Moje oczko w głowie cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz. 8

Post »

Witam wieczorową porą przemiłych gości ;:180
Dzień piękny , cieplutki a ja z rana miałam jakiegoś lenia i nie wiedziałam za co się zabrać , dopiero po południu wzięłam się ostro do pracy a teraz już mi się nawet ruszyć trudno , czuje każdą kosteczkę .
Trochę roślinek przesadzonych.
Alu witaj ;:196
To zrobimy machniom z tym prosem , może da się go już podzielić to Ci dołożę ;:108
Stefciu nie ma za co - to ja dziękuję że do mnie zaglądasz ;:196
Lucynko witam i dziękuję bardzo za miłe słowa ;:196
To buraczkowe listki to Izeryna .
Ewuniu pewnie że będziesz mogła ;:196 tylko Izeryna nie ma nasionek ale mogę Ci podesłać krzaczka i przechowasz sobie przez zimę na parapecie a wiosną narobisz sadzonek ;:108 Izerynę niektórzy trzymają jako domowy kwiatek , ona ładnie zimuje .
A to pomarańczowe to Titonia - przepraszam że się pomyliłam :oops:
Ja zapisuję żeby nie zapomnieć i będziemy się wymieniać :D
Witaj Marysiu To super że już wszystko posadzone - mam coś podesłać ??? żebyś nie była bezrobotna ;:306 ;:306 a ja jeszcze mam sporo do przenoszenia ale coś dzisiaj nie miałam natchnienia - może jutro będzie lepiej :D
U mnie też sucho jest głębiej i wszystkie roślinki nowo posadzone muszę podlewać .
Grzybów brak bo u nas to deszczu za mało i ciekawe czy jeszcze będą ??
Bardzo dziękuję za życzenia , szczególnie za tą chęć do pracy ;:196

Obrazek
dziurawiec
Obrazek
i inny dziurawiec
Obrazek szczawik

Obrazek szczawik deppego

Obrazek szczawik trójkątny

Obrazek

ObrazekKardiospermum

Obrazek

Witaj Marysiu w moich skromnych , zielonych progach ;:180
Dlaczego wszystkie górki u Marysi Maski ??? ja właśnie z powodu tej górki kupiłam nową działeczkę bo tam nie dość że wiało jak w kieleckim to jeszcze sucho - co nie podlałam to uschło i same kamienie tam były , dołek pod każdy kwiatki kilofem musiałam kopać ;:306
Właśnie chcę zabrać stamtąd te ładne krzewy ale nie wszystko się da , niektóre już za duże .
Staram się wysiewać sporo rożnych nasionek i to mi straszną frajdę sprawia jak urośnie takie duże drzewo a jak zakwitnie to już jestem w siódmym niebie :D Sporo też ukorzeniam i dlatego wszędzie w okół uśmiecham się o patyczki :)
No dobrze to nie miej wszystkiego to zajrzysz do mnie częściej - zapraszam serdecznie ;:196
Witaj Krysiu ;:196
Cały czas pracuję nad cierpliwością ;:306 Ja też lubię i jak tylko mam co to ukorzeniam .
Krysiu u mnie tez część chryzantem padła po tej zimie , szczególnie te nowe .
Przenosiłam hortensje trzylatki i jedna czterolatka - ale one tak się męczyły na tej górce przez tamto i to lato że musiałam to zrobić , myślę że tu im będzie lepiej . Ty może poczekaj na wiosnę
Ja mam opisane lilie , muszę sprawdzić czy taka jak Twoja .
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Tereniu,właśnie byłam u Alicji i ona ma trawę jak Heavy Metal,Twojej całej nie wdać ,bo zdjęcie tylko kwiatów,pewnie obydwie macie taką sama odmianę ,liście u Heavy Metal nie przewieszają się, stoją do góry,bo jest to trawa o sztywnych wyprostowanych pędach i liściach, dobrze,że już masz warunki ,że możesz zostać na działeczce na noc,zawsze rano szybciej można zabrać się do roboty i pić kawusię wśród kwiatów,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Martusiu ;:196
Żuć okiem na tą trawkę - tu ją lepiej widać .
Obrazek
Tu mam lepsze zdjęcie tej trawki - ale widziałam się z koleżanką od której ją dostałam i ona kupiła pod taka nazwą - proso rózgowate " Heavy Metal "
Martusiu nie są to jakieś warunki b. dobre ale przespać się można a jak się napracuję to się śpi że ho ho ;:306
Dziękuję Ci ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu,nijak mi to nie pasuje do Heavy Metalu,ani kolor liści ,ani ich sztywność,ja też niedawno kupiłam sobie Heavy Metal i mam zupełnie inną niż Twoja,,ale co się będziemy przejmować jedna trawą ,buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Dziewczyny, czy to ważne jak się trawka nazywa? Ważne, że ładna i ... nasza. :;230
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Tereniu! ;:168 ;:138 ;:138
Kolejny ciepły słoneczny dzień ;:3 więc praca w ogrodzie albo rano albo po południu :D Trawka bardzo ładna obojętnie jakie jej imię. Koniczynki to ładne ale niestety kłopotliwe roślinki, bo je trzeba wykopywać. Tą zielono-bordową już uśmierciłam ;:306 pierwszej nie znam...i dobrze!
Dziękuję za natychmiastową chęć zapewnienia mi pracy ale może poczekajmy no chyba że akurat to wykopujesz ...tylko my nie wiemy czego ja chcę. ;:306 ;:306
Dobrego dnia i pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Was kochane w piękny słoneczny dzień - ale dla mnie jest nie piękny ;:185 mieliśmy w planie postawić sobie domek rekreacji indywidualnej a ten stary wyburzyć ale nam odmówili ;:223 ;:223 i teraz co ?????? na duży dom z planem nas nie stać i sił brak :( chyba że będzie można ten stary jakoś wyremontować albo przebudować ale tez nie wiadomo czy nam pozwolą .
Już się nacieszyłam działeczką ;:145 ;:145
Martusiu ja się nie znam na trawkach , ale to nie ważne jak się nazywa .
Dziękuję za ;:196 i też posyłam ;:196
Dorotko masz rację - ważne że ładna i żeby ładnie rosła :D
Witaj Marysiu ;:168
Dzień piękny ;:3 ale ja jakoś siły nie mam , może to z nerwów .
Koniczynki są piękne ale rzeczywiście trzeba wykopywać na zimę - ja je mam w ładniczkach zadołowane to tylko wyciągam z ziemi i do piwnicy , a na wiosnę zmieniam im ziemię i znowu dołuję . Pierwsza to taka nowość przywieziona od Edytki :D
Marysiu na razie nic nie robię , dzisiaj wsadziłam dwa kwiatki z doniczek i trochę podlałam te nowo posadzone i tyle .
Gdybyś była całkiem bez pracy to daj znać to coś podeślę , poszukam w zapiskach co Ci się podobało ;:306
Pozdrawiam Was wszystkie i życzę miłego dnia ;:4

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tereniu nie denerwuj się, ale w ulicy w której stoi dom nie pasuje domek rekreacyjny. Może lepiej fasadę zostawić zabezpieczyć a na zapleczu zbudować coś małego? Trzeba się odwoływać, iść na konsultacje i pewnie coś da się wymyślić :D
Ja jednak wczoraj zrobiłam za dużo i dzisiaj marna byłam, a jutro mamy pogrzeb o 12 ale ok 30 km od domu więc dzień rozbity!
Jeszcze raz radzę nie rezygnować i trzymajcie się ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

A moje szkarłatki amerykańskie w dalszym ciągu daleko w tyle za Twoją. Ciągle jeszcze w fazie białych kwiatków. ;:7

Róże i inne roślinki ciągle jeszcze zdobią ogród i cudnie jest, Tereniu! Chce się żyć. :tan
Czy u Ciebie też taki upał? U mnie dzisiaj w samo południe w głębokim cieniu termometr pokazał 31*C.

Dużo zdrówka. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Tereniu dawno mnie u ciebie nie było (w domu też mnie nie było), ale widzę, że wszystko pięknie w słoneczku zmierza do złotej jesieni. Wrześniowy ;:3 upał nie koniecznie służy roślinkom... Czas przetworów... u mnie cukinie, pomidory, zajmują mi dużo czasu :) Pozdrawiam cieplutko, bo ja nie roślinka i łapię witaminę D3 przed zimą :;230
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Tereniu to raczej nie ta róża ;:185 .Masz ładne lampioniki Kardiospermum i Miechunkowe.Widziałam u ciebie ,że tez masz dziurawce czy to jakieś inne odmiany niż mój bo widziałam ,ze ten drugi nie nazwany z całkiem innymi listkami.Kiedyś chciałam mieć Szkarłatkę, lecz jak zobaczyłam do jakich rozmiarów może wyrosnąć to zrezygnowałam chociaż podobają i sie jej owocniki
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Marysiu :wit Pewnie że będziemy chodzić i coś załatwimy - tylko że myśmy myśleli ze to tak łatwo pójdzie .
Na mnie ten upał jakoś źle wpływa , bo coś się obijam i trudno mi się pozbierać :D i w końcu do zimy się nie obrobię .
Marysiu to dużo zdrówka Ci życzę i dziękuję z radę ;:196
Lucynko nie wiem dlaczego ta Twoja szkarłatka tak długo nie ma owocków - to cała jej ozdoba .
Pięknie jeszcze w ogrodach tylko za duże te upały a ja mam jeszcze trochę przesadzania .
Nie dość że gorąco to jeszcze susza i trzeba wszystko podlewać bo roślinki mdleją , najgorzej te kwitnące .
Dziękuję bardzo i wzajemnie ;:196
Ewuniu witaj :wit a gdzież Ty byłaś ?? zaglądałam kilka razy do Ciebie ale tam tez cisza była :wink:
Upały straszne , roślinki trzeba podlewać i trudno coś zrobić w ogrodzie .
Dziękuję i powiem Ci że ja też łapię witaminę D3 ;:196
Jadziu Właściwie to już nie ma co pokazywać to i miechunce zdjęcie zrobiłam ;:306
Moje oba dziurawce są nn. i chyba inne od Twojego - nie wiem ;:185 patrzyłam dzisiaj w tych czarnych kulkach nie ma nasionek , chyba że jeszcze . Ten drugi to chyba rogownicowaty albo kielichowaty
Szkarłatka aż tak duża nie rośnie ;:306 ja właśnie ją trzymam dla tych jej owocników ;:108
Pozdrawiam Was wszystkie i życzę milej niedzieli ;:4

Obrazek

Obrazek

dosadziłam trochę floksów
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Tereniu,floksy cudne ,uwielbiam ich zapach i dużo mam ich w moim ogrodzie ,nie mogło być inaczej upał i u mnie ,ale ja lubię słoneczko,to się wyrozbieram do roboty i się opalam ,no i ładuję akumulatory :heja ,pozdrawiam i spokojnej niedzieli życzę ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

No to Tereniu w poniedziałek wyślę te nasionka ;:196 Ładne te floksy, a ja mam w tym roku Miechunkę peruwiańską wyrosła na starym kompostowniku tylko jestem ciekawa czy zdąży wytworzyć owocki .Nasionka przetrwały zimę w ogrodzie ;:oj Jej owoce są przepyszne .Słonecznej niedzieli ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ja też zaczynam przekonywać się do floksów i także kilka już ich mam.
Zastanawiam się tylko, ile z nich przezimuje...
Dobrej niedzieli, Tereniu. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”