Parapety mam szczelnie wypełnione, nic więcej się na nich nie zmieści... Więc oczywiście dokupiłam sobie 2 hibiskusy Gdzie ja wcisnę te krzaczory nie mam pojęcia, na razie okupują biurko. Kolor kwiatów mogłam poznać tylko po przekwitniętych - pierwszy w sklepie wyglądał na biały, w świetle dziennym okazał się kremowy. Na zdjęciach tego nie widać, ale oba mają ciemnie, bordowe "oko".
Jak się lubi jakieś rośliny to na pewno na nie miejsce się znajdzie. Hibiskusy są z tych roślin którym i ja nie bardzo mogę się oprzeć...
Twoje ładne to i nie dziwi mnie że się skusiłaś.
Nadrabiam zaległości- wiem, że mówiłam pewnie nie raz, już to- ale muszę się powtórzyć- cudne zdjęcia robisz- potrafisz wydobyć piękno kwiatów. Hibiskusy najbardziej mi wpadły w oko- pewnie dlatego, że sama mam kilka krzaczorów- dla nich zawsze warto znaleźć miejsce- co tam dwa kolejne, grunt aby ładnie rosły brawa dla cambrii- za kwiaty, a Tobie za cierpliwość
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina
Paulinko coś się znajdzie jeden pójdzie na południowy parapet, drugi na zachodni, razem z pozostałymi hibiskusami. Henryku gdybym miała miejsce, to hibiskusów by było dużo, dużo więcej i storczyków, to druga moja miłość Karolino dziękuję Lucy na razie pokazały przędziorka ale już wiem jak walczyć z tym gadem, więc może jeszcze będą kwiaty w tym roku
Czas na zdjęcia z archiwum - trochę wiosny jesienią Dwa różowe hiacynty które królowały (i pachniały) kiedy za oknami było jeszcze szaro:
O ądna wiosenka tutaj u ciebie.
Ja jeszcze o niej nie myslę.Chyba,że w sadzeniu cebulowych kwitnących na wiosnę
a na razie Sycę się jesienią i jej kolorami, póki sa .
Dalisbeo, Moniko, Aniu dziękuję w imieniu swoim i storczyka
Jakiś czas temu miałam okazję zobaczyć, jak się miewa paproć którą kiedyś kupiłam. Miała być moja, ale nie mam warunków dla tych roślin Teraz jest u rodziny, w starym budynku z wyższą wilgotnością powietrza i rośnie w oczach Paproć to dawalia i muszę przyznać że jeszcze nie widziałam tak dużej, a teraz podobno jest jeszcze większa: