Ogród Marty -Cz . X

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: OGRÓD MARTY -CZ . X

Post »

Witaj Martuś .Ślicznie ,tyle pięknych zakątków ;:333 co dzień to inny widoczek .
Z pokazywaniem siebie to myślę ,ze każdy na początku ma problem ,a potem już jest po......... :D
Zdrówka ;:196
Pozdrawiam Alicja
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie,znikłam na 3 dni,bo ciągle mam gości i przetwory i nie wyrabiam ,ale już odespałam wszystko,więc może się unormuje,pogoda była cudowna ,w nocy podlało i dzisiaj przez dzień też co chwilę polewa ,więc dobrze bo ogród będzie podlany i niech dalej kwitnie ,a mają być znowu piękne słoneczne dni ,żeby tak dalej.

Tereniu,moje trytomy powtarzają kwitnienie i dobrze,bo jest kolorowo,floks wariegata marnie się rozrasta ,muszę mu pomóc ,dużo jest kwitnących rabatek ,ale i dużo już pustych ,ale cóż możemy oczekiwać ,wiele roślin już przeminęło a teraz królują nam dalie i znowu w ogrodzie jest kolorowo i inaczej ,pozdrawiam ;:196

Marysiu,masz na myśli moje ogrodowe krasnoludki ,które zasuwają w tym ogrodzie z łopatą na ramieniu i śpiewają hej ho ,hej ho do pracy by się szło.... ;:306 a tu najczęściej z łopatą idę ja i co najwyżej sobie śpiewam ,rabaty zarastają ,bo taki mają cel ,lubię tak jak nie ma miejsca dla chwastów,a goście się pozachwycali i odjechali ,do roboty nikt się nie kwapił :;230 ,pozdrawiam ;:196

Przemku,witaj tak mało Cię na forum,ale cieszę sie że zaglądnąłeś ,uwielbiam dalie i to jest następny mój bzik,pozdrawiam i zapraszam znowu :wit

Dorota,dziękuję .takie miłe słowa pobudzają do dalszej pracy,żeby było jeszcze piękniej i kompozycje były jeszcze efektywniejsze,pozdrawiam :wit

Gosiu,cieszę się ,że mogłaś obejrzeć ten ogród w naturze,dalie mają widowiskowy wygląd ze względu na ich cudowne kwiatostany,a Cafe
Late jest jedną z nich ,ja też bez końca przetwarzam ,teraz pomidory ,paprykę i maliny,pozdrawiam ;:196

Sabinko,mnie też sie nudzi już po 2 dniach za forum ,tak sie człowiek bardzo przyzwyczaja do dobrych ludzi ,a z tymi butami i ubraniami to ja mam to samo zawsze wybieram kwiatuszki ;:306 ,pozdrawiam :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nawet piszę na raty ,bo wnuczka przyszła ze szkoły z gorączką i trzeba było szybko do lekarza i właśnie wróciłyśmy.

Grażynko,przetwory nie zakończone,teraz dojrzewają moje maliny i dwa razy w tygodniu,zbieram i robię soki i kompoty,robię tez przeciery pomidorowe i paprykowe,i końca nie widać,a przecież na grzybki trzeba będzie jechać ,zawsze ostatnie to grzybki idą do spiżarni,w ogrodzie pięknie kwitną kwiatuszki ,nie byłam w nim dzisiaj w ogóle,bo służbowe sprawy były ważniejsze i martwię się,żeby deszcz nie połamał dalii,a wygląda,że będzie dalej padało,ale trudno,u mnie jest mało ślimaków a dzielżanów nie jedzą ,pozdrawiam ;:168

_oleander_,miło mi ,że się podoba,pozdrawiam ;:196

Soniu,wrzos i rozchodnik to wykorzystane atuty w ich zestawieniu ze względu na pokrój kwiatów,fajnie razem wypadli :uszy ,ja dalej przerabiam ,ale super mieć własne przetwory z owoców i warzyw lata ,pozdrawiam ;:196

Aluś,teraz takie rośliny kwitną i one sie powtarzają ,ale są w innych zakątkach i inaczej troszkę ujęte ,więc widoczki troszkę się różnią ,czasem idę robić zdjęcia i myślę sobie ,przecież to już było,ale nie mogę się powstrzymać i tak cykam ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Martuś cykaj ,cykaj :D Było nie było ,ale zawsze piękne jest ;:333 ;:333
Zdrówka ;:196
Pozdrawiam Alicja
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam do ogrodu ,zdjęcia z wczoraj ,z pięknego słonecznego dnia ,więc na dzisiejszy deszczowy dzień w sam raz,

Obrazek

Merostar
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Late Cafe
Obrazek

Obrazek

My Pride
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i jesienna kępa irysów,kwitnie na 5 pędach ,a ciut wcześniej były 2 pędy,które już przekwitły,więc teraz pod koniec lata wysadziła 7 pędów kwiatowych
Obrazek

za nią wysoka chryzantema
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Marciu :wit .
Cykaj a ja chętnie będę oglądać te cudne foteczki. Piękne dalie masz.A i irysek ciekawy, bo kwitnie o tej porze. Dalej przetwarzasz . ;:215 :wit
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martusiu cykaj , cykaj ;:108 Z przyjemnościom oglądam te Twoje piękności ;:138
Dalie przepiękne ;:215 ;:215 i irysek cudny ;:333
Zdrówka dla Ciebie i wnusi ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu fantastyczne dalie! niesamowite ;:167 Irys pięknie kwitnie ;:215 ja swoje przesadzam, bo one jednak nie lubią ciężkiej gliny i kłącza rozrastają się a kwitnienie żadne ;:222 Zdrowia dla Zuźki i Tobie do zapychania z tą łopatą po ogrodzie ;:306 Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Teraz ....irysy..... ;:oj
No, no......czym jeszcze mnie zaskoczysz ?
Cudne te twoje dalie i super że nie masz ślimaków.
Te paskudy robią straszne spustoszenie więc lepiej żeby do Ciebie nie dotarły.
Nie wiem jak tam w twoim rejonie z grzybami, ale u mnie kicha, a to co jest wszystko robaczywe.
Pewno się nie ucieszę w tym roku zapasami.
Grażyna.
kogro-linki
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Martusiu ale dałaś po oczach zdjęciami ;:oj Mimo że jeszcze trochę przerazają mnie kwitnące już jesienne kwiaty, to jednak fajnie wygląda, gdy sie dwie pory roku spotykają w ogrodzie :wink:
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Martuś ;:196 miło było na was popatrzeć, takie uśmiechnięte ładne dziewczyny.
Dalie cudowne i jaka ich różnorodność ;:215
Cudowne różne kolorowe zakątki ogrodu ;:138
Zdrówka dla Ciebie i wnusi ;:3
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

To u Martusi sie jeszcze goszczą ;:138 maja co podglądać na ogrodzie. ;:196
Irysy cudne, moje nie chcą zakwitnąć ponownie ale moze dlatego że kępa młoda. ;:333
Przepiękne kolory a daliami dajesz po oczach kochana. ;:167
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam moi drodzy,wieczór tak padł internet ,ze już nic nie napisałam a i dzisiaj ledwo zipie ,może będzie dzień bez deszczu to coś można będzie zrobić w ogrodzie ,miłego dnia wszystkim życzę ;:196

Aluś fajnie ,że jesteś i nie przeszkadza Ci ,że zdjęcia się powtarzają chociaż są niby inne ,buziaczki ;:196

Aluś Biedronka,dalej przetwarzam ,chociaż chciałabym już skończyć ,bo trzeba na grzybki jechać ,a i w ogrodzie sporo roboty,bo nowa rabata ma powstać :uszy ,pozdrawiam ;:196

Tereniu,cykam co mogę ,chociaż czasem coś opuszczę ,bo zapominam o niektórych roślinach ,jak rosną poza zasięgiem moich oczów,dalie uwielbiam ,teraz pewnie ciężkie od wody ,a irys i mnie zaskakuje,bo już drugi rok kwitnie o tej porze,a gdy wszystkie inne kwitły on nie miał ani jednego kwiatka,pozdrawiam i miłego dnia ;:196

Marysiu,stoję przed tymi daliami i gapię się jakie cuda potrafią urosnąć,są takie olbrzymie kwiaty ,że aż dziw mnie bierze ,nie da się tego pokazać ,ten irys tak ma ,że teraz kwitnie , ;:306 jakby pospieszyła się koło niego chryzantema to kwitli by razem,Zuzia siedzi w domu i się leczy ,bo ma anginę ,pozdrawiam ,i owocnej pracy w ogrodzie ;:196

Grażynko,mój irys i mnie zaskakuje ,mam trochę ślimaków ,ale nie jest to inwazja zbieram co widzę i idą na popiołek i z powrotem do ogrodu,nie chodzę u nas na grzyby ,bo ja po wąwozach chodzić nie będę ,jeżdżę tylko na rydze ,ale jeszcze w tym roku się nie wybrałam ,bo nie mam czasu ,może jutro się uda,ale wybieram się w świętokrzyskie na moją działkę ,myślę ,że jak sie ochłodzi to będą czyściutkie ,bez robali ,zawsze tak jest ,tylko trzeba odczekać te ciepła,pozdrawiam ;:168

Gosiu,masz rację te pory roku w ogrodzie bardzo się mieszają ,ale ważne ,żeby ogród kwitnął i cieszył nas ,ja też nie lubię zbliżającej sie zimy,pozdrawiam :wit

Ewuniu,dziękujemy za komplement,staramy się uśmiechać ,bo wśród kwiatów inaczej nie wypada :uszy ,dalii troszkę uzbierałam ,bo je też uwielbiam i nie wyobrażam sobie bez nich jesiennego ogrodu,niech są jak najdłużej ,pozdrawiam ;:196 i dziękuję za życzenia zdrowia,jakież ono ważne,i Tobie też go życzę jak najwięcej ;:168

Kasiu,goszczą ,goszczą ,mamy takie różne zaległe historie,moje irysy nie kwitną ponownie ,one na wiosnę nie kwitną tylko teraz,tak było już 2 razy,zobaczymy co będzie dalej ,dalie to takie piękne kwiaty,ze napatrzyć sie na nie nie można ,mam ich pełny flakon w domu ,no i w ogrodzie ,pozdrawiam i miłego dnia ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Fakt, u mnie trochę było grzybków ale większość strasznie robaczywa.
Nazbierałam tyle co na zupę i kilka słoiczków zaledwie do sosu.
Znowu idą upały, mam nadzieję, że na krótko.
Astry jesienne też już mają u mnie spore pąki, idzie jesień, oby była ciepła i nie za mokra. :wit
Grażyna.
kogro-linki
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko,ja byłam w lipcu na urlopie w świętokrzyskim i trafiłam na wysyp pięknych prawdziwków i czerwonych kozaczków,sporo zamroziłam duszone z masełkiem ,sporo nasuszyłam i mało były robaczywe,u mnie po górach nie chodzę ,ale znowu sie wybiorę w świętokrzyskie,tyle nazbieraliśmy w lipcu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

i tyle nasuszonych,z paru dni pobytu ,no i w zamrażarce jest duszonych na masełku 10 słoiczków,na zupki i sosiki
Obrazek

teraz powrót do ogrodu,zapraszam

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wieczornik damski
Obrazek

Obrazek