Familokowego ciag dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciag dalszy

Post »

ANDRZEJU jeśli nie plewienie [bo ileż to można]to ręce trza czym innym zająć.Nie tylko Cunnigham White zakwitnie lecz kolor już pokazuje Cheer i wcale nie jest mi do śmiechu ;:174 Zrobiły to chyba ostatnie deszcze i Rh porządnie się napiły dlatego tak zaszalały .Cunnighamowi to się zdarza ,że kwitnie jesienią ,chociaż chyba 3 lata temu też mi tak zakwitły po raz drugi .Amelia jest kupiona na cześć Amelci ma dopiero roczek jesienią tak jak Amelcia
TOLINKO pokażę ci krzaczek Hansestadt Rostock tylko ona zakwita jako ostatnia razem z Rose der hoffnung w czerwcu .Jednak trzeba przyznać ,że obficie kwitnie i jest zdrowiutka do teraz nie ma żadnej plamki.Jutro zrobię jej fotkę lecz jeszcze nie powtarza dopiero coś tam przebąkuje o powtórce :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARIOLU każde dziecko jest słodziutkie zanim nie zacznie pyskować :wink: Lecz dla takiego malucha trzeba mieć czas bo na każdym kroku trzeba jej pilnować,żeby sobie czegoś nie zrobiła, lub czegoś nie ściągnęła na siebie .W tym wieku to żywe srebra

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Nie wiem dlaczego ja nie mam ostrogowca, chyba kiedyś miałam, ale przepadł.
Teraz pewno już nie posadzę, bo nie mam miejsca.
Fajny pomysł z tą nową rabatką pod płotem. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

GRAŻYNKO nie w każdym miejscu mogę dosadzić liliowce, bo rosną tam też róże, a obok nich nie ma zbyt dużo miejsca.W tym roku nie będę dokupować tulipanów, bo potem nie ma miejsca ,żeby je posadzić.Co zakwitnie ze staroci to dobrze zostaną tylko te wytrzymałe.Miałam też białego ostrogowca lecz zmarzł mi tej zimy czy wiosny,a tak cudnie kwitł w ubiegłym roku do samej zimy

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jadziu komu Ty chcesz przekazywać ogródek ;:oj opiekuj się nim i ciesz a nie myśl co będzie z ogródkiem, myśl żeby jak najdłużej móc utrzymać tego węża, a i sekator ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Jadziu,trochę zapomniałam o FO a powodem jest porządkowanie w ogródku i spotkania ogródkowe. ;:65 ;:108
W sobotę z Danusią jedziemy do Janki , bilety już mamy :heja , Ogródek zostaje pod opieką Tereski i kotki też :uszy
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ładne róze.
Ja jeszcze dwa lliowce dokupiłam i dosadziłam.
I tulipanków na razie 5 juz kupiłam.Ale dokupie ich więcej oczywiście,W funkiach jest sporo jeszcze miejca:)
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ pięknie kwitnie Austin, jaka duża ;:oj ślicznie u Ciebie . Kolor wchodzi na kolor, róża na róże , barwy nie przebrane . A Amelka cudna ;:167 ot masz pociechę , ja już takich małych nie mam , ale cóż , Ty jesteś po prostu młoda babcia :lol:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KAROLCIA nie ma teraz tak kolorowo jak było w czerwcu jest dużo mniej kolorów ,bo róże słabo powtarzają, a niektóre dopiero otwierają pąki .Austin w czerwcu miał 4 m teraz ma tylko zaledwie 2, bo musiałam go mocno skrócić.Wiosną jeszcze bardziej go skrócę może wtedy wypuści jakieś młode pędy i będzie szerszy.Amelia to już prawnuczka
ANIU ja już spasuje z tulipanami posadzę tylko te które mam.Zbyt dużo miejsca nie pozostało, bo muszę przesadzić pewne rośliny
IRENKO pozdrów Jankę i bawcie się dobrze
MARYSIU czasem nachodzą mnie takie czarne myśli i nic na to nie poradzę ;:224 , a szczególnie jak dokucza mi kręgosłup.Wiem ,że my szalone ogrodniczki wszystkie narzekamy na ten najważniejszy organ

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu, piękny ten Charles, oj piękny ;:167 Kusisz mnie nim, a ja Ciebie Garden of Roses :;230 Gardenka zmieści się wszędzie, bo ona niezbyt duża. Za to jak zacznie kwitnąć w czerwcu, to prawie nie robi przerwy. Co prawda nie jest cały czas tak obsypana kwiatami, ale ciągle coś tam kwitnie. A najlepiej to mieć dwie :D Ja właśnie jesienią dokupiłam drugą i posadziłam obok. Ta młodsza musi się jeszcze rozkręcić, bo nie kwitła tak bujnie jak starsza i dopiero zacznie powtórkę, ale mam nadzieję, że w przyszłym sezonie będzie już lepiej.
Gorzej z Charlesem, bo z tego co piszesz, to potrafi mocno wybujać. Pewnie nie tylko w górę, ale i na boki, a miejsca mało :roll:

Amelia Renaissance śliczna ;:215 Trochę kolorem przypomina mi Bonitę.

PS. Doczytałam, że Charles w czerwcu miał 4 m ;:oj
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Oj masz tych róż jak w rosarium ;:oj
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jadziu co to za lobelia? o i pomidorek dostąpił zaszczytu ;:306
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Jadziu śliczne wrzosy ;:63 ;:63 miałam na starej działce kilka ale mi wyschły i teraz się zastanawiam czy nie pasowały by mi tutaj - muszę to przemyśleć ;:7 Lobelia fajna , ale masz różności na tej działeczce ;:oj
Może się powtarzam ale masz przepiękne różyczki ;:333
Miłego weekendu życzę ;:196
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Jadziu dawno mnie nie było, a u Ciebie bez zmian - bosko, wszystko Ci tak pięknie kwitnie, rhododendron ma tyle zawiązanych pąków że w przyszłym roku będzie jeden wielki bukiet.Widzę że u Ciebie częściej pada niż u mnie, właściwie to u mnie w ogóle :;230 , i tracę pół dnia na podlewanie, co mnie wkurza. Ale zapowiadają od jutra trochę deszczu, zobaczymy.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

TERENIU lubię wrzosy a zamiast trzymać je w doniczkach czy koszu mam je na rabatce. Mam ich kilka tylko nie wszystkie już porządnie kwitną, a rosną wkoło jałowca, a potem wiosną kwitną tam krokusy i Trójlist.Rosną tam też małe iglaki .Lobelię dostałam od koleżanki w tym roku to bylinowa lobelia chyba siphilitica lecz czy to ona nie wiem tak by mi na nią wyglądała
MARYSIU to młoda sadzonka ,którą dostałam od koleżanki w tym roku tak myślę ,że to siphilitica Jednak ubiegłoroczna sadzonka u mnie nie przetrwała, a u koleżanki tak więc znów ja przywlokłam .Zastanawiam sie jednak czy nie zabrać jej na zimę na korytarz
FLORIANIE ano trochę ich mam u siebie około stówy mnie więcej .U Ciebie za to można podziwiać cudne liliowce i dalie szczególnie te z ostatniej kolekcji..Moją Aurorę pożarły ślimaki i kwiat nie wygląda zbyt rewelacyjnie ;:222 Dwie pozostałe dalej nie zakwitły i nie wiem czy zdążą może dlatego ,że rosną w doniczkach lecz mają pąki
DOROTKO Austina możesz prowadzić jak parkową spokojnie lecz ja lubię wielkoludy a jak zakwitną to klękajcie narody.Mój na razie pnie się tylko w górę nie wypuścił dotychczas żadnej nowej łodygi, dlatego chcę go wiosną ściąć na jakieś 120 i może wtedy raczy się rozkręcić na szerokość.Gardenka wciąż mnie fascynuje, lecz na prawdę miejsca żadnego nie mam i to mnie najbardziej boli ;:145 Musiałabym sie pozbyć drugiego Doktorka i tam posadzić lecz szkoda, bo on cudnie kwitnie przy samym wejściu do ogródka .Dzisiaj wnuk mi mówi babciu niedawno nie miałaś tylu kwiatów, a teraz jest ich coraz więcej
RENIU u nas na razie słonko lecz od czasu do czasu podleje także wyręcz mnie podlewanie z nieba.Niestety Rododendrony zaczynają pokazywać kolor i to mnie boli,lecz chyba dwa lata temu też tak było i kwitły do zimy, a potem wiosną znów cudnie zakwitły

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Jadziu :wit , czy to chryzantemy już Ci kwitną?, różyczki piękne, u mnie nie mogą swego piękna pokazać, bo ciągle pada ;:219
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”