A w planach był tylko trawnik...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: A w planach był tylko trawnik...

Post »

Iwonko Lavender Ice podpowiedziała mi Dorotka i nie żałuję zakupu. Piękny kwiat, bardzo trwały, sztywno trzyma główką, nawet po burzy.
Lucynko też lubię Aleksandra, wyrósł mi na konkretny krzaczor. A co do kotka to jeszcze trochę słodyczy:

Obrazek

I moja nowa miłość różana- Abraham Darby, zasadzony na wiosnę ma mnóstwo pączków i przepiękny kwiat.

Obrazek
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
Kasia
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

klarag pisze:
I moja nowa miłość różana- Abraham Darby, zasadzony na wiosnę ma mnóstwo pączków i przepiękny kwiat.
Nie dziwię się, że zapałałaś do niej miłością. ;:185 ;:185 Jest piękna. ;:215
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cieszę się, że Lavender przypadła Ci do ;:167 Jest niesamowicie żywotna, chociaż nieduża. Moja w tym roku wywaliła jeden pęd sporo wyższy od reszty, ale za to cały w pączkach :D

Abraham Obrazek

A kociak prześliczny słodziak, a te cudne oczy ;:215 Rozrabia trochę, czy raczej spokojny z niego dzieciak?
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit. Śliczny kociak i faktycznie ma jakby dłuższą sierść. Róże masz piękne i wszystko ładnie Ci rośnie ;:108. Ja tez wiosną sadzilam Abrahama i jest dokładnie jak u Ciebie , ma ładny krzaczek i sporo pąków ale jakoś tak szybko u mnie przekwita. Może przez te upały tak jest ;:222 . Szkoda, że ta Twoja biała ostrożka jednak nie jest biała. Mi udało się kupić kwitnąca i jest faktycznie biała ;:224. Szkoda , że już przekwitła bo nie mam fotek . Pozdrawiam serdecznie :wit .
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p

Post »

Lucynko Abraham po prostu mnie zauroczył- tak młoda róża miała wiele kwiatów i w dodatku pięknych ;:167
Dorotko Lavender najpierw się ze mną droczyła- tkwiła uparcia w pączku- ale jak rozkwitła ;:oj , I piękny kwiat i w dodatku trwały.
Zdziwko jest łobuziakiem całym swoim kudłatym jestestwem. Jest godnym następcą Olusia- a w niektórych aspektach nawet go przebija :;230. Teraz śpi mi na nogach i mruczy jak traktor, ale pewnie za chwilę będzie reaktywacja i właduje się na laptopa, da mi buziaka, ugryzie w duży palec i napadnie z "nienacka" naszą starą kocicę.
Ewelinko mój Abraham też krótko trzyma kwiat bo stoi w pełnym słońcu, ale mu przebaczam bo jest taki piękny.... Liczę na to, że białą ostrókę jeszcze upoluję, marzy mi się pełna.
Olbrzymie bukiety Sibeliusa z pierwszym zachwycającym bukietem Artemisa:
Obrazek
Pashmina- zdjęcia na FO nie kłamały- jest urocza
Obrazek
Ballerina- młodziutka a daje sobie radę. Martwiłam się o nią bo długo nie dawała znaku życia.
Obrazek
Aleksander Mc Kenzie- przystojniak przy pergoli, mimo że uszkodziła go mocno bruzdownica wygląda cudownie i malinowo
Obrazek
Kasia
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Ballerina jest przepiękna!
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
MoniaK
200p
200p
Od: 25 cze 2013, o 13:09

Post »

Pashmina jest i moim marzeniem. Czy masz może zdjęcia z rozwoju kwiatów i w całej okazałości? ;:173
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

I ja zachorowałam na 'Pashminę' ;:108
Pewnie sobie ją zafunduję. :tan

Gdzie się podziewasz? ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p

Post »

Dorotko nie żałuję tego zakupu, Ballerina jest bardzo wdzięczną różą.
Monisiu- nie mam, ale moja Pashmina szykuje się do kolejnego kwitnienia to zrobię i wrzucę.
Lucynko zafunduj sobie- warto, już wracam- najpierw kupa roboty w pracy i wstręt do komputera w domu, potem wyjazd, a potem trzeba było nadrobić zaległości pracowe i domowe- jakoś mi 2 miesiące na FO uciekły.
Kilka fotek z jesiennego ogródka i krótkie podsumowanie wiosennych zakupów.
Spirit of freedom - plus to przepiękny i ślicznie pachnący kwiat, niestety leżący płasko na ziemi, wypuściła jeden długi pęd, reszta to wiotkie liliputy pełzające po podłożu. Mam nadzieję, że w przyszłym roku zbuduje krzaczek. Nie mam zdjęcia kwiatu na krzaczku więc wrzucam w bukiecie.Nie lubię ścinać kwiatów ale po burzy się połamały i położyły więc zrobiłam wyjątek:
krzaczek
Obrazek
w bukiecie
Obrazek
Old Port- minus-nie zbudowała krzaczka- jest wielkości małej rabatówki, plus piękny kwiat o ślicznym kolorze, sztywno trzymający się na łodyżce. Liczyłam na spory krzaczek, na razie rozczarowanie pod tym względem.
Obrazek
Artemis- cudo- piękne bukiety, zwarty krzaczek.Polecam
Abraham Darby- kwiat zachwycający, choć z tendencją to wpatrywania się w ziemię, ładnie buduje krzaczek, wspaniale powtarza kwitnienie.
Obrazek
Pashmina- zachwycające cudo- piękny, długo utrzymujący się kwiat, ładnie buduje krzaczek.
Lavender Ice- jak wyżej- same plusy.
Bienvienue- na razie nie zasługuje na miano pnącej- jeden średniej długości pęd, kilka króciutkich. Kwiat śliczny. Zobaczmy co pokaże w przyszłym roku.
Ballerina- moja piękna:
Obrazek
na koniec śliczna NN- miała być Bonica, ale i tak jest urocza, to już jej 4 kwitnienie
Obrazek
Kasia
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Kasiu, podglądam i bardzo podoba mi się jak z rozwagą wszystko planujesz ;:63 .
Widzę ,że z większości róż jesteś zadowolona. To już, po Tobie choroba się rozszerza ;:303
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p

Post »

Marysiu ja mam już nie tylko różyczkę, ale i hortensjozę, tulipanicę oraz piwoniozę.
Co do róż to jeszcze kilka słów o ubiegłorocznych:
Ascot- kwiat cudo, powtarza ładnie, u mnie osiąga ponad 1.6 m, lubią ją robale wszelakie.
Loiuse Odier urosła mi ponad 2.5 m, często stoję przed nią i drapię się po głowie jak ujarzmić tego potwora. Wlazła mi na ognika i choinę, położyła się na daliach i magnolii. Zapach i wygląd jej kwiatu to mistrzostwo świata. Polecam jako pnącą.
Sibelius- wdzięczna, długo utrzymuje kwiat, pięknie powtarza.
Aspirin- żelazna róża, kwitnie wielkimi bukietami, rozświetla miejsce w którym rośnie. Liczyłam na bardziej zwarte krzaki, ale że rośnie u mnie w półcieniu to trochę wybujała.
New Imagine- najpiękniejszy zapach. Kwiat ciekawy, ale bardzo krótko się utrzymuje, przesadziłam w tym roku do półcienia, ale to nic nie zmieniło. Kiepsko formuje krzak- ma 2 pędy i tyle...
Aleksander McKenzie- jedyną jej wadą jest to że ukochał ją bruzdownica, mszyce i gąsiennice. Poza tym, piękny, długo utrzymujący się kwiat, dobrze się rozkrzewia. Polecam.
Regensberg- nieustannie moja miłość- 4 kwitnienia w roku, urokliwe kwiatuszki. Wygląda jak bukiet na kiju. Jedyny minus brak zapachu.
Elmshorn- obraziła się za przesadzenie pod płot i ani nie wypuszcza pędów, ani nie kwitnie. Ma czas do przyszłego roku, jak nie da rady zastąpi ją Hansa.
Lavender Ice
Obrazek
Pashmina
Obrazek
Fairy zrehabilitowała się po ubiegłym słabym roku.
Obrazek
Malutki w buszu
Obrazek
Kasia
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Cudne masz róże! ;:138
Takie zdrowe i bogate w kwiaty. ;:215
Nie chorują?
Moje wszystkie chore. ;:174 Już nawet odstąpiłam od pryskania, bo nic to nie dawało. ;:222
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Kasiu podczytuję, bo w tym roku zapadłam na różyczkę. ;:306 NN śliczna, lubię takie bledziuchy. Podziwiam, że robisz tak przemyślane zakupy. ;:180 Moje ubiegłoroczne Artemis maja 90 cm wysokości, trochę mnie zaskoczyły. ;:108 Pashmina mnie kusi, tylko, że mam dla niej miejsce na południowej skarpie. :?:
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p

Post »

Lucynko moim różom najbardziej zaszkodziła bruzdownica na wiosnę, Regensberg zaatakował też przędziorek, ale dało się to szybko opanować. Teraz, odpukać jest nieźle. Z niepokojem patrzę na ogródek kilka domów dalej- tam róże, które były huraganem kwiatów w czerwcu teraz są gołymi kikutami. Mam nadzieję, że ta zaraza do mnie nie dojdzie.
Soniu- biorąc pod uwagę mój szalony areał- niecałe 5 arów i jeszcze dom na tym, to zakupy muszą być przemyślane,chociaż przyznam się bez bicia, że parę impulsowych szaleństw mi się zdarzyło. Moja Pashmina rośnie w słońcu, cień ma dopiero po południu i świetnie sobie radzi.
Kasia
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Kasiu i ja oczywiście dołączę do grona miłośników Pashminy. Wiosną posadziłam jej dwa krzaczki i przepadłam. Obrazek Jest przefantastyczna! I chętnie posadziłabym jeszcze kilka jej sztuk, gdyby tylko areał mi na to pozwalał. ;:215
Mój Ascot zaspał. Do tej pory nie wytworzył powtórnych pączków. ;:222 Czyżby nie zamierzał zakwitnąć ponownie..?
No i nie omieszkam zachwycić się cudną NNką z poczwórnym kwitnieniem. Piękny kolor kwiatu i szalena chęć kwitnienia sprawiają, że staje się ona obiektem pożądania. ;:224 Może to i lepiej, że nie znasz jej nazwy, bo doprawdy nie mam już gdzie upychać kolejnych krzaczków. ;:224
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”