Nasze 1500 m2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze 1500 m2

Post »

Witaj . To ja jeszcze przemyśle tą robinie skoro ona taka krucha ;:306 . Cudnie Ci wszystko kwitnie i masz sporo kolorów ;:138. A te bordowe / czerwone dzielżany są boskie ;:oj . Kochana a nie dało by rady go uszczypać kawałek ;:224 ? Lawenda jest cudna i nie wyobrażam sobie ogrodu bez niej . Pozdrawiam :wit.
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Ten Twój hibiskus z nasionka wymiata :shock: I jak długo kwitnie...
Zastanawia mnie, jak Ty sama ogarniasz taką ilość roślin... :shock:
Awatar użytkownika
eliszka60
200p
200p
Od: 3 paź 2011, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu,brunery na razie rosną w półcieniu ale jak pójdę na urlop to zamierzam co nieco poprzesadzać,coś tam wyrzucić to i znajdę dla nich lepsze miejsce.Moje plany w kwestii odchwaszczania chwilowo wzięły w łeb.Poprawię się.....i ;:134 załatwie wszystkie.
Lato,lato wszędzie...
Działeczka Eliszki
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martuś troszkę udało mi się tego nazbierać, ale im więcej zbieram, tym więcej widzę piękności, których jeszcze nie mam, choćby u ciebie w wątku :D
Aneczko dzięki ;:196 Ja z liliami mam odwrotnie, ciągle "odgrażam" się im, że powciskam je w każdy możliwy kąt ;:306 Lawenda mi się podobała, ale obawiałam się, że jej "nie dogodzę", ale na szczęscie świetnie daje sobie radę nawet bez mojej pomocy :D
Ewuś sporo moich lilii ma dopiero pączki, ale jeszcze nie, bo sadziłam je z m-c temu ;:306 Kupowałam tutaj i jestem bardzo zadowolona, mimo że późno i z promocji przyjechały w świetnym stanie i szybko ruszyły po wsadzeniu
http://sklep.cebulekwiatowe.pl/signin.php
Floksy niestety nie wszystkie takie zdrowe, te rosną w dużych gęstych kępach od spodu mają podeschnięte liście. Poza tym opryskałam swoje Substralem. A co się dzieje z twoimi?
Aniu anabuko hibiscusy i klemki też mi się podobają, dlatego już myślę nad tym, gdzie by tu upchnąć więcej ;:306
Mariolko tę rożę mam drugi rok, do tej pory kwitła pojedynczymi kwiatami, dopiero teraz pokazuje na co ją stać... Mam nadzieję, że będzie tylko lepiej :wink:
Ewelinko cały czas starałam się, żeby takie roślinki kupować, żeby cały sezon coś kwitło, dopiero w tym roku widzę, że cel został jako tako osiągnięty :wink: lawendę polubiłam i ja :D
Aniu Ann hibiscus ma całe mnostwo pąków dlatego tak długo kwitnie. Wiekszość roslin mam z gatunku "posadź i podziwiaj", więc moja rola przy nich ogranicza się do pilnowania, żeby intruzi (czyt. chwasty) nazbyt im nie wchodzili w paradę :wink: Od czasu do czasu znajduję dla nich więcej czasu, wtedy wkraczam uzbrojona po zęby w nożyce, sekatory, łopatkę itd., itp. i przycinam, wycinam, przesadzam... I znowu rosną sobie w spokoju :D
eliszko brunery w półcieniu też powinny dać radę. Już bym się bała na miejscu twoich chwastów ;:306

Ostatnio znowu coś kiepsko z czasem, więc tylko kilka zdjęć roślinek, których tu jeszcze nie było. Niestety znowu robione ?wieczorową porą?, gdy już za ciemno na prace?

Zakwitł pierwszy niespodziankowy powojnik ;:138 . Myślicie, że Comtesse de Bauchard?
Obrazek

Rudbekie też mnie ?wzięły?? Duże, małe, wąskie płatki, szerokie płatki, duże ciemne środki, całe żółte, z lekkim muśnięciem? Uzbierało się trochę tego
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Kolejna jeżówka
Obrazek

Floks Joyce dekoracyjny nawet gdy nie kwitnie, ale z niecierpliwością czekam na więcej ;:65
Obrazek

Temu nic się nie pomyliło? ;:202 Ciemiernik o tej porze?
Obrazek

Jeszcze taka lilia się znalazła
Obrazek

I kolejna ostróżka
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu podglądam jaki soczysty ogród. Zieleń jak w maju i te kolory. Jednak rośliny mające wodę z chmur wspaniale się prezentują. ;:215 Motyle ma budlei pięknie pokazałaś. ;:138 Ciemiernik zrobił ci niespodziankę. ;:oj Floksom szydlastym też się pomyliły pory roku. :wink: Przyjaciółka ma wilczomlecz, chyba go zaproszę do ogrodu.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Małgosiu widzę ,że u ciebie z czasem tak jak u mnie...Kwiaty na biegu podlewam rankiem i jak wracam często po ciemku ,jak okaże się że rodzinka zapomni...
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

witaj Gosiu zdjęcia robione nocą też super wyglądają,u Ciebie Ciemiernik zakwitł ,a u mnie irys ,im też sie miesza coś w głowach,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Malgosiu. Wydaje mi się, że to nie Comtesse . Kształt płatków trochę inny ale ten kolor całkiem podobny. Zobaczymy jak będzie wyglądał kolejny kwiat bo może ten akurat taki inny. Ciemiernik o tej porze to faktycznie ewenement ;:306. Pomieszalo mu się hehe. Wszystko ładnie Ci kwitnie i ciągle jest na co patrzeć. Mam nadzieję, żeby u mnie w przyszłym roku też będzie właśnie tak. Pozdrawiam :wit.
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Małgosiu pięknie w twoim ogrodzie ,wszystko cudnie kwitnie i pewnie do tego też obłędnie pachnie .Uwielbiam takie kolorowe ogrody jak twój bo ciągle coś cieszy oko jak jedno przekwitnie to drugie zakwita i ciągle coś się dzieje,ciągle jest co podziwiać.Pięknie ;:215
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Małgosiu tak jak napisała Ewelinka - Comtesse ma trochę inny kształt płatków, ale to może być taki pierwszy kwiat. Natomiast patrząc po ofercie sklepu w którym kupowałaś, to Comtesse pasuje najbardziej.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu floks szydlasty już drugi, który jakby powtarzał kwitnienie :shock: A ciemiernik w tamtym roku też kwitł tak późno, ale myślałam, że posadzony w środku sezonu i coś mu się pomyliło :wink: Niestety nie potrafię sobie przypomnieć, czy kwitł wiosną, czy to jego pierwszy raz :D Wilczomlecz w razie czego łatwo "wyprosić", a fajnie wygląda taki cały przebarwiony.
Olu dlatego ja raczej unikam doniczkowych, bo bylinki to nawet gdy zabraknie czasu na podlewanie dzień lub dwa dadzą radę, a doniczkowe w tamtym roku to nawet aksamitki udało mi się zasuszyć :oops:
Martusiu to widzę, że nie tylko mnie się takie dziwaki trafiają :lol:
Ewelinko tak pędzisz z ogrodem, że innej opcji nie można nawet brać pod uwagę. Już teraz masz przecież mnóstwo roślin i kolorów :uszy Co do powojnika, to właśnie tak jak piszesz przekonałam się, że pierwszy kwiat często nijak ma się do pozostałych, zobaczymy :D
Beatko dziękuję za pochwały ;:196 Taki ogród mi się właśnie marzył... Lubię gdy kwiaty kwitną i dlatego ciągle dokupuję takie, żeby od pierwszych ciepłych dni do ostatnich coś dla mnie kwitło ;:3
Kasiu no właśnie tą samą drogą dedukcji doszłam, że to najprawdopodobniej Comtesse :D Nie pozostaje nic innego jak poczekac na kolejne kwitnięcie.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Małgoś jak u Ciebie kolorowo! ;:oj I ciemiernik Ci zakwitł? ;:oj Cuda normalnie.
I ładne lilie w lipcu dorwałaś?! ;:oj A pamiętasz ile płaciłaś za cebulę? Jestem bardzo ciekawa różnicy w cenie. ;:224
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aneczko no jakiś cudak ten ciemiernik mi się trafił ;:306 Cebule lilii były w przeróżnych cenach, w zależności od pierwotnej ceny, ale rożnica dochodziła nawet do połowy ceny wyjściowej...

Zawsze bardzo po macoszemu traktuję kwiaty domowe, więc postanowiłam im to wynagrodzić.
Storczyki ? z tego co czytam na wszelkich stronach internetowych - powinny już dawno u mnie odejść w niepamięć, a one dzielnie kwitną niemal cały czas i do tego niektóre nawet dwoma pędami
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Fiołek był na granicy śmierci, przesadzony odwdzięczył się kwiatkami
Obrazek

Udalo mi się nawet nie zamordować skrętnika ;:306
Obrazek

Z ogrodu tym razem niewiele:
Bright Eye w pełnym rozkwicie
Obrazek

Żółwik otworzył japki :D
Obrazek

Szałwie powtarzają kwitnienie
Obrazek

I zakwitł kolejny floks, tym razem czerwony
Obrazek
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Małgosiu piękna kolekcja storczyków. Ja mam 4 i też nie przerwanie kwitną... ;:333
Czy szałwie obcinasz po przekwitnięciu bardzo nisko?
A jaką piękną brzozę masz blisko okna... ;:108 Super muszą szumieć jej listki na wietrze.
Awatar użytkownika
ewarm
500p
500p
Od: 3 paź 2010, o 23:53

Post »

Storczyki Ci kwitną, na dworze floksy i jest kolorowo.
Trzeba się cieszyć resztkami lata :( .
Niedługo znów astry będą kolorować grządki.
Pozdrawiam.
ewa
Wyczekiwany ogród
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”