Ogród Marty -Cz . X

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: OGRÓD MARTY -CZ . X

Post »

Maska pisze: a szczególnie jak chodzi o rośliny. Nikomu nic nie dałam ;:222
Marysiu to nie do końca prawda. ;:168 Ja dostałam naręcze tych czerwonolistnych, a i Daria coś tam wykopywała. :wink:
A najważniejsze, że dałaś nam możliwość ponownego spotkania się u Ciebie. ;:180 ;:196

Martuniu te wszystkie biele ogrodowe wyjątkowo mnie chwytają za ;:167 . Strasznie mi sie podobają te Twoje kompozycje. ;:173 ;:333
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Biały rozchodnik wygląda wprost zjawiskowo.
Chyba moje różowe zamienię na jakiś inny. :uszy
Pogoda strasznie się popsuła, ale mam nadzieję, na jeszcze ciepłe dni.
Chociaż prognozy nie są rewelacyjne, ale może się nie spełnią.
Pięknie wyglądają twoje trawki, moje dopiero rosną w siłę.
No i dyni Ci zazdroszczę ;:196 , mam na nie za mało miejsca.
;:3 i uśmiechu życzę. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Kasiu ale plany miałam dużo bogatsze tylko bieg przez ogród wpłynął na mój SKS ;:306 Co do spotkania to cała przyjemność po mojej stronie ;:4 ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam sympatycznych gości,ciesze się ,że jesteście ze mną w moim ogrodzie,pogoda się poprawiła ,bo nie padało już ,ale bardzo sie ochłodziło,dzisiaj uzbierałam malinek i zrobione następne soczki na zimę .

Dorotko,fajnie ,że się podoba ,to znaczy ,ze warto coś robić,pozdrawiam :wit

Iwonko,ten biały rozchodnik ma takie śliczne kwiatuszki ,takie inne jak u pozostałych ,ich pręciki są dłuższe,tworzą meszek i w grupie świetnie to wygląda,formy kwiatów rozchodnika i wrzosu są bardzo różne i super się uzupełniają ,Barbula też mi się podoba ,myślę ,że spokojnie przetrwa zimę ,pozdrawiam ;:196

Aluś,to prawda ogród bardzo kwitnie ,a dojdą jeszcze chryzantemy,ten irys w tamtym roku też kwitnął o tej porze ,ale myślałam ,że tak sie spóźnił,,w tym roku na wiosnę nie kwitnął i dopiero teraz,może on jakiś jesienny,dalii nie mam wiele ,ale i z tych się cieszę ,pozdrawiam ;:196

Mariola,miło,że się podoba,dyniowisko bardzo się rozrosło i dyniek jest mnóstwo,będziemy w zimie jeść same dynie :uszy ,pozdrawiam :wit

Marysiu ,nie mam takiego rozchodnika ,rzeczywiście on taki mocno kremowy ,ja nic nie zrobiłam w ogrodzie ,bo od 7 rano jeździłam do 13 a potem poszłam do malin,no i są soki,pozdrawiam ;:196

Kasiu,Marysia ma wyrzuty,ale jak będzie słoneczko,to sobie wykopiemy różności :uszy ,a wtedy najważniejsze było nasze spotkanie u Marysi :heja fajnie,że podobają Ci się moje kompozycje ,bo aż chce się dalej pracować w ogrodzie,pozdrawiam ;:196

Grażynko,jest chłodniej ,ale dla nas to nie przeszkoda,bo i ubrać można się cieplej ,biały rozchodnik w każdej chwili może znaleźć sie w Twoim ogrodzie ,na trawy to w ogóle nie zwracam uwagi ,one to dopiero bezproblemowe,dynie uwielbiam ,zwłaszcza zupy i cieszę sie ,że mam na nie miejsce,bo bardzo dużo go potrzebują ,rozlały się po całym trawniku,przyjedź to wyjedziesz z dyniami,pozdrawiam ;:196
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Re: Ogród Marty -Cz . X

Post »

Byłam dzisiaj w dwóch sklepach ogrodniczych i nie mieli białych rozchodników ;:145 Naoglądałam się u Ciebie i zapragnęłam bardzo. Cóż, może jeszcze w necie poszperam albo na targach ogrodniczych zdobędę. Piękne są ;:333 A kiedyś biały to dla mnie nie był kolor ;:224
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu,nie przejmuj się ,że plany miałaś inne ,tak to jest jak człowiekiem rządzą emocje i rola gospodyni,wtedy każdy się gubi,najważniejsze ,że spotkanie było udane ,a z resztą damy radę ;:196

Gosiu,przecież na wiosnę są u mnie nadwyżki i po sprawie ,ale cieszę się ,że się podobają moje kwiatuszki ,mam je od dawna ,ale jakoś nigdy ich tak nie wyeksponowałam,pozdrawiam ;:168
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Nie widziałam u Ciebie w nadwyżkach :oops: Ale jak są to już dzisiaj zapisuję ;:196
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Marta, piękna ta szałwia na przedostatnim zdjęciu. ;:333
Też sobie taką zamówiłam w jednym sklepie internetowym - i kicha, nic nie wyszło, kłącze w kapersie musiało być już zdechłe. :(

Miskant od Ciebie - taki mniejszy - kwitnie właśnie u nas. To chyba ten Yakushima.

A co to za odmiana trawki, bo też taką mam - zamawiałam inną, ale wyrosła taka, z ciemnymi kłosami.
Obrazek

Jak patrzę na Twoje dyniowisko - to bardzo znajomy widok dla mnie. Nasze też podobnie wygląda, tylko że jednak sporo mniejsze. Gdybym jednak miała porządną piwnicę, to też poszłabym na całość.

Tego niskiego rozchodniczka też zauważyłam kilka dni temu w centrum ogrodniczym i sobie kupiłam - do kompozycji balkonowej na razie, a potem do ogródka. Śliczny jest. :)

W sprawie dyni dla Ciebie: mam jeszcze oryginalne i własne nasiona z tej dyni Muscat de Provence - przygotuję dla Ciebie.
Tak wyglądała już po rozkrojeniu - niestety nie mam zdjęcia przed krojeniem.
Obrazek

A tak po zapieczeniu:
Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam do ogrodu dopóki jeszcze kwitnie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miś polarny tak długo kwitnie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Te trawki wyglądają zjawiskowo.
Przez Ciebie zachorowałam na kawałek białej rabatki. ;:306
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Łan białych zimowitów zrobił na mnie wrażenie :shock: U mnie po przesadzeniu bardzo słabo zakwitły.
I kępa kwitnących teraz kosaćców! Szok!
Tak, teraz pokazałaś 'Rocco'. Tamta to była inna dalia :idea:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Oj widzę Martusiu, że przydałyby Ci się na tą rabatę moje białe chryzantemy, chociaż nic nie mówiłaś że chcesz ;:185
Czy te zawilce są niskie czy wysokie, bo moje już dawno przekwitły ale może te są inne. Dobrej nocy, idzie ocieplenie to jeszcze popracujesz w ogrodzie ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Martusiu ;:196 Pospacerowałam po Twoim pięknym ogrodzie :D
Biała rabata cudna i ten biały rozchodnik i zimowity ;:333 ;:333
Trawy też zrobiły dobre wrażenie - przepięknie wyglądają ;:215 a o dyniowisku nie wspomnę ;:63 ;:63
Jednym słowem RAJ :!: :!: :!:
Dziękuję za cudne zdjęcia , pozdrawiam z całego serca i posyłąm ;:168 ;:196
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś, pozbyłam się swoich traw, ale jak patrzę na takie rabaty jak u Ciebie, to jednak warto mieć takie lekkie, zwiewne rośliny... Piękna ta biała rabata!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam miłych gości spacerujących po zielonych ścieżkach mojego ogrodu. ;:180

Gosiu,nic się nie martw :uszy

Dario,ta szałwia ma niesamowity kolor i bardzo długo kwitnie ,ta trawa na zdjęciu to rozplenica japońska Moudry o ciemnych kwiatach ,a rozplenica o jasnych kwiatach to Hameln,jest na innym zdjęciu,nasiona dyni Muscat de Provence bardzo proszę,ta Twoja zapieczona apetycznie wygląda,ale ona chyba była mała,mam nadzieję ,że do celowo rośnie większa ,bo u Kasi była dość duża ,robię już miejsce na inne dynie ,pozdrawiam ;:168

Dorotko,trawy to świetne jesienne wypełniacze,zawsze warto je mieć ,a jak przeze mnie będzie następna biała rabata to się cieszę ,bo nie ma ich za wiele,pozdrawiam :wit

Florianie,białe zimowity stoją jak żołnierze na wysokich nogach,a kosaćce już drugi rok kwitną o tej porze,dzięki za pilnowanie mnie w daliach ,ja ich jeszcze tak bardzo nie znam ,a pospieszna jestem do upadu :roll: bo wszędzie mam znaczniki ,ale ich nawet nie mam czasu podnieść ,bo już mi się wydaje,ze wiem ,a tak wiem ,że mieszam ;:306 poprawie sie ,no przynajmniej sie postaram,pozdrawiam :wit

Marysiu,mam tam jedna białą chryzantemę ,ale już ją deszcz zniszczył ,no i była wcześniejsza,te zawilce są dość wysokie,jest dużo odmian zawilców,nawet dzisiaj je fotografowałam ,bo jakoś przetrwały te deszcze,ciągle mam tak mało czasu na ogród i to mnie denerwuje ,chciałam jeszcze zrobić paprykę pod domową nazwą ostrygi po polsku,to jest poezje w gębie ,trochę pracochłonna ,ale ją uwielbiam ,chciałam zrobić dżem winogronowy ,bo czarnych winogron mam dużo ,może jeszcze trochę pasty paprykowej i jak to wszystko ogarnąć ,a w pracy też różne sprawy do załatwienia i na ogród niewiele zostaje,pozdrawiam ;:196

Tereniu,dziękuję ,że wpadłaś ,że się podoba ,lubię mieć wszystko w ogrodzie ,bo od tego jest ogród :uszy ,jutro będzie zupka dyniowa jak ja ją lubię, na zdjęciach za bardzo się nie znam ,ale najważniejsze,że dzięki nim mogę Wam ten ogród pokazać ,jak umiem tak je robię ,dobrej nocki i buziaczki gorące ;:196

Mariolka,dlaczego pozbyłaś sie traw,kiedy one wyjątkowo zwiewnie zdobią nasze ogrody jesienią ,mimo mgieł i ciężkiego mokrego powietrza dają tyle lekkości i tak pięknie szeleszczą na wietrze,może posadzisz je jeszcze raz,ja myślę ,że warto,pozdrawiam ;:168
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”