Krysiu, Reniu, Dorotko a jak ja się cieszę ,ze mam tak blisko Wojsławice. Wy macie lasy, jeziora a ja nic z tych rzeczy , to co bym robiła w niedzielę ? ile można jeździć do marketów ?

no to jedziemy do Wojsławic

pięknie tam o każdej porze . Zawsze coś kwitnie , albo pięknie zdobią drzewa nasiona , owoce. Zawsze jest co oglądać . Dzisiaj zobaczyłam gdzie rośnie Drzewo Jedwabne , jest nowe , jeszcze nie kwitło. Teraz będe czekała jak zakwitnie. Zobaczyłam też kwitnące Heptakodium, jakie ozdobne nasiona ma Mydleniec . To są drzewa które w tym roku kupiłam , to zaraz musiałam znaleźć je w Wojsławicach żeby potem oglądać dorodne okazy. Wiem też gdzie rośnie Cedrówka, ale też nie była różowa , jak u mnie .
Wojsławice mają ok 70 ha to nie jest łatwo znaleźć co się chce

Zawsze mam tam zajęcie . Nie wspomnę ,że czasem udaje mi się uszczknąć jakieś nasionko a dzisiaj malutką szczepkę krzewu. Ugotowałam zaraz z wierzby ukorzeniacz i jutro wsadzę , moze się przyjmie . Wyrwałam też 3 samosiejki Mydleńca, ten to rośnie b. łatwo, nawet się wysiał. Były też siewki Paulownie ale już mój M dał po łapach . Boi sie ,ze sie wstydu najemy

No i jest wielki sklep z roślinami, jest tam niemal wszystko. Ile Dereni i w ogóle pięknych okazów rzadkich roślin , drzewek , kwiatów .....Ale się rozpisałam
-- 4 wrz 2016, o 21:32 --
Tereniu róże okrywowe juz postawiłam z doniczkami do róz okrywowych, było jeszcze małe miejsce, wywalę całkiem byliny. Jutro wsadzę . Piękne te okrywowe, ładniejsze niż mam i w tym jedna biała-kremowa, takiej nie mam , wszystkie mam czerwone, różowe a te co kupiłam śliczne ,różowe, nie pełne ,cieniowane . pokaże potem z bliska to zobaczysz