Na starym po nowemu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Na starym po nowemu

Post »

Marysiu, to nie wiem co z tymi powiadomieniami.
Dach cały czas się robi, tzn teraz to co pod dachem - sufity.
A te zakupy są już planowane od samego początku, bo na głównym ogrodzie.
Na docelowe dosadzenia po remoncie będę musiała jeszcze niestety długo poczekać. Nawet ich jeszcze nie planuję bo nie wiem jak będzie po zmianach.
Ja Elfe tylko kopczykuję, pewnie ryzykuję :roll:
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moje powojniki posadzone w tym roku , od Stasi, to pewnie w przyszłym pokażą co potrafią. Ładnie wybarwiły Ci sie hortensje. Moja Vanilka już prawie cała brazowa, ale inne kwitną :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko, śliczne te Twoje hortensje! ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Beatko to rzeczywiście Pinky jakbym widziała swoją.Nasionka ostróżek zebrałam może jeszcze jakieś sie ukarzą .Czy przygarnęłabyś też malutka sadzonkę Wiązówki Rubra i wiązówki błotnej .Masz czas do namysłu :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

No niby podobna do Pinki i ale mam duże "ale", bo moja jest taka sama jak Twoja, i kupiona jako Sundae Fraise "Rensun", To co dwie różne szkółki i obie się pomyliły? Zobacz moją

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zależy mi na wyjaśnieniu bo chętnie bym ja wsadzila do gruntu, ale jeżeli to Sundae to trochę się boję.U mnie trochę zimniej niż u Ciebie.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miałam mieć dzisiaj wolne ale się jednak nie dało.

Karola - ja też w tym roku kupiłam powojniki - liczę, że w następnych sezonach pokażą się z jak najlepszej strony.

Basiu - dziękuję za hortensje ;:196 - na razie dokupuję kolejne odmiany. Piękne są.

Jadziu - odpowiedziałam na prw. Wystarczy mi kilka nasionek ostróżki, potem już sobie będę je zbierać, wystarczy, ze jedna mi wyrośnie. Dobrze, że potwierdzasz odmianę tej hortensji ;:196

Reniu - wygląda na to, że to takie same hortensje. Ja także nie wiem jak to możliwe aby obie szkółki się pomyliły, a jednak! Tym bardziej, że ja swoją kupowałam trzy lata temu!
Tak jak dziewczyny piszą - to jest Pinky Winky. Jest piękna po zasuszeniu. Cudnie wyglądają te pojedyncze kwiatuszki na takim stożku. I świetnie się trzymają. Moja jest w półcieniu, słońce ma dopiero po 13tej, odwrotnie niż ogrodówka.
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to jak tak mówisz, to byłoby super, w taki razie jutro daje ją do gruntu, Tych hortensji teraz tyle jest i wszystkie wydają się podobne, choć kiedy rosną koło siebie , to dopiero widać że jednak każda jest inna.Moja jest z jesieni zeszłego roku, u mnie wszystkie są na patelni, ta z racji że jest w donicy to na razie jest wędrującą hortensją.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Przeczytajcie co piszą o tej hortensji w necie:
Odmianę 'Sundae Fraise-Rensum' charakteryzuje wolny wzrost - dorasta do jedynie 1-1,2m wysokości. Wydaje obfite wiechowate kwiatostany (do 25cm) składające się tylko z kwiatów płonnych: początkowo białokremowych, które z czasem różowieją, a wręcz czerwienieją.
Z tego wynika, że Sundae ma tylko kwiatki składające się z płatków, a Wasze mają też kuleczki.
Znawczynią nie jestem, hortensji podobnych do siebie jest bardzo dużo. Może też być, że to nie Pinki, tylko....Ale właściwie, to po co sobie mieszać w głowach ;:224 ? Pinki Winki jest piękna, cieszcie się szczęściem, że ją macie w swojej kolekcji ;:63 Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Pinky rzeczywiście jest piękna, bo już dawno temu bardzo mnie oczarowała. Tak długo sie na nią napalałam, aż wreszcie udało mi się ją posadzić u siebie .Był to prezent urodzinowy od moich forumowych psiapsiółek ;:167 No i jak napisała Iwonka
Pinki Winki jest piękna, cieszcie się szczęściem,
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko, kupujesz teraz jeszcze hortensje? W moich okolicznych ogrodniczych nie widuję ich :?
Strasznie kiepsko sa zaopatrzone.
Miałabym chętkę na kilka, ale chyba zamówię w necie.... W sumie, to nawet nie chętka, to już chcica! ;:306
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Resztki kamyków spadły mi z serca :;230 Cieszę się podwójnie, bo w zeszłym roku kupiłam w Leroy Pinki Winki , ale niestety nią nie jest, więc ta mi pasuje.
Beatko a co kupiłaś z hortensji, możemy się wymienić patyczkami na wiosnę, ja mam jeszcze Magical Candle,Little Lime, Kyushu, Phantom, Mega Mindy,no i Anabell, :D
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko - od razu Ci uwierzyłam bo ktoś dodatkowo potwierdził Twoje przypuszczenia, ze to Pinky Winky.
Dlatego napisałam Reni, że to nie Sundae ani Vanille Fraise. Dziwne, że i Reni i mnie się taka pomyłka odmianowa w sprzedaży przytrafiła. Ale tak jak piszesz - na szczęście ;:138

Jadziu - cudny ten hortensjowy prezent dostałaś. ;:215 Na pewno za każdym razem przypomina co nieco ;:108

Basiu - tak, jeszcze się przymierzam do kupna hortensji.
W Goczałkowicach mają dobry wybór a czasem i na ryneczku się coś ładnego trafi.
Uważam, że hortensja bukietowa to dobra inwestycja :tan
Udanych zakupów, kochana ;:108

Reniu - cieszę się, że się Ty cieszysz ;:168
Dopiero zaczynam dokupywać hortensje. Mam na razie tylko dębolistną, Pinky Winky i Limelight no i od Ciebie Vanille Fraise,.
Dodatkowo dostałam ostatnio w prezencie jakąś hortensję, być może to też Vanille Fraise, ale nie wiem bo nie ma ani jednego kwiatostanu, co bardzo mnie dziwi.
Jak pojadę bo cebule wiosennych to się jeszcze rozejrzę za jakimiś hortensjami.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Czytam jaka to odmiana jaśminu owiec, szukam w google ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U nas niestety ubóstwo w hortensje, a do Goczałkowic mam kawał drogi. Ale zostaje mi jeszcze wizyta na targu, może tam mi się uda coś ciekawego wyhaczyć?! ;:138
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Czytam że hortensjowe zakupy poczyniasz...To cudne rośliny i chciałoby się ich mieć jak najwięcej, tylko gdzie je upchać?
Dziś zauważyłam że moja Grandiflora ma pierwszego pączka... :tan Coś późno , myślałam że już w ogóle nie zakwitnie...
Coś w tym roku nie tak z nią. A może to reszta innych tak przyspieszyła... ;:131
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”