Moje roślinki... apus.
- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje roślinki... apus.
Basiu chyba nie chwaliłaś się zdjęciami swoich podopiecznych. Mogłabyś..?
A ile czasu powinny wysiadywać to jajo? Aż się zaciekawiłam!
A ile czasu powinny wysiadywać to jajo? Aż się zaciekawiłam!
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Basiu, takiego zdolnego eMa to tylko pozazdrościć
Piękne podpory i już oczami wyobraźni widzę cudne róże w takiej oprawie 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Basiu jakiś czas na pewno ale w chłodzie, na placu u nas są do wiosny!
Zerwałam moje jabłuszko, malutkie ale jakie słodkie
Zerwałam moje jabłuszko, malutkie ale jakie słodkie

- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Aniu, zrobiłam zdjęcia mojej psinki, ale czytnik mi nie działa w laptopie
Papużek (to Nimfy) nie stresuję, bo one teraz bardzo nerwowe i wolę nawet nie podchodzić.
Jajko podobno około 20 mają wysiadywać, czyli w sumie, to byłby finisz... Nie wiem czy uda się.
Ale szczerze powiedziawszy, to już nigdy bym nie zdecydowała się na ptactwo domowe - strasznie śmiecą. No chyba, że kury
Dorotko, dziękuję w imieniu męża
Jedna podpora poszła już do LO
Marysiu, ja nadal czekam, aż "dojdzie", może jutro?
Dokupiłam jeszcze paczkę czosnków... Takich mniejszych - 25 cebul. Kot posadzi to, no kto...

Papużek (to Nimfy) nie stresuję, bo one teraz bardzo nerwowe i wolę nawet nie podchodzić.
Jajko podobno około 20 mają wysiadywać, czyli w sumie, to byłby finisz... Nie wiem czy uda się.
Ale szczerze powiedziawszy, to już nigdy bym nie zdecydowała się na ptactwo domowe - strasznie śmiecą. No chyba, że kury

Dorotko, dziękuję w imieniu męża

Marysiu, ja nadal czekam, aż "dojdzie", może jutro?

Dokupiłam jeszcze paczkę czosnków... Takich mniejszych - 25 cebul. Kot posadzi to, no kto...

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
- Maska
- Kontakt:

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Właśnie spaceruję i bardzo mi się podoba
Róże,hortensje wszystko to co lubię 

- apus
Annes - Aniu , miło mi!
Marysiu,
Kota nie mam, ale jakby mi się trafił taki sadzący rośliny , to biorę dwa!
Za to mam, moi Drodzy....
....poznajcie Mokę - koto-pies rasy West Terrier i jak na prawdziwego psa myśliwskiego łapie muchy w domu
I jak na kota przystało często wyleguje się w słońcu.

Jednak w sumie kwitnie coś w ogrodzie... Eden Rose:

I Pelasie na tarasie:

Marysiu,

Kota nie mam, ale jakby mi się trafił taki sadzący rośliny , to biorę dwa!

Za to mam, moi Drodzy....
....poznajcie Mokę - koto-pies rasy West Terrier i jak na prawdziwego psa myśliwskiego łapie muchy w domu

Jednak w sumie kwitnie coś w ogrodzie... Eden Rose:

I Pelasie na tarasie:

Pozdrawiam, Basia.
- Maska
- Kontakt:
Śliczny (lubię takie pieski) i dwa w jednym! Moje koty też łapią muchy no i jak przystało na kota wylegują się na słońcu. Najlepiej jak fotel stoi w słońcu
No to podrap za uszkiem kotopsa Mokę;:167

Eden Rose-cud miód.
Jak pisałam u Jagny nie jestem już taka zielona w kwestii róż (dzięki Wam dziewczyny różane
)
...i zaczęłam buszowanie po znanym różanym sklepie w poszukiwaniu tych najpiękniejszych .
Ceny niektórych z nich trochę mnie oszołomiły np. 56 zł.
....no, ale porównując do bylin, za które nawet po 15 zł płaciłam, (a dostałam maleńkie roślinki) to nie jest ta cena taka z kosmosu.
Basiu Twój wątek też już prześwietliłam dokładniej i powiem tak: zachorowałam na róże

...a piesio-kot miluni.
Jak pisałam u Jagny nie jestem już taka zielona w kwestii róż (dzięki Wam dziewczyny różane

...i zaczęłam buszowanie po znanym różanym sklepie w poszukiwaniu tych najpiękniejszych .

Ceny niektórych z nich trochę mnie oszołomiły np. 56 zł.

Basiu Twój wątek też już prześwietliłam dokładniej i powiem tak: zachorowałam na róże

...a piesio-kot miluni.

- apus
Marysiu, Mokusia, to ukochane nasze zwierzątko, to tak pozytywna rasa, że polecam każdemu... fakt jak młody to troszkę psoci, ale tak to dzieci. A teraz to dystyngowana istotka, przytuli się jak siądę na kanapie, w ogrodzie zawsze mi towarzyszy (chyba, że mąż coś robi to jego pilnuje) i przy stole też nas pilnuje...
Elu, witaj w klubie chorych na różyczkę
56 zl za różę, to baaardzo drogo. W jednym ze sklepów różanych widuje takie ceny, ale to trochu zaporowe ceny.
Poprzeglądaj w http://www.floribunda.pl/ mają ładne sadzonki i ceny rozsądne
A z tymi bylinkami, to też w takich cenach kupowałam, tylko że już w sklepach, wysyłkowo raczej nie.
Ogólnie, najdroższą pomyłką w moich ogrodowych zakupach była różowa robinia akacjowa... okazała się akacją pospolita i muszę ją wyciąć, bo puszcza baty na 3 metry, jak tak dalej pójdzie, to za 5 lat będę miała 30 metrowe drzewo... sekwoję normalnie

Elu, witaj w klubie chorych na różyczkę

56 zl za różę, to baaardzo drogo. W jednym ze sklepów różanych widuje takie ceny, ale to trochu zaporowe ceny.
Poprzeglądaj w http://www.floribunda.pl/ mają ładne sadzonki i ceny rozsądne

A z tymi bylinkami, to też w takich cenach kupowałam, tylko że już w sklepach, wysyłkowo raczej nie.
Ogólnie, najdroższą pomyłką w moich ogrodowych zakupach była różowa robinia akacjowa... okazała się akacją pospolita i muszę ją wyciąć, bo puszcza baty na 3 metry, jak tak dalej pójdzie, to za 5 lat będę miała 30 metrowe drzewo... sekwoję normalnie

Pozdrawiam, Basia.
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Basiu koto-pies świetny! Taka śliczna mordka! I jeszcze muchy łapie..
A Eden zachwycająca! Cudowna róża. U mnie dwie z trzech tak zaszalały z rozbudowywaniem krzaka, że jestem w szoku co na nie spojrzę.
Co do męża... umowa stoi! Ino go ostro pogoń, by szybko Ci te podpory pokończył, bo i mnie pilno...

Co do męża... umowa stoi! Ino go ostro pogoń, by szybko Ci te podpory pokończył, bo i mnie pilno...

- apus
No ślicznota jest i taki smutny wyraz pyszczka zawsze ma... a szczególnie jak sępi
Moja Eden wypuściła jeden pęd naokoło 180 cm, a pozostała cześć krzaczka sięga poniżej kolan.
Ale sporo kwitła jak na jednoroczną, może w przyszłym sezonie zbuduje duży krzak.
Gonię ile wlezie

Moja Eden wypuściła jeden pęd naokoło 180 cm, a pozostała cześć krzaczka sięga poniżej kolan.
Ale sporo kwitła jak na jednoroczną, może w przyszłym sezonie zbuduje duży krzak.
Gonię ile wlezie

Pozdrawiam, Basia.
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Koto-pies mówisz... WT...Ma takiego moja wnuczka ma już 4 lata ale od przytulania to on nie jest
... Owszem pogłaskać,położyć się przy którymś z domowników ale bez przytulania nadmiernego... Opalać się w słońcu też bardzo lubi ponadto uwielbia wędrówki w plenerze z nosem przy ziemi,kopanie dołków - uwielbia! Lubi przychodzić na działkę do mnie ale nie jest wszędzie puszczany samopas bo by mi działkę zdemolował...
Ma wyznaczone miejsce do kopania u mnie i na działce sąsiedzkiej...Lubi, żeby się nim zachwycać , wtedy zabawnie potrafi mrugać i robić słodkie oczy czołgając się na brzuchu...Ulubieniec całej rodziny!

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Basiu znałam twój ogród z wątków tematycznych, ale teraz poznałam cały.
Jesteś wyjątkowo pracowitą osobą, piękna 40 arowa działka wymaga jednak wiele pracy.
Początki skalniaka wspaniałe, a teraz to prawdziwe dzieło sztuki, z amonitami i tak ładnymi floksami szydlastymi cudnie wygląda.
Malutka pomocnica, pewnie wyrosła na śliczną pannę.
Otoczenie oczka z ładnym obrzeżem wygląda bardzo pięknie.
Choroba różana dopada w pewnym momencie każdego, ale twoja w tym roku wyjątkowo nasilona.
Taka liczba róż i już wspaniale cieszą cię kwiatami. Marketowe nie zawsze warto sadzić, ale czasem trafia się rarytas, a porażki chyba wcale nie odstraszają od zakupów.
Warzywnik z uroczym płotkiem wyjątkowo mi się podoba.
Trawnika ubywa w każdym ogrodzie, u ciebie przynajmniej areał na to pozwala.
M bardzo zdolny, obeliski zjawiskowe , a powojniki i róże mają ładną oprawę.
Hortensje ogrodowe kwitły w tym roku nareszcie ładnie, a przybywające bukietowe na pewno będą cię przez lata cieszyć kwiatami. Ostatni nabytek Polar Bear będziemy porównywać, bo u mnie też wiosną zagościł.
Koszyki na tarasie stworzyły znakomity klimat. Chyba muszę znowu sadzić pelargonie, bo jednak pięknie kwitną i nie kapryszą. Heliotrop też kupiłam w ubiegłym roku, ale jakoś niezbyt dobrze się czuł w donicy. Moka pewnie towarzyszy ci przy pracach, taka słodka mordka.
Dobrego dnia 

- Reniak
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
Piesiunio
miodziunio, wycaluj go Basiu,moja Eden w lipcu przesadzałam
,i ma się świetnie, bardzo dobrze zniosła przesadzanie, przedtem rosła w polcieniu, nie służyło za bardzo jej to.