Witam moi drodzy,wieczór tak padł internet ,ze już nic nie napisałam a i dzisiaj ledwo zipie ,może będzie dzień bez deszczu to coś można będzie zrobić w ogrodzie ,miłego dnia wszystkim życzę
Aluś fajnie ,że jesteś i nie przeszkadza Ci ,że zdjęcia się powtarzają chociaż są niby inne ,buziaczki
Aluś Biedronka,dalej przetwarzam ,chociaż chciałabym już skończyć ,bo trzeba na grzybki jechać ,a i w ogrodzie sporo roboty,bo nowa rabata ma powstać

,pozdrawiam
Tereniu,cykam co mogę ,chociaż czasem coś opuszczę ,bo zapominam o niektórych roślinach ,jak rosną poza zasięgiem moich oczów,dalie uwielbiam ,teraz pewnie ciężkie od wody ,a irys i mnie zaskakuje,bo już drugi rok kwitnie o tej porze,a gdy wszystkie inne kwitły on nie miał ani jednego kwiatka,pozdrawiam i miłego dnia
Marysiu,stoję przed tymi daliami i gapię się jakie cuda potrafią urosnąć,są takie olbrzymie kwiaty ,że aż dziw mnie bierze ,nie da się tego pokazać ,ten irys tak ma ,że teraz kwitnie ,

jakby pospieszyła się koło niego chryzantema to kwitli by razem,Zuzia siedzi w domu i się leczy ,bo ma anginę ,pozdrawiam ,i owocnej pracy w ogrodzie
Grażynko,mój irys i mnie zaskakuje ,mam trochę ślimaków ,ale nie jest to inwazja zbieram co widzę i idą na popiołek i z powrotem do ogrodu,nie chodzę u nas na grzyby ,bo ja po wąwozach chodzić nie będę ,jeżdżę tylko na rydze ,ale jeszcze w tym roku się nie wybrałam ,bo nie mam czasu ,może jutro się uda,ale wybieram się w świętokrzyskie na moją działkę ,myślę ,że jak sie ochłodzi to będą czyściutkie ,bez robali ,zawsze tak jest ,tylko trzeba odczekać te ciepła,pozdrawiam
Gosiu,masz rację te pory roku w ogrodzie bardzo się mieszają ,ale ważne ,żeby ogród kwitnął i cieszył nas ,ja też nie lubię zbliżającej sie zimy,pozdrawiam
Ewuniu,dziękujemy za komplement,staramy się uśmiechać ,bo wśród kwiatów inaczej nie wypada

,dalii troszkę uzbierałam ,bo je też uwielbiam i nie wyobrażam sobie bez nich jesiennego ogrodu,niech są jak najdłużej ,pozdrawiam

i dziękuję za życzenia zdrowia,jakież ono ważne,i Tobie też go życzę jak najwięcej
Kasiu,goszczą ,goszczą ,mamy takie różne zaległe historie,moje irysy nie kwitną ponownie ,one na wiosnę nie kwitną tylko teraz,tak było już 2 razy,zobaczymy co będzie dalej ,dalie to takie piękne kwiaty,ze napatrzyć sie na nie nie można ,mam ich pełny flakon w domu ,no i w ogrodzie ,pozdrawiam i miłego dnia