Mały ogródek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mały ogródek

Post »

Dopiero przed chwilką podziwiałam Sommersonne u Ewci .Mój Big Purple jakiś dziadowski może w przyszłym sezonie pokaże się z tej lepszej strony. W tym roku nawet kwiatu nie pokazał tylko buduje krzaczek .Niestety był trochę zaciśnięty przez konkurencję ;:222 Nasuwa mi się taka myśl kotkiem być w Twoim ogródku gdzie panuje miłość i harmonia
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu Jakuch,
która Ewcia ma 'Sommersonne'? U Wandzi7 ta róża ma inny kolor, bardziej różowy moja to typowe orange.
Mało czasu mam dla koteczków, krótką chwilę im poświęcam. Na razie mała chwila musi wystarczyć.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Jolciu, przychodzę w sprawie Sommersonne. Otóż moja rzeczywiście jest zdecydowanie mocno różowa. Jeśli masz Rosarium U. albo Leonardo, to jest to właśnie taki sam kolor. Ma ona jednak krótką fazę, kiedy kwiaty są pomarańczowe. Mianowicie na etapie półrozkwitu. Jednak szybciutko kolor ten przechodzi w róż. Kwiaty trzymają się na sztywnych pędach, może jedynie pod koniec kwitnienia nieco się zwieszają. Róża niesamowicie zdrowa i wigorna. Drugie kwitnienie równie obfite jak pierwsze. A mam te róże dopiero od wiosny.
Kiedy oglądam zdjęcia w necie pod kątem koloru, mam wrażenie, że moje Sommersonne są takie jak na tych zdjęciach. Pewnie pamiętasz, że zakładałam rabatę słoneczną. Rośnie tam kilka odmian pomarańczowych i może w zestawieniu z nimi Sommersonne wygląda jak różowa. Sama nie wiem. Ziemia u mnie jest kwaśna, przepuszczalna, róże rosną na słońcu, a sadzonki mam od Hyżego.
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Jolu, Twoje róże mnie zauroczyły. masz sporo odmian, których ja nie mam więc tym bardziej oglądam je z zaciekawieniem. Kilka wpadło mi w oko, ale miejsca raczej brak. no cóż, muszę je podziwiać u ciebie. Kocią rodzinkę masz sporą. Dobry z Ciebie człowiek ;:180
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Jolu :wit
Łzy mi w oczach stanęły jak zobaczyłam tego kociego staruszka ;:145 . Ale pocieszam się myślą, że przecież trafił do Ciebie, to tak jakby do kociego raju. Ja bardzo szanuję takich ludzi jak Ty, bo przecież człowieka poznaje się po tym, jak się do zwierząt odnosi. Nigdy mnie to nie zawiodło.
To po prostu wspaniałe, że spotyka się jeszcze takie bezinteresowne osoby ;:196. Ja też bardzo kocham zwierzaki, mój cytat pod podpisem mówi o mnie wszystko.
Werka
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Jolu czy masz może różę Jalitah?Zamówiona i opłacona,ale mam wątpliwości...
Andre le Notre czekam na nią,bo latem zakwitła jak nas nie było.Kolor pąka mi się bardzo podoba ;:333
Widzę,że u Ciebie liście róż zieloniutkie,u mnie już brzydkie ;:222
Berolina jaka zdrowa,no marzenie róża ;:215
U mnie na szczęście po 4 tygodniach suszy popadało ;:108
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p

Post »

Witajcie, jesień zagląda do naszych ogrodów, ale powoli i łagodnie.
Dziś był piękny słoneczny dzień. Mimo, że lato kończy się nieuchronnie, w ogrodzie było pięknie i przyjemnie.
Kwitną trawy, astry, słoneczniki, rozchodniki. Różyczki nadal prezentują swą urodę.

miskant 'Graziella'
Obrazek

Obrazek

Obrazek

rozplenica 'Hameln'
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wandziu 7,
Róże 'Sommersonne' jest godna polecenia z uwagi na zdrowotność i obfite kwitnienie cały rok. Nie ma znaczenia czy jest bardziej różowa czy pomarańczowa. Żałuję, że nie mam 'Bengali', bardzo ładnie u Ciebie się prezentuje.

Ewo, Pashmino,
brak miejsca to także mój problem. Może i dobrze, bo nie znam umiaru, nie umiem się opanować. Lubię większość kwiatów. Obawiam się, że każdy ogród , nawet duży, zapełniłabym roślinami w krótkim czasie.

Werko- bejsonki 84,
Kotek Staruszek - Dziadek ma się dobrze. Zamieszkał pod leszczyną, na starej, drewnianej pokrywie od studni. Zna się na zegarku, w porze karmienia zawsze obecny.

Annes77,
nie mam róży Jalitach. Nie planuję nowych róż. Zadowolę się tymi , które już u mnie rosną
Nie wszystkie mają zdrowe listki, ale nie jest źle.
Miłą jesienną niespodziankę zrobiła mi 'Artemis'. Wypuściła kilka wysokich pędów, które zakwitły kiściami białych kwiatów. Pąki są blado różowe. Pięknie się jeszcze dziś prezentowała.

'Artemis'
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nadal kwitnie 'Chippendale'
Obrazek

oraz 'Crocus Rose'
Obrazek

i 'Clair Marshall'
Obrazek

Kotki domowe Kośmi i Różowiaczek też korzystały ze słoneczka.
Różowiak przesyła sympatyczny uśmiech. Prezentuje swoje okazałe trzy kły. Czwarty stracił podczas polowania na bizony, onegdaj.

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Ależ piękny ten różowy aster ;:oj . Dlaczego ja nie mam takiego koloru ?? Muszę koniecznie to naprawić ;:224 . Wspaniałe trawki masz i ślicznie będą wyglądały zimą ;:333 . Róż u Ciebie bardzo dużo i sporo z nich Ci kwitnie , nic tylko się cieszyć u mnie już tylko pojedyncze kwiaty ale co tam porównywać . Ja mam młode krzaczki więc muszę im to wybaczyć. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Jolu, moje koty też mają piękne drapaki ale z nich wcale nie korzystają tak jak Twoje. ;:222
U mnie najlepszy jest karton. ;:333
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Jola, nie wiem jak tego dokonujesz, ale wszystkie rośliny są u ciebie wyjątkowo zdrowe. Róże bez oznak chorób, jesienne astry rozłożyste i bujnie kwitnące. Pięknie ;:oj
Chciałam cię jeszcze podręczyć pytaniami na temat róży St Richard of Chichester. Szczerze, tak z ręką na sercu. Warta jest zaproszenia do ogrodu? Potrzebuję róży w ciepłej tonacji, wysokiej naokoło 1.5 m. Już w tym roku kusiło mnie żeby zaprosić St Richarda, tym bardziej, że mieli tę róże w wiosennej ofercie OBI i to jak na marketówki całkiem ładne sadzonki ;:108
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Jolu - oglądając słoneczne i kolorowe zdjęcia Twoich kwiatów odreagowałam okrutną kaszubską szaro-burą jesień - która poniewiera nas od kilku dni...brrrr...
Stary, duży, biało-bury kotek wzruszająco ;:167 podobny do mojego Fidela (który tez jest znajduszkiem przygarniętym ze śmietnika). Dobrze, że mu się oczka goją. Otoczony Twoją opieką i systematycznie karmiony ma szansę aby w dobrej kondycji przetrwać nadchodzącą zimę. Oj dobry z Ciebie człowiek ;:196
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p

Post »

Ewelkacho ,
astry to wielka ozdoba ogrodu pod koniec lata i sezonu. Mienią się pięknymi kolorami. W towarzystwie rozchodników i traw czują się najlepiej. Masz dużo miejsca, warto postarać się o kolorowe kępy tych kwiatów.

Dorotko71,
domowe kotki nie tylko drapak lubią, ale i kanapy i fotele, niestety.
Ostatnio musiałam wyrzucić meble i kupić nowa kanapę, bo koty załatwiły je skutecznie i odmownie.

Marysiu Ambo,
Piękne ogrody, słoneczne rabaty, to zawsze najlepsza terapia na smutki i chandry.
Lubię koty i staram się im pomóc w miarę możliwości. To kropla w morzu potrzeb, ale robię ile mogę.

Sabinko -Nifredil,
Moja róża 'St Richard of Chichester ' także w OBI została zakupiona. Ma wyjątkowo duże, okazałe, piękne, złoto - miodowe, pachnące kwiaty. Krzew nie jest wielki. Jest wysoka, ale szczupła. Kwitnie piętrowo. Miała w tym sezonie parter , pierwsze i drugie piętro. Powtarza kwitnienie ładnie we wrześniu. Jest zdrowa, nie łapie chorób.
Zachęcam do zakupu tej róży. Nie sądzę, aby mogła kogokolwiek rozczarować.

'St Richard of Chichester ' apetyczna pięknotka poniżej, nad nią różowa, zjawiskowa 'A Shropishire Lad'

Obrazek

'St Richard of Chichester, w tle 'Leonardo da Vinci'
Obrazek

'St Richard of Chichester i 'Leonardo da Vinci'
Obrazek

'St Richard of Chichesterna rabacie
Obrazek

'St Richard of Chichester' kwiat u dołu fotki , powyżej cudna 'A Shropishire Lad', po lewej Leonardo.
Kwitnie pierwsze piętro, drugie w pąkach na tle ASL.
Obrazek

'St Richard of Chichester -parter
Obrazek

Obrazek

'St Richard of Chichester we wrześniu
Obrazek
Awatar użytkownika
Ladys
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 4 maja 2016, o 22:03

Post »

Trudno uwiedzyć, że jeszcze mogą tak pięknie róże kwitnąć, żadnych śladów nie zostawiło zalanie twego ogródka. Rozplenice, miscanty, rozchodniki też w świetnej formie. Piękny, kolorowy ogród jesienny. ;:138
Domowe kotki z nudy meble niszczą, musisz je zabierać do ogródka, żeby się wybiegały :wink:
Jak tam z tulipanami, wykopywałaś w tym roku?
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Jola, piękny ci on ;:oj ;:167 Teraz jestem w zupełnej kropce. Mam wybór między Crown Princess Margaretha i właśnie St Richard of Chichester. Czuje się jak ten przysłowiowy osiołek, któremu w żłoby dano :;230
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Czy ta czy inna odmiana, wszystkie krzaczki wyglądają wspaniale. Zarówno latem jak i jesienią. U mnie tylko te z ADR są ładne, a inne... szkoda gadać.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”