Moje Arboretum cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje Arboretum cz.6

Post »

Tereniu no tak , niby lata a tu marcinki kwitną, coś im sie pomyliło :;230 Leycesteria jest niesamowita, co za konstrukcja kwiatu :shock: Cieszę sie ,ze ja mam :) miłej niedzieli Tereniu :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

A pachnie czekoladą?
Coś sie pokręciło w przyrodzie - marcinki kwitną i irys mi właśnie zaczyna, a paulownia jest cała w pąkach....
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu a co ma pachnieć czekoladą, Leycesteria ? nie wiem :wink: To,że paulownia ma pąki to już na przyszły rok, może za wcześnie , ale będą kwitnienia jeśli zima ich nie zmrozi. U mnie też sporo pąków :lol:

Byłam w Wojslawicach tak z nudów. kwitną róże , hortensje bukietowe jeszcze i takie tam...ludzi było mało. LUdzi było malo, za 2 tyg. święto traw, kiermasz itp. Kupiłam róże okrywowe śliczne :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Piękna trzmielina, na długich ogonkach śliczne i liczne nasiona, b. ozdobne :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p
Od: 9 lut 2010, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Karolino wiesz ale troche ci zazdroszczę tego spaceru po tak pięknym ogrodzie.Wszędzie mam daleko a jak jadę na targi to ludzi multum i nic wtedy nie można ciekawego upolować ;:196
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Jak Ty masz fajnie z tą bliskością do Wojsławic, piękne zdjęcia i super laseczka na zdjęciach ;:215
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Znowu tam byłaś? Super. I piękne zdjęcia i kolejne zakupy. Twój ogród jest z gumy? :;230
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Karolinko i znowu odwiedziłaś Wojsławice ;:138 ;:138
Piękne widoki , cudowne zdjęcia i Ty super wyglądasz ;:215 ;:215
Pełny bagażnik zakupów ;:oj ;:oj gdzie Ty to wszystko pomieścisz ??
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu, Reniu, Dorotko a jak ja się cieszę ,ze mam tak blisko Wojsławice. Wy macie lasy, jeziora a ja nic z tych rzeczy , to co bym robiła w niedzielę ? ile można jeździć do marketów ? :;230 no to jedziemy do Wojsławic :;230 pięknie tam o każdej porze . Zawsze coś kwitnie , albo pięknie zdobią drzewa nasiona , owoce. Zawsze jest co oglądać . Dzisiaj zobaczyłam gdzie rośnie Drzewo Jedwabne , jest nowe , jeszcze nie kwitło. Teraz będe czekała jak zakwitnie. Zobaczyłam też kwitnące Heptakodium, jakie ozdobne nasiona ma Mydleniec . To są drzewa które w tym roku kupiłam , to zaraz musiałam znaleźć je w Wojsławicach żeby potem oglądać dorodne okazy. Wiem też gdzie rośnie Cedrówka, ale też nie była różowa , jak u mnie .
Wojsławice mają ok 70 ha to nie jest łatwo znaleźć co się chce :) Zawsze mam tam zajęcie . Nie wspomnę ,że czasem udaje mi się uszczknąć jakieś nasionko a dzisiaj malutką szczepkę krzewu. Ugotowałam zaraz z wierzby ukorzeniacz i jutro wsadzę , moze się przyjmie . Wyrwałam też 3 samosiejki Mydleńca, ten to rośnie b. łatwo, nawet się wysiał. Były też siewki Paulownie ale już mój M dał po łapach . Boi sie ,ze sie wstydu najemy :;230 No i jest wielki sklep z roślinami, jest tam niemal wszystko. Ile Dereni i w ogóle pięknych okazów rzadkich roślin , drzewek , kwiatów .....Ale się rozpisałam :;230

-- 4 wrz 2016, o 21:32 --

Tereniu róże okrywowe juz postawiłam z doniczkami do róz okrywowych, było jeszcze małe miejsce, wywalę całkiem byliny. Jutro wsadzę . Piękne te okrywowe, ładniejsze niż mam i w tym jedna biała-kremowa, takiej nie mam , wszystkie mam czerwone, różowe a te co kupiłam śliczne ,różowe, nie pełne ,cieniowane . pokaże potem z bliska to zobaczysz :)
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Oj jak ja Ci tych Wojsławic zazdroszczę. Chociaż może dobrze że mam tak daleko bo bym całe wypłaty tam zostawiała a Was o chleb prosiła. :;230
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No proszę, we wrześniu Wojsławice wciąż są piękne :D Super wyglądasz. I bagażnik już wypchany roślinkami, będzie znów sadzenie! ;:138
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Karolka tak słyszałam, ze Leycesteria pachnie czekoladą. A paulownia jeszcze nigdy u mnie nie kwitła, wiec pąki na niej wprawiły mnie w stan euforii ;:31 Haptacodium bardzo szybko rośnie i od małego kwitnie - szkoda tylko, ze owoców nie zawiązuje, bo dla nich tego krzaczka kupiłam.
Piękne zakupy ;:333 I już kwitnące :D
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu to muszę powąchać Leycesterię , jest mała musze chyba uklęknąć i wąchać ;:306 Ona tak jak Heptakodium , od małego kwitnie. A o Heptakodium to nie wiedziałam ,ze od małego, myślałam ,że to ja mam takie szczęscie. Ja też kupiłam ją dla nasion. A może starsza zawiąże nasiona? moja jest tegoroczna :wink: No to masz już kwitnącą Paulownię :) jak tylko pąki nie zmarzną to będzie radocha . ONe nie wszystkie marzną wiec częsć na pewno zakwitnie ;:63
Mam piękne róze okrywowe ;:63

-- 5 wrz 2016, o 08:21 --

Dorotko , Agnieszko ja też się cieszę z Wojslawic, tam zawsze jest pięknie a jeśli dom tego wspaniała pogoda to można chodzić i chodzić i zachwycać sie nie tylko nowościami ale pięknym starym , zabytkowym parkiem ;:138 A niestety pokusy zakupowe teraz są na każdym kroku a już tam szczególnie. Piękny , wyspecjalizowany sklep roślinny ;:138
Moje Arboretum
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Karolka ja swoje Heptakodium mam czwarty rok - jeszcze nasion nie miałam, mimo że co roku kwitnie. I owady sie nim interesują - specjalnie w tym roku obserwuję i widziałam i pszczółki i trzmiele i motyle. I ma już ponad 170 cm wiec jest duże - czas, zeby się w końcu wykazało :wink:
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Karolinko a gdzie zdjęcia różyczek ???
Muszę powąchać swoją Leycesterię i sprawdzić czy rzeczywiście pachnie czekoladą :D a i paulownie obejrzeć czy ma pączki .
Miłego dnia życzę :wit
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu wow 4 rok i 170 cm ;:oj Moje ma chyba 50-60 cm. Twoje już powinno zawiązać nasiona a może w tym roku zawiąże. Kwitnie? bo moje już przekwita a jest ciepło to może zdąży zawiazać nasiona, marzę o tym :lol: ale pewnie pójdzie w slady Waszych drzewek :?

-- 5 wrz 2016, o 09:23 --

Tereniu różyczki w bagazniku, to są dwa rozrośnięte krzaczki :wink: dzisiaj posadzę to zrobię zdjęcia , są śliczne ;:138 idę wąchać Leycesterię ;:306
Moje Arboretum
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”