Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32

Post »

To Ty Marysiu cokolwiek zrobiłaś... ja nawet nosa na zewnątrz nie wyściubiłam, bo padało i zimno. Dzisiaj coś się klaruje, ale co z tego... Może w tygodniu uda się popracować w ogrodzie, bo u mnie on woła o to... ;:219

Co do winogron to planuje nasadzenia, ale mąż coś mruczy, muszę popracować nad nim... ;:333
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Marysiu , pogoda nas nie rozpieszcza a ogrody upominają się o swoje . Pażdziernik będzie cały byle jaki ,jedynie koniec trochę lepszy ,więc nie ma wyboru i trza ogrody przygotować do zimy . Siedzę właśnie na wsi od piątku i gnam z robotą ,chociaż każdego dnia leje . Jutro będę sadziła pierwsze cebule ,a mam ich trochę . No i kasuję już wszystkie doniczkowe rośliny .Zawsze zamukam ogród na pierwszego listopada ,ale ta jesień jest wyjątkowo zimna i może zamknę ogród wcześniej .Pozdrawiam ;:167 .Znowu leje .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam! niedziela była pogodna, mimo że już jesienny chłód i wilgoć to jednak w słońcu nie było źle ;:3

Malvy wczorajszy dzień wyłączony z prac ogrodowych, a dzisiaj po południu coś wsadziłam, bo czas goni a pogoda ładna jest wtedy jak mam wyjazd z domu ;:222 Wcale się nie dziwię że wykorzystałaś dzień do upadu, bo jak praca idzie gładko a pogoda dopisuje to żal przerwać Obrazek

Lucynko życzenia się spełniły i słoneczko świeciło na zmianę z chmurami, ale to było nawet malownicze Obrazek
Ja tam nie lubię żadnych skrajności i z sezonu jestem nawet zadowolona, bo dyń mam sporo, żadna roślina nie uschła z powodu suszy więc nie jest źle, a jesień słotna, zimna musi być :wink:
Przetworów też mam moc i pewnie znowu połowę zjemy, część rozdam i 30 % zostanie na następny rok ;:306
Pogodnego poniedziałku ;:196

Bożenko chryzantemy to chyba są wszystkie jesienne, bo w zimie to one nie kwitną :wink: Piwonia i powojnik posadzony ;:215

Martusiu oczywiście że pytanie do Ciebie, bo mówiłam Ci ostatnio że mam podobną ale chyba jednak inną. Jak Ci się podoba to będziesz ja miała...no chyba, że przyjdzie jakaś mroźna zima i ją zabierze ;:oj Jeszcze mam jedną inna ale jest w pączkach Obrazek . U mnie jeszcze kilka chryzantem w pączkach i liczę na ich kwitnienie ;:333 Pozdrawiam i miłego wieczoru ;:196

Dario Jak nie steryd to hydrocortison, obydwa środki wredne ;:222 ale ważne żeby zadziałały w porę. Może w Twoim wypadku lekarz znajdzie jeszcze coś innego. Czekam na Was we wtorek tylko pamiętaj po 18 robi się ciemno :D

Basiu ja mam w ogrodzie ...wszystko, a winogrona nie owocują od razu :D W sezonie uwielbiam chodzić po ogrodzie i skubać z każdego krzaczka, tak owoce najbardziej mi smakują Obrazek . Dzisiaj juz było zupełnie inaczej, więc ukradłam niedzieli 2 godzinki :wink:

Elu moje doniczki już zdobią schody i puste parapety, biedni Ci moi współmieszkańcy Obrazek Siedzieć na wsi przy takiej pogodzie nie jest przyjemnie, ale długie wieczory w domu wykorzystujesz pewnie na dobrą lekturę ;:333 Ja też zamierzam zlikwidować dyniowisko, zrobić obrzeże, nanieść kompostu i posadzić cebule ambitny plan i potrzeba na niego kilka godzin sprzyjającej pogody. Więc życzę nam suchego i ciepłego poniedziałku ;:168

Parę dzisiejszych zdjęć

jesienne róże...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Życzę dobrego i pogodnego tygodnia :wit
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Marysiu chodziło mi o te co się nie wykopuje a zimują w gruncie! ;:204 .
Mam nadzieję że będziesz zadowolona .
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Marysiu, będziemy. To oczywiście najbardziej zależy od M, o której będzie mógł skończyć, będę dawać znać we wtorek.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witaj Marysiu. ;:168 . Chryzantemy u ciebie ładnie kwitną, moich nawet nie pokazuję...grzyba jakiegoś złapały. ;:222 . Siedzę w domu ,pogoda dalej deszczowa nie pozwala na prace . Parę dni temu byłam, zdążyłam cebulowe posadzić i wykopać dalie..reszta czeka bo rozpadało się. Może między jednym deszczem a drugim jednak pojadę na działkę. ;:224 . Pozdrawiam serdecznie. ;:128
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu witaj :wit :wit
Jeszcze trochę kolorków masz w ogrodzie ;:333
Ta różowa chryzantema jest cudna ;:167
U mnie też chłodno ale zawsze coś tam zrobię na działeczce , coś przesadzę , coś rozsadzę , coś wytnę .
Marysiu pojawił się Michał - dzisiaj mnie odwiedził :D
Pozdrawiam cieplutko i życzę dużo słoneczka i zdrówka ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu, no i znowu wracam do rzeczywistości, dzieci dziś na lotnisko odwiozłam ;:145 , no cóż, może na święta przylecą, niedzielne zdjęcia kolorowe, więc nie jest źle, a już pamiętasz nazwę tej rośliny, krzewu co u mnie pisałaś?, dobrego tygodnia Marysiu ;:196
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu, jak ja się cieszę, że masz marcinki. Cieszę się bo pszczółki je lubią a musimy o nie dbać żeby nam z głodu nie pomarły ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, nie wiem, co się dzieje, ale widzę, że nie widzę. ;:219
Nie widzę mojego wczorajszego posta zostawionego w Twoim wątku. ;:145
A tak pięknie pochwaliłam Twoje jesienne róże i marcinki, i dalie, i hortensje, i chryzantemy, i wszystko zielone... ;:63 ;:63 ;:63
Może dzięki temu dłużej będą kwitły... Tego życzę Tobie i Twoim kwitnącym. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam wieczorową porą!

Bożenko jestem pewna że będęObrazek, bo ja kocham kwiaty ;:167 Nigdy nie wykopywałam chryzantem ;:185

Dario wiem :D chciałam tylko przypomnieć, bo tak szybko to się zmienia ;:219

Zeniu ;:196 moje prawie wszystkie chryzantemy chylą się, a jak dalej będzie siąpić to się ugną pod ciężarem wody :wink: Cebulek mam pełno, bo wykopałam hiacynty i tulipany latem, a poza tym przyszły zamówione i czekam jak przestanie lać. Muszę przelecieć glebogryzarką grządkę po dyniach i nawieźć , a na to potrzebna jest odpowiednia aura. Podobno pod koniec października coś się poprawi :wink: Dalie to wykopiesz po przymrozkach a póki leje to chyba przymrozków nie będzie ;:185 Pozdrawiam Obrazek

Tereniu będzie jeszcze jedna stokrotkowa i po kawałeczku podzielę ;:108 Ja dzisiaj próbowałam, coś zrobić i po 5 minutach wróciłam z mokrym dyferencjałem ;:306 No proszę wrócił? może wejdzie na FO ;:65
Oj ja też życzę słoneczka i przyjaznej aury ObrazekObrazek

Iwonko widziałam Was wczoraj na FB ;:167 Dobrze że przyjeżdżają ;:333 Zaraz pójdę do Ciebie zobaczyć o co chodzi, bo zapomniałam :oops: Iwonko lepszej pogody, bo nie idzie nic zrobićObrazek

Ewuniu walczę o te pszczółki i ochrzaniam rolników jak pryskają w ciągu dnia, sadzę różniste dla nich rośliny i wiesz ostatnio myślę że mam jakiś dziki ul na modrzewiach, bo pszczół mam tysiące :D Marcinki, maliny mam tak oblepione że muszę uważać na pszczoły, na daliach pełno trzmieli Obrazek

Lucynko nie widziałam Twojego posta ;:185 więc pewnie kliknęłaś nie w to co trzeba ;:306
Nie przejmuj się dzisiaj wszystko nadrobiłaś chwaląc kwiateczki - dziękuję Obrazek
Myślę, że dopóki będzie taka ciapata pogoda to i mrozu nie będzie, a zatem coś za coś ;:131
Dobrej spokojnej nocy Lucynko Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,ta Twoja chryzantema inna niż moja ,wiec zostaw kawałeczek ,ja też Ci dam ,moja ta jasno różowa taka dla mnie piękna i tak wcześnie zakwitła,z tych niskich mam jeszcze piękną czerwoną ,jest pokazana między dwoma kremowymi wysokimi ,ona jest u mnie już trochę ,ma cudny czerwony kolor i fajnie zimuje,tylko mało coś przyrosła,pewnie trzeba jej dołożyć :uszy ja też nic dzisiaj nie zrobiłam w ogrodzie w piątek zrobiłam kawałek rabaty,wsadziłam piwonię i jedną różę,co od wiosny zadoniczkowana stała,ale dzisiaj zrobiłam bunt ,bo lało,chociaż nie cały czas,ale poszłam nazrywać liści malinowych i suszę na herbatkę zimową ,jest bardzo zdrowa i pyszna ,juz ususzyłam 2 słoiczki ,dzisiaj suszy się następna partia,pozdrawiam i dobrej nocki Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu już wiem, to Szczęślin późny, no to teraz muszę o niego zadbać dobrze ;:138
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Marysiu , jeżeli mogę się wtrącić w temacie pszczół na modrzewiu to na pewno nie masz tam ula . Te drzewa upodobały sobie mszyce produkujące lepką maż czyli spadz ,którą owady zbierają dlatego tyle ich widzisz.Najsmaczniejszy to właśnie miodek ze spadzi iglastej .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dobry wieczór!

Martusiu ja Ci dawałam rok temu jeszcze inne chryzantemy, ale pewnie zostały w Twojej sławetnej poczekalni, a tam prawo dżungli przeżyje to żyje ;:306 Dzisiaj to dopiero pogoda była, a w dodatku głowa dawała znać o zmianie ciśnienia i jedynie kawę wypiłam z koleżanką a przez ogród pomykałam jak musiałam ;:306 Chryzantemkę postrasz a ja poczekam jak przyrośnie, bo niskich nie mam. Dobrej nocy i pozdrawiam cieplutko ;:196

Iwonko wygooglałam poczytałam ! fajna roślinka ale u mnie nie przeżyje a w domu już nie mam miejsca i siły tego tachać na górę, potem walczyć z mszycami :wink:

Elu na pszczołach to się nie znam tylko początkowo jak trzeba było zapylać owocowe to była cisza a od sierpnia były ich ogromne ilości i raniutko jak stałam pod modrzewiami i czekałam na wschód słońca i aż huczało i stąd pomyślałam że one tam są :?: A może ktoś w międzyczasie sprawił sobie ule, a ja o tym nie wiem? u mnie tyle kwiatów to przylatują do darmowej stołówki ;:215 O spadzi wiem, ale na modrzewiach nie widziałam na innych iglastych owszem ;:333
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”