Moje roślinki... apus.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje roślinki... apus.

Post »

Basiu chyba nie chwaliłaś się zdjęciami swoich podopiecznych. Mogłabyś..?
A ile czasu powinny wysiadywać to jajo? Aż się zaciekawiłam!
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Basiu, takiego zdolnego eMa to tylko pozazdrościć :wink: Piękne podpory i już oczami wyobraźni widzę cudne róże w takiej oprawie ;:224
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Basiu jakiś czas na pewno ale w chłodzie, na placu u nas są do wiosny!
Zerwałam moje jabłuszko, malutkie ale jakie słodkie ;:215
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Aniu, zrobiłam zdjęcia mojej psinki, ale czytnik mi nie działa w laptopie ;:202

Papużek (to Nimfy) nie stresuję, bo one teraz bardzo nerwowe i wolę nawet nie podchodzić.
Jajko podobno około 20 mają wysiadywać, czyli w sumie, to byłby finisz... Nie wiem czy uda się.

Ale szczerze powiedziawszy, to już nigdy bym nie zdecydowała się na ptactwo domowe - strasznie śmiecą. No chyba, że kury ;:306

Dorotko, dziękuję w imieniu męża ;:196 Jedna podpora poszła już do LO :)

Marysiu, ja nadal czekam, aż "dojdzie", może jutro? ;:65

Dokupiłam jeszcze paczkę czosnków... Takich mniejszych - 25 cebul. Kot posadzi to, no kto... ;:209
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

;:196 Moje koty siedzą w domu i nie potrafią sadzić czosnków ;:306
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Właśnie spaceruję i bardzo mi się podoba ;:108 Róże,hortensje wszystko to co lubię ;:167
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Annes - Aniu , miło mi! ;:196

Marysiu, ;:306 ;:306 ;:306
Kota nie mam, ale jakby mi się trafił taki sadzący rośliny , to biorę dwa! :;230

Za to mam, moi Drodzy....
....poznajcie Mokę - koto-pies rasy West Terrier i jak na prawdziwego psa myśliwskiego łapie muchy w domu ;:306 I jak na kota przystało często wyleguje się w słońcu.

Obrazek

Jednak w sumie kwitnie coś w ogrodzie... Eden Rose:

Obrazek

I Pelasie na tarasie:

Obrazek
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Śliczny (lubię takie pieski) i dwa w jednym! Moje koty też łapią muchy no i jak przystało na kota wylegują się na słońcu. Najlepiej jak fotel stoi w słońcu ;:3 No to podrap za uszkiem kotopsa Mokę;:167
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Eden Rose-cud miód.
Jak pisałam u Jagny nie jestem już taka zielona w kwestii róż (dzięki Wam dziewczyny różane ;:173 )
...i zaczęłam buszowanie po znanym różanym sklepie w poszukiwaniu tych najpiękniejszych . ;:108
Ceny niektórych z nich trochę mnie oszołomiły np. 56 zł. ;:oj ....no, ale porównując do bylin, za które nawet po 15 zł płaciłam, (a dostałam maleńkie roślinki) to nie jest ta cena taka z kosmosu.
Basiu Twój wątek też już prześwietliłam dokładniej i powiem tak: zachorowałam na róże ;:oj ;:224 ;:136 :;230
...a piesio-kot miluni. ;:173
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, Mokusia, to ukochane nasze zwierzątko, to tak pozytywna rasa, że polecam każdemu... fakt jak młody to troszkę psoci, ale tak to dzieci. A teraz to dystyngowana istotka, przytuli się jak siądę na kanapie, w ogrodzie zawsze mi towarzyszy (chyba, że mąż coś robi to jego pilnuje) i przy stole też nas pilnuje... :roll:

Elu, witaj w klubie chorych na różyczkę :;230
56 zl za różę, to baaardzo drogo. W jednym ze sklepów różanych widuje takie ceny, ale to trochu zaporowe ceny.
Poprzeglądaj w http://www.floribunda.pl/ mają ładne sadzonki i ceny rozsądne :)

A z tymi bylinkami, to też w takich cenach kupowałam, tylko że już w sklepach, wysyłkowo raczej nie.
Ogólnie, najdroższą pomyłką w moich ogrodowych zakupach była różowa robinia akacjowa... okazała się akacją pospolita i muszę ją wyciąć, bo puszcza baty na 3 metry, jak tak dalej pójdzie, to za 5 lat będę miała 30 metrowe drzewo... sekwoję normalnie ;:306
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Basiu koto-pies świetny! Taka śliczna mordka! I jeszcze muchy łapie.. ;:224 A Eden zachwycająca! Cudowna róża. U mnie dwie z trzech tak zaszalały z rozbudowywaniem krzaka, że jestem w szoku co na nie spojrzę. ;:215
Co do męża... umowa stoi! Ino go ostro pogoń, by szybko Ci te podpory pokończył, bo i mnie pilno... ;:224 ;:65 :twisted:
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No ślicznota jest i taki smutny wyraz pyszczka zawsze ma... a szczególnie jak sępi ;:306
Moja Eden wypuściła jeden pęd naokoło 180 cm, a pozostała cześć krzaczka sięga poniżej kolan.
Ale sporo kwitła jak na jednoroczną, może w przyszłym sezonie zbuduje duży krzak.

Gonię ile wlezie :;230
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Koto-pies mówisz... WT...Ma takiego moja wnuczka ma już 4 lata ale od przytulania to on nie jest ;:oj ... Owszem pogłaskać,położyć się przy którymś z domowników ale bez przytulania nadmiernego... Opalać się w słońcu też bardzo lubi ponadto uwielbia wędrówki w plenerze z nosem przy ziemi,kopanie dołków - uwielbia! Lubi przychodzić na działkę do mnie ale nie jest wszędzie puszczany samopas bo by mi działkę zdemolował... ;:306 Ma wyznaczone miejsce do kopania u mnie i na działce sąsiedzkiej...Lubi, żeby się nim zachwycać , wtedy zabawnie potrafi mrugać i robić słodkie oczy czołgając się na brzuchu...Ulubieniec całej rodziny! :)

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Basiu znałam twój ogród z wątków tematycznych, ale teraz poznałam cały. ;:108 Jesteś wyjątkowo pracowitą osobą, piękna 40 arowa działka wymaga jednak wiele pracy. ;:180 Początki skalniaka wspaniałe, a teraz to prawdziwe dzieło sztuki, z amonitami i tak ładnymi floksami szydlastymi cudnie wygląda. ;:oj Malutka pomocnica, pewnie wyrosła na śliczną pannę. ;:167 Otoczenie oczka z ładnym obrzeżem wygląda bardzo pięknie. ;:138 Choroba różana dopada w pewnym momencie każdego, ale twoja w tym roku wyjątkowo nasilona. ;:173 Taka liczba róż i już wspaniale cieszą cię kwiatami. Marketowe nie zawsze warto sadzić, ale czasem trafia się rarytas, a porażki chyba wcale nie odstraszają od zakupów. ;:131 Warzywnik z uroczym płotkiem wyjątkowo mi się podoba. ;:215 Trawnika ubywa w każdym ogrodzie, u ciebie przynajmniej areał na to pozwala. ;:108 M bardzo zdolny, obeliski zjawiskowe , a powojniki i róże mają ładną oprawę. ;:63 Hortensje ogrodowe kwitły w tym roku nareszcie ładnie, a przybywające bukietowe na pewno będą cię przez lata cieszyć kwiatami. Ostatni nabytek Polar Bear będziemy porównywać, bo u mnie też wiosną zagościł. :tan Koszyki na tarasie stworzyły znakomity klimat. Chyba muszę znowu sadzić pelargonie, bo jednak pięknie kwitną i nie kapryszą. Heliotrop też kupiłam w ubiegłym roku, ale jakoś niezbyt dobrze się czuł w donicy. Moka pewnie towarzyszy ci przy pracach, taka słodka mordka. :) Dobrego dnia ;:3
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Piesiunio ;:167 ;:167 miodziunio, wycaluj go Basiu,moja Eden w lipcu przesadzałam ;:oj ,i ma się świetnie, bardzo dobrze zniosła przesadzanie, przedtem rosła w polcieniu, nie służyło za bardzo jej to.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”