Martuś troszkę udało mi się tego nazbierać, ale im więcej zbieram, tym więcej widzę piękności, których jeszcze nie mam, choćby u ciebie w wątku
Aneczko dzięki

Ja z liliami mam odwrotnie, ciągle "odgrażam" się im, że powciskam je w każdy możliwy kąt

Lawenda mi się podobała, ale obawiałam się, że jej "nie dogodzę", ale na szczęscie świetnie daje sobie radę nawet bez mojej pomocy
Ewuś sporo moich lilii ma dopiero pączki, ale jeszcze nie, bo sadziłam je z m-c temu

Kupowałam tutaj i jestem bardzo zadowolona, mimo że późno i z promocji przyjechały w świetnym stanie i szybko ruszyły po wsadzeniu
http://sklep.cebulekwiatowe.pl/signin.php
Floksy niestety nie wszystkie takie zdrowe, te rosną w dużych gęstych kępach od spodu mają podeschnięte liście. Poza tym opryskałam swoje Substralem. A co się dzieje z twoimi?
Aniu anabuko hibiscusy i klemki też mi się podobają, dlatego już myślę nad tym, gdzie by tu upchnąć więcej
Mariolko tę rożę mam drugi rok, do tej pory kwitła pojedynczymi kwiatami, dopiero teraz pokazuje na co ją stać... Mam nadzieję, że będzie tylko lepiej
Ewelinko cały czas starałam się, żeby takie roślinki kupować, żeby cały sezon coś kwitło, dopiero w tym roku widzę, że cel został jako tako osiągnięty

lawendę polubiłam i ja
Aniu Ann hibiscus ma całe mnostwo pąków dlatego tak długo kwitnie. Wiekszość roslin mam z gatunku "posadź i podziwiaj", więc moja rola przy nich ogranicza się do pilnowania, żeby intruzi (czyt. chwasty) nazbyt im nie wchodzili w paradę

Od czasu do czasu znajduję dla nich więcej czasu, wtedy wkraczam uzbrojona po zęby w nożyce, sekatory, łopatkę itd., itp. i przycinam, wycinam, przesadzam... I znowu rosną sobie w spokoju
eliszko brunery w półcieniu też powinny dać radę. Już bym się bała na miejscu twoich chwastów
Ostatnio znowu coś kiepsko z czasem, więc tylko kilka zdjęć roślinek, których tu jeszcze nie było. Niestety znowu robione ?wieczorową porą?, gdy już za ciemno na prace?
Zakwitł pierwszy niespodziankowy powojnik

. Myślicie, że Comtesse de Bauchard?
Rudbekie też mnie ?wzięły?? Duże, małe, wąskie płatki, szerokie płatki, duże ciemne środki, całe żółte, z lekkim muśnięciem? Uzbierało się trochę tego
Kolejna jeżówka
Floks Joyce dekoracyjny nawet gdy nie kwitnie, ale z niecierpliwością czekam na więcej
Temu nic się nie pomyliło?

Ciemiernik o tej porze?
Jeszcze taka lilia się znalazła
I kolejna ostróżka