Elizabetka po śląsku nr 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Elizabetka po śląsku nr 7

Post »

Eluśka, chyba my już pożegnali lato i jesień nastała.
Już wieszczą mokrą i zimną......to sie zaś naczekomy na wiosnę. :roll:
A tak pieknie było pore dni tymu........
Za oknami ćma jak w d......, bestuż siedza przy kompie i nadrobióm zaległości.
Przeja Ci ;:3 i jeszcze kupe kwiotków na zegrodce. ;:196 :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Niestety u mnie też się ochłodziło a ty Elusia durch zarobiono na jamen.Mnie sie na razie nic nie chce musza dostać powera do roboty a na razie leń mie tropi :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadźko dziękuję za nasionka pomidorków. Ananasowe są podobne ponoć do Izumrodnoe Jabłoko. Jabłuszko polecam bo są pyszne i mają taki orzeźwiający smak ale trzeba szybciej zerwać bo jak za późno to się robią ciapate. Na pewno zostaje na następny rok. Szczerze to już mam dość...pora na odpoczynek i wreszcie dorwać się do kompa. ;:27

Halinko ;:196 liliowce posadzone a między nie posiałam odętkę białą. Mam nadzieję, że odętka wykiełkuje i razem się zgrają w tym miejscu.

Aiss Kochana rugosa dobrze sobie radzi na patelni i tylko co raz to pędy zasychają ale równolegle rosną nowe pędy tak, że jestem bardzo zadowolona. Natomiast trzeba mi przesadzić Blanc Double de Coubert ...i szukam miejsca. Zresztą 4 różyczki mam do przesadzenia....i parę innej gowiedzi. Co do pomidorów to lista na przyszły sezon już prawie gotowa....jeszcze grządki nie posprzątane a już o wiośnie myślimy. ;:306 Z tegorocznej pogody jeżech mega zadowolono bo deszczówki wystarczyło....dla mnie bomba. :)

Grażko jestem zadowolona z roku ...pomidory przed deszczem pozbierałam ale nie wiem czy zielone dojrzeją...niektóre są lekko zapalone. Zapas na zimę zrobiony i mam nadzieję już odpocząć...jeszcze tylko sokownik uruchomia jak winogrona dojrzeją.
Zimno się zrobiło po tym deszczu ale licza, że początek października bydzie piękny bo trzeba pozamykać, zabrać pierziny i zamknąć sezon. ;:168

Małgoś widziałam Twoje pomidorki w donicach i nieźle rosły....a podlewać to i gruntowe trzeba więc to normalka. U mnie wokół nikt nie sadzi pomidorów bestuź choroby dopiero na koniec dały się we znaki. Będę sadzić w przyszłości ile sił będzie ;:159 bo te sklepowe nawet nie pachną.

Witaj Florianie. Miło, że doceniasz mój awatarek. Ślązaczki kochają góry stąd taki wybór.....roślinki a w tym pomidorki ma się wokół siebie. :D

Bogumiłko to rzeczywiście musisz być zdesperowana. Poczekam aż Ci przejdzie i coś jednak postanowisz ;:306 Za niedługo wstawię listę pomidorów na przyszły sezon to może coś Cię ruszy za ;:167 :wink: :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Eluś robotno dzioucho , jeszcze weki zprawiosz? w tako pogoda to yno kawa z "czoskiem" i pozycjo choryzontalno ;:304
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ewiczko tak szczerze to mom już dość.
Czy poznajesz tego malutkiego co mi go dałaś na wychowanie?
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Elusia ;:196 mosz ręka do domowych moje jako tako sobie radzą jednak hibiskus czy lipka zawsze mi padnie ;:222 Dałach sobie z nimi spokój choć majom fajne kwiotki.Teraz trza nom bydzie słonecznych widoków
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

ewa w pisze:Eluś ....tako pogoda to yno kawa z "czoskiem" i pozycjo choryzontalo ;:304

A właśnie Ewiczko jak już o tym czosnku wspomniałaś.....chca kupić czosnek ozimy i nigdzie nie ma.
Trzeba będzie wybrać się do zieleniaka i kupić parę główek coby w końcu października posadzić.

Jadźko hibiscusy to ogromne żarłoki. Ode mnie dostają nawet wodę po rozmrażaniu mięsa a potem wodę czosnkową. :D
Dla Ciebie. ;:196 ...i dla Ewiczki też. :D

Obrazek
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Eluś a nie śmierdzi póżniej w domu po podlaniu wodą po mięsie? pierwszy raz słyszę o tej metodzie. Mam wiele sadzonek zółtych hibiskusów do sprzedania i muszę wystawić w wątku sprzedażowym.

Obrazek
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ewko ale takie prawdziwie żółte czy blado żółte? Prawdziwie żółte jak masz to od razu zamawiam. ;:65 Wstaw więcej fotek jeśli możesz. ;:180
Woda zaraz po odmrożeniu nie śmierdzi....od razu chlust pod roślinki. :D
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ela właśnie szukam fotek bo chciałam Ci pokazać, że i te czerwone czasem wysuwają taką trąbkę, na razie znalazłam żółto-brzoskwiniowe, które raz są bardziej pełne a raz mniej i nie wiem od czego to zależy :wink:

Obrazek

Obrazek

widzisz trocha po lewej stronie takie kulki? one są własnie na tej trąbce- fotka fatalna ale jeszcze szukam lepszej :)
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Znalazłam! popatrz to są te same kwiatki

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Widza, że sie fest starosz ;:196 :D ...Ewko ja tylko moga takiego mocno żółtego chcieć bo na inne nie mam miejsca....potem jak jest parapetowe przedszkole pomidorowe to nie mam kaj roślinki ozdobne upchnąć. Ja bym wzięła wszystkie bo wiesz jaka jestem.

Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Eluśka, najlepszy jest czosnek ozimy Harnaś.
Sadza go kożdego roku i zawsze móm do lutego.
Te z zieleniaka to najczęściej chiński, nic nie wort, bo nie chce u nas rosnąć.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażko właśnie tego szukam. Miałam go dwa lata temu (4 główki) i super rósł...uplotłam dwa warkocze.
Skąd go bierzesz. ;:180
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ja nie umiem ani po śląsku ani po góralsku, a chciałam się przywitać :oops: Elu liznęłam tylko trochę Twoich wątków, ale masz ładny ogródek z mnóstwem lilii :D Pigwowiec obsypany owocami ;:202 co robisz z nich...naleweczkę? Ja zebrałam dzisiaj pierwszy raz pigwę i muszę coś z niej zrobić :wink: Jak nie będę rozumieć o czym rozprawiacie to wpadnę chociaż zdjęcia obejrzeć ;:7
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”