jesienne róże...
Życzę dobrego i pogodnego tygodnia