Moje różne zakątki....
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje różne zakątki....
Aniu, widoczki przednie. Zdjęcie sprzed kilku lat pokazuje ogrom pracy. Wspaniale to wszystko teraz wygląda. Dalia ma ciekawy kolorek 

- silvarerum
- 1000p
- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Aniu bardzo u Ciebie bujnie - ale Twój ogród opisałabym nie barokowym monumentalizmem, a eklektycznym nawiązaniem do rokoko
Piękne mieczyki i pomyśleć, że ich kiedyś nie trawiłam wizualnie. Tak jak i dalii. Gdyby jeszcze nie trzeba się było bawić z tymi bulwami, byłoby idealnie.

Piękne mieczyki i pomyśleć, że ich kiedyś nie trawiłam wizualnie. Tak jak i dalii. Gdyby jeszcze nie trzeba się było bawić z tymi bulwami, byłoby idealnie.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
- cyganka77
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu zachwycam się od jakiegoś czasu hibiskusem. Powiedz mi, jak jest z jego uprawą, czy trzeba bardzo dbać, okrywać na zimę itp. ?
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
kania-Kasiu ,kropelka-Mariolu Po iluś latach to idoki już na działce ładnejsze.Ale pamietam,jak niemogłam się doczekać, jak mi to wszystko podrosnie, i nie będzie tak pusto.
Tak tuje juz osłaniają od drogi, fajnie mieś takie poczucie nie podglądalności.chociaz od jednego sąsiada jesteśmy nie całkiem zasłonęcie. bo krzewy tam sa niższe obsadzone.
Ale fajni, dobrzy sąsiedzi to kontakt mamy.A jak coś to wołamy się "podejdż do płota jako ja podchodzę "
Dalie sa piękne.Jedyne utrudnienie z nimi,że trzeba wykopywać, przewozić do piwnicy,a potem wywozić na działkę .
Ale co tam, jak się che to wszystko idzie
cyma2704-Soniu Za tym hibiskusem to Leonardo jest widoczny .
Tak dobrze zobaczyłaś, to trzmielina Sunspot.zaczęłam ja ciąć w ubiegłym roku.Bo nasadzeń przybywało.To tam nie pasują już duże.Teraz jeszcze muszę ją przyciąć.Po raz drugi w tym roku.
Ale tak średnio tnę.
Kyushiu jest wyjatkowa, inna i piekna
Dorotko71 No tak z każdej strony juz jest przyjemnie popatzreć na działkę z huśtawk,Przyznam,że często siedząć na niej coś tam planowałam ,żeby następne dosadzić.
Hmm pytaz o te cegły żółtawe??
Tam mamy studzenkę.wodę.mąz wymyśłił kiedyś tak,że tam wiatrak stanie.Ale ciąglę co innego się robi..I nigdy ne było na to czsu.Zwłaszcza,że on wymyśłił,że sam zrobi.A tearz to ja już nie chcę żadnego wiatraka tylko fajna drewnianą studnię.A z niej pełno kwiatów.ale może to na drugi rok sie ziści.Zobaczymy, jak to nasze prace nam pozwolą na dużo czasu na nasze plany, czy też nie
becia123-Beatko Tak hortki sa cudne i tak inne co ileś dni.
O to juz mi się buza smieje na myśł o tych nasionkach.A jak mówisz, kiedy je dobrez wysiać ???
silvarerumNo proszę jakie mam ładne określenia do swojej działki, ogrodu.Sama tego nie wymyśłiłabym ."- nie barokowy monumentalizm, a eklektyczne nawiązaniedo rokoko "
podoba mi się.
No cóz ładne widoki tych bulwiastych nie sa za darmo. trzba je wykopywać ponownie sadzić.ale cóz.Mi to nie przeszkadza.
Lubię bardzo dalie i mieczyki.
cyganka77-Asiu Kochana Asiu, ale o którego hibiskusa pytaz o bylinowego tego białego??Czy też o syryjskiego, to krzaczkowaty.
Ani jedengo , ani drugiego juz nie zabezpieczam na zimę.Tylko pierwszy rok,Tego syryjskiego okrywałam.A na bylinowy trochę kopczyk robiłam.
Róża Elmshorn

LO

Jeżówka hot Lawa, na początku kwitnienia jest bardziej karminowa.Potem czerwień blednie.

Hortensja Silever Dolar

Adria

Hortensja wiechowata MAGICAL FIRE

Hortensjowi goście

Bobo

Limka

Vanilka-to w ciągu dwóch lat to chyba pona 100% przyrosła
Najszybciej mi rośnie.I pięknieje

Tak tuje juz osłaniają od drogi, fajnie mieś takie poczucie nie podglądalności.chociaz od jednego sąsiada jesteśmy nie całkiem zasłonęcie. bo krzewy tam sa niższe obsadzone.
Ale fajni, dobrzy sąsiedzi to kontakt mamy.A jak coś to wołamy się "podejdż do płota jako ja podchodzę "

Dalie sa piękne.Jedyne utrudnienie z nimi,że trzeba wykopywać, przewozić do piwnicy,a potem wywozić na działkę .
Ale co tam, jak się che to wszystko idzie

cyma2704-Soniu Za tym hibiskusem to Leonardo jest widoczny .
Tak dobrze zobaczyłaś, to trzmielina Sunspot.zaczęłam ja ciąć w ubiegłym roku.Bo nasadzeń przybywało.To tam nie pasują już duże.Teraz jeszcze muszę ją przyciąć.Po raz drugi w tym roku.
Ale tak średnio tnę.
Kyushiu jest wyjatkowa, inna i piekna

Dorotko71 No tak z każdej strony juz jest przyjemnie popatzreć na działkę z huśtawk,Przyznam,że często siedząć na niej coś tam planowałam ,żeby następne dosadzić.
Hmm pytaz o te cegły żółtawe??
Tam mamy studzenkę.wodę.mąz wymyśłił kiedyś tak,że tam wiatrak stanie.Ale ciąglę co innego się robi..I nigdy ne było na to czsu.Zwłaszcza,że on wymyśłił,że sam zrobi.A tearz to ja już nie chcę żadnego wiatraka tylko fajna drewnianą studnię.A z niej pełno kwiatów.ale może to na drugi rok sie ziści.Zobaczymy, jak to nasze prace nam pozwolą na dużo czasu na nasze plany, czy też nie

becia123-Beatko Tak hortki sa cudne i tak inne co ileś dni.
O to juz mi się buza smieje na myśł o tych nasionkach.A jak mówisz, kiedy je dobrez wysiać ???
silvarerumNo proszę jakie mam ładne określenia do swojej działki, ogrodu.Sama tego nie wymyśłiłabym ."- nie barokowy monumentalizm, a eklektyczne nawiązaniedo rokoko "
podoba mi się.

No cóz ładne widoki tych bulwiastych nie sa za darmo. trzba je wykopywać ponownie sadzić.ale cóz.Mi to nie przeszkadza.
Lubię bardzo dalie i mieczyki.
cyganka77-Asiu Kochana Asiu, ale o którego hibiskusa pytaz o bylinowego tego białego??Czy też o syryjskiego, to krzaczkowaty.
Ani jedengo , ani drugiego juz nie zabezpieczam na zimę.Tylko pierwszy rok,Tego syryjskiego okrywałam.A na bylinowy trochę kopczyk robiłam.

Róża Elmshorn

LO

Jeżówka hot Lawa, na początku kwitnienia jest bardziej karminowa.Potem czerwień blednie.

Hortensja Silever Dolar

Adria

Hortensja wiechowata MAGICAL FIRE

Hortensjowi goście

Bobo

Limka

Vanilka-to w ciągu dwóch lat to chyba pona 100% przyrosła

Najszybciej mi rośnie.I pięknieje

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Jak zwykle Aniu śliczności ogrodowe pokazujesz !
Kyushiu mam od kilku lat jednak jakoś nie trafiam z jej miejscówką i już w 3 miejscu od ub.roku wegetuje a szykuje się kolejna przeprowadzka
..
Miłego dnia Aniu!

Miłego dnia Aniu!

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu nigdy nie wiem jak podejść do takich gości czy podjąć herbatką czy pacnąć
Szczególnie jak się nazgniatam czerwonej poskrzypki
Hortensje wspaniałe!

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Aniu śliczna jest Twoja działeczka i dalie widzę piękne
Hortensje bardzo ładne masz wszystkie kwiaty masz piekne
Pozdrawiam

Hortensje bardzo ładne masz wszystkie kwiaty masz piekne

Pozdrawiam

Pozdrawiam Alicja
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Aniu super że masz pamiątkowe fotki i można sobie porównać jak po tylu latach ogród się zmienił...
A zmienił się bardzo i to na plus. Piękne masz widoczki z huśtawki.
Mój hibiskus jeszcze w pączkach, coś się nie może rozwinąć. Dostałam go od znajomej i jestem bardzo go ciekawa...
A zmienił się bardzo i to na plus. Piękne masz widoczki z huśtawki.

Mój hibiskus jeszcze w pączkach, coś się nie może rozwinąć. Dostałam go od znajomej i jestem bardzo go ciekawa...
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Aniu całe szczęście, że inne kwiaty potwierdzają, że nadal mamy lato
Wow, ale zmiany
Hortensje pięknie zdobią, a ten hibiscus bylinowy
Tym bardziej mi przykro, że moje nie dały znaku życia po zimie 

Wow, ale zmiany

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16

Przysiadłam sobie na chwilę na Twojej huśtawce, ale gdy rozejrzałam się i ujrzałam takie piękne rabaty pełne cudnego kwiecia, natychmiast rozsiadłam się wygodniej i tak sobie oglądałam, oglądałam, oglądałam.... Jednocześnie tak sobie myślałam: Jakie to szczęście być właścicielem dużego ogrodu!

Wszystkie Twoje rośliny zachwycają, ale hortensje szczególnie chwytają za serce i duszę.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
marpa-Maryniu Dzięki.Ale u ciebie to doipero jest mnóstwo cudności i rozmaitych kwitnień
Kyushiu rośnie mi dobrze.W sumie żadnej hortki nie muiałam przesadzać.Ale inne roślinki to róznie z nimi bywało.
Maska-Marysiu Ja też wszystkich owadów jeszcze nie znam co zagladają do ogrodu.Ich przydatności, czy pożytecznośći, czy może szkodliwoci.Tak jak ten chrząsz jakiś.
A poskrzypke i ja likwiduję.
alicjad31-Alu Dzięki.Hortki pierwsze juz podrosły i nawet ładnie wygladają.Ale te młode to jeszcze nie tak ładne.
Ale to nic, i tak juz cieszą
Olu2310 JKakos mam mało, tylko kilka zdjęć z poczatku działki.Szkoda, teraz byłoby na co popatzreć, porównać.
Z hustawki to juz w każdą stronę nawet widoczki są ładne.W końcu!
Mój hibiskus kwitnie cały czas.I twój zakwitnie
clem3-Małgosiu Dla mnie to lato mogło by być do pażdziernka.
Tak, tak Hortensje pięknie zdobią nasze ogrody.Już nie wyobrażam sobie bez nich ogrodu.
Mój jeden hibiscus bylinowy- ciemno- czerwony też nie dał znaku życia po zimie .Tak mi go szkoda.Bo taki był ładny
plocczanka-Lucynko Ty to zawsze tak ładnie opiszesz, pochwalisz,że człowiekowi tak przyjemnie się robi czytając twoje słowa.
W sumie mnie każdy kwiatek cieszy,Nad kazdą roslinką nie przejdę obojetnie.Ale my tak juz mamy, prawda??
A hortki,uum wciąż pięknie kwitną.I dobrez,że tak długo jeszcze będą nam umilać oczęta i ogrody

Leonardo da Vinci

Kyushiu rośnie mi dobrze.W sumie żadnej hortki nie muiałam przesadzać.Ale inne roślinki to róznie z nimi bywało.

Maska-Marysiu Ja też wszystkich owadów jeszcze nie znam co zagladają do ogrodu.Ich przydatności, czy pożytecznośći, czy może szkodliwoci.Tak jak ten chrząsz jakiś.
A poskrzypke i ja likwiduję.

alicjad31-Alu Dzięki.Hortki pierwsze juz podrosły i nawet ładnie wygladają.Ale te młode to jeszcze nie tak ładne.
Ale to nic, i tak juz cieszą

Olu2310 JKakos mam mało, tylko kilka zdjęć z poczatku działki.Szkoda, teraz byłoby na co popatzreć, porównać.
Z hustawki to juz w każdą stronę nawet widoczki są ładne.W końcu!
Mój hibiskus kwitnie cały czas.I twój zakwitnie

clem3-Małgosiu Dla mnie to lato mogło by być do pażdziernka.
Tak, tak Hortensje pięknie zdobią nasze ogrody.Już nie wyobrażam sobie bez nich ogrodu.
Mój jeden hibiscus bylinowy- ciemno- czerwony też nie dał znaku życia po zimie .Tak mi go szkoda.Bo taki był ładny

plocczanka-Lucynko Ty to zawsze tak ładnie opiszesz, pochwalisz,że człowiekowi tak przyjemnie się robi czytając twoje słowa.

W sumie mnie każdy kwiatek cieszy,Nad kazdą roslinką nie przejdę obojetnie.Ale my tak juz mamy, prawda??
A hortki,uum wciąż pięknie kwitną.I dobrez,że tak długo jeszcze będą nam umilać oczęta i ogrody

Leonardo da Vinci

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aniu,ogród już taki masz rozrośnięty,sąsiedzi i przechodnie już nie mają wizualnego wstępu,bo wszystkie granice zarośnięte,dużo i kolorowo u ciebie i domek taki otulony roślinami,świetnie to wszystko wygląda,pozdrawiam 

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Aniu jak zawsze cudnie, sporo pięknych kwitnień, lubię spacerować po Twoim ogrodzie 

- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Ładnie i ciągle tak bardzo letnio. Masz racje, że lato powinno trwać do października, nie miałabym nawet nic przeciwko temu, gdyby trwało ciut dłużej. Jeden warunek - niech to będzie ciepłe lato a nie takie, jak było w tym roku.
Cóż to za różyczka pomarańczowoczerwona , którą pokazujesz po zdjęciach Leonardo?
Cóż to za różyczka pomarańczowoczerwona , którą pokazujesz po zdjęciach Leonardo?
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Pięknie masz , zachwycam się szczególnie ogólnymi widoczkami. Śliczny dom, piękne , zadbane podwórko, masa kwiatów, krzewów
no, ślicznie
Wspaniałe masz hortensje
Mialam wiele hibiskusów bylinowych, wszystkie kolory, co ginęły -dokupywałam . Ale na ogól żyły 2 lata, więc dałam spokój . Jeśli zawiązują nasiona, to zbieraj, gdy zginie będą potomkowie