Ogród na wichrowym cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród na wichrowym cz.10

Post »

Jednak to prawda, że rośliny posadzone w większej grupie prezentują się cudownie...Twoje jeżówki są tego dowodem...
Pięknie... cóż więcej można napisać... ;:215
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Z kostką roślinkom bardzo do twarzy :wink: Rondo prezentuje się pięknie ;:215 Niby wszyscy chcieliby wszystko mieć od razu, ale w taim razie czym zajmowalibyśmy się później? :wink: A tak to stale można coś planować, wprowadzać coś nowego i znowu się cieszyć z nowinek :D
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Moniu wszystko u Ciebie z wyższej półki ;:168
Podjazd taki elegancki, a poidełko i ptaszki ;:215 ;:180
Widać,że bardzo staranie dobierasz rośliny, liliowiec Beyond Pluto, niespotykany ;:63
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Moni masz fantastyczny ogród! Przepięknie skomponowane rabaty, pełne cudnych kwiatów, ubrane w idealnie dobraną małą architekturę i śliczne dodatki typu poidełek, ozdób wiszących, stojących czy na piku. Chyba nie przesadzę stwierdzeniem, że taki ogród jest marzeniem każdego ogrodnika... no a na pewno moim... ;:180

A wiesz, że wiosną czaiłam się na zakup Sweet Laguny? Powstrzymał mnie tylko fakt, że ta nie ma ADR'u jak jej starsza siostra, która notabene i tak u mnie łapie czarną plamistość jako pierwsza. :oops:
Teraz mam w planach pozbycie się Alexandra McKenziego a na jego miejscu posadzenie Sweet Laguny właśnie. Siedziały, by razem na jednym przejściu. Każda ze swojej strony oczywiście. ;:333

Moni jeszcze raz dodam, że możesz być z siebie dumna, bo Twojego ogrodu nie powstydziłby się nawet zacny angielski hrabia czy lord. ;:180
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Przepięknie prezentuje się rondo z tą oprawą z kostki :D kolor kostki też mi bardzo przypadł do gustu- świetnie jest.
Masz istny las jeżówkowy - bardzo imponującą wyglądają!
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Moniko nie wiem jak napisać, porównam ogród ze swoim. ;:131 Twój ogród jak dama, w rękawiczkach, kapeluszu, z torebką i ze stylową biżuterią, mój to kobieta w kolorowej sukience. ;:108
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Monia, co zachodzę do Ciebie, to wzdycham. Masz cudownie skomponowane te wszystkie roślinki. Przemyślane. Nie to co u mnie.... ;:173
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Nie powinnam do Ciebie zaglądać. Już prawie jestem zadowolona ze swojego ogrodu, a tu nagle znowu wizyta u Ciebie burzy moje zadowolenie.
Niesamowity klimat
To jeden z moich najulubieńszych ogrodów.
To nic, że dom niewykończony
Ja robię to samo. Najpierw wydaję na ogród, a potem dopiero łatam co się da w domu.
W ogrodzie odpoczywam. A teraz to najważniejsze, bo jak sama pisałaś nawet podczas urlopu trzeba pracować w pracy
Miałam to samo.
Co za czasy :roll:
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Z uwagą przeglądnełam cały wątek i zastanawiam się co napisać???
Nie mogę znależć słów żeby wyrazić swój zachwyt.....
więc powiem może tylko tyle....jeśli ktoś by mnie zapytał jak powinien wyglądać idealny ogród,pokazałabym Twój ;:215
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p
Od: 15 cze 2010, o 23:21

Post »

Moniko, taki klomb różany przed domem jest moim marzeniem. Niestety, u mnie "przed domem " jest od północnej strony, w dodatku rosną tu stare lipy i klony, więc o żadnym klombie mowy nie ma. Jednak zawzięłam się kilka lat temu i posadziłam róże, które owszem, zakwitły ogromnymi kwiatami, ale pojedynczymi i nie rozkrzewiały się. Od tego roku zaczynam je stamtąd usuwać, bo się męczą.
Hortensje masz obłędne - bukietowe to moja miłosc, mam dopiero malutkie w doniczkach. Może za rok zakwitną?
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moniczko , jest pięknie ,ale pracy miałaś ogrom . Teraz musisz dojść do siebie i troszkę cieszyć się ogrodem .Oprzyj się czasami o szpadel i grabie ;:167
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bardzo elegancko wygląda ta kostka. I bardzo schludnie.A Twój ogród jest wręcz wzorcowy, będę to powtarzała do znudzenia, wszystko pięknie skomponowane. U Ciebie nawet chwasty wyglądają elegancko :wink:

Co do ślimaków - też mam fioła na ich punkcie, w zeszłym roku pierwszy raz wsadzałam dalie i te gangreny zeżarły mi wschodzące pędy. Od tamtego czasu nie ma zmiłuj się, przy jeżówkach, floksach, hostach, ostróżkach i daliach sypię niebieskimi kulkami aż miło.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Moniko wpadłam do Ciebie zobaczyć jak się ma Sadziec purpurowy bo z tak wielką niepewnością brałaś go ode mnie :D
Przy okazji zobaczyłam Twój piękny ogród, rozmach budowlany na lewo ... i prawo ...
Ciekawie też zapowiada się altana - ściany wyłożone kamieniem lub coś podobnego ?
Miło spędziłam czas spacerując i podziwiając jeżówki, którymi niedawno zaczęłam się zachwycać.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

ewelkacha88 pisze:Witaj Moniko.Cudne widoczki z Twojego ogrodu ;:138 . To poidełko masz śliczne ;:333 a ten liliowiec jest niepowtarzalny. Na prawdę cudny ;:224 . Pozdrawiam i również życzę udanego weekendu :wit .
Bardzo lubie poidełka i lokuję je w różnych miejscach ogrodu - w większości żeliwne.
Marzy mi się jeszcze duże, z piaskowca, na wysokiej nodze, ale to jak na razie dla mnie za duży koszt ;:173
;:196 :wit

rikkuu pisze:Bardzo ładnie wygląda ta piaskowa kostka ;:138 Ja też jestem z tych "szpileczkowych", więc doskonale cię rozumiem ;:108 Zanim dwa lata temu udało mi się w końcu położyć kostkę, w czasie ulewnych deszczów stała u mnie woda, czasem nawet po kostki, więc do samochodu szłam w kaloszach i tam dopiero zmieniałam buty. ;:222
Pięknie zapowiada się twoja altana - salon ;:138 Miejsce na kominek jest, a na wędzarnię?
U mnie na razie prace stoją, ponieważ padało i zrobiło się mokro. Nie mogę wjechać tam cięższym sprzętem, a trochę zmieniła mi się koncepcja :;230 Muszę usunąć stare śliwy, które w tym miejscu rosną i strasznie mi śmiecą, a poza tym chcę usunąć cały betonowy plac, żeby zrobić podmurówkę tylko tam, gdzie będzie mi potrzebna :)
Wędzarnia będzie na "plecach" kominka - tak jest zaplanowane i mam nadzieję, ze realizacja się powiedzie ;:224
Powoli wszystko się muruje, ale idzie to tak wolno, że właściwie nie mam co pokazać na ten moment ;:218 :roll:
Czy u Ciebie coś ruszyło? Wiesz, że mocno Cię dopinguję i trzymam kciuki za powodzenie inwestycji :?: ;:196 ;:168 ;:333
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Gabriela pisze:Jednak to prawda, że rośliny posadzone w większej grupie prezentują się cudownie...Twoje jeżówki są tego dowodem...
Pięknie... cóż więcej można napisać... ;:215
Moje jeżówki w tym roku są już naprawdę bujne i sa główną ozdoba na rabatach ;:333 Bardzo lubię te bylinki ;:333

clem3 pisze:Z kostką roślinkom bardzo do twarzy :wink: Rondo prezentuje się pięknie ;:215 Niby wszyscy chcieliby wszystko mieć od razu, ale w taim razie czym zajmowalibyśmy się później? :wink: A tak to stale można coś planować, wprowadzać coś nowego i znowu się cieszyć z nowinek :D
;:196 nie ma to jak dobry pocieszyciel ;:4

Sasanka18 pisze:Moniu wszystko u Ciebie z wyższej półki ;:168
Podjazd taki elegancki, a poidełko i ptaszki ;:215 ;:180
Widać,że bardzo staranie dobierasz rośliny, liliowiec Beyond Pluto, niespotykany ;:63
Pozdrawiam ;:196
;:168 Rośliny dobieram niejednokrotnie po kilka razy zmieniając im miejsce ;:131 . Czasami zastanawiam się jak one dają rade znosić tyle przenosin ;:218 ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”