Familokowego ciag dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowego ciag dalszy

Post »

Jadżko nowy wąteczek a Ty nic nie mówisz :D :wink:
Kochana ile to już lat i odcinków...jak w najlepszym serialu. ;:196
...oj ta rutewka nie daje mi spokoju...a już sobie powiedziałam żadnego zakupu.
Czytam, że działasz z przetworami ...czyli nic nowego :;230 obiad, ogród i słoiki.
Może jeszcze zdążymy wypocząć przed zimą. ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ufffff na reszcie wolne, bo miałam dzisiaj całodzienny dyżur przy Amelce ,a do tego jeszcze buraki w słoikach zagotowywałam i dopiero teraz usiadłam .Teraz nic mnie nie ruszy chyba ,że spanie,bo kilometrów nabiłam od groma :;230
ELUSIA no trza było nowy otworzyć, bo stary już był zbyt długi .No przetwory obowiązkowo ,bo jak tu na zimę bez nich, a sklepowe to nie to samo.Mnie zaś nosi z przemeblowaniem, ale nie wiem czy jeszcze jesienią znajdzie sie jakiś, który chciałby wziąć mojego płożącego jałowca.Wyrzucić trochę szkoda
IWONKO nie wiem czy on mówi o jesieni, ale nie kwitł mi jeszcze, więc może dopiero teraz sobie o tym przypomniał :;230
ANDRZEJU wreszcie wróciłeś z wojaży, a ogródek sobie sam poradził .Ciekawe czy miałeś dużo ogórków z tych paru ziarenek,bo u mnie aż takiego urodzaju nie było ;:222 Jednak jeszcze trochę zbiorę, bo liście sa ładne a i zawiązków mnóstwo
BASIU oczywiście karpy możemy jesienią zrobić machniom, a może przy okazji zetnę parę patyczków Grandiflory
KRYSIU u mnie nie ma pełnego słońca ,bo tam gdzie rośnie słonko jest tylko do 13 a potem juz tylko cień.Moja Grandiflora nie wyrośnie na taką wysokość raczej mało prawdopodobne możliwe gdybym jej wcale nie ścinała to by taka wyrosła.Mnie wystarczy taka jaka jest więcej nie potrzebuję.
W większości pomidorów pościnałam dzisiaj liście ,bo na każdym liściu pokazała sie wodnista plamka.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Ta Twoja cafe jest ładna i moje tzn.M też już kwitną jeszcze 2 nie rozkwitły , ale jesienią są piękne i też długo kwitną jak ciepło ;:167
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Moja 'Cafe au Lait' już w blokach startowych więc na razie podziwiam Twoją, ale jeszcze bardziej pochłaniam wzrokiem 'Fercliff Illusion', bo tej dalii nie znam ;:333
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

FLORIANIE Ferncliff ma tak wielkie kwiaty jak Canvoitise a Cafe ma o połowę mniejsze .Ciekawe czy Cafe u Ciebie tez jest długa i chuda .Może znajdzie się jeszcze coś do podziału z Ferncliff .Możliwe ,ze jutro pokaże swoje kwiaty Aurora bo dzisiaj miała juz otwarty pąk czekam też na kwiaty Black Jacka i jeszcze jednej niskiej dalii która jeszcze u mnie nie kwitła, lecz teraz zapomniałam jej imienia coś ma wspólnego z lemonem :;230
TERENIU następny M ,który lubi dalie tak jak Marysi małż.Cafe jest rzeczywiście taka delikatna pastelowa zakochałam się w jej kwiatach już w ubiegłym roku jak tylko zakwitła ;:167

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Jadziu wymiary o których pisałam osiąga ... powiedźmy w dojrzałym wieku . Ja też wszystkie swoje tnę króciutko ale każdej wiosny dzieje się to na coraz wyższych pięterkach, które rokrocznie dochodzą stąd takie gabaryty.
Jedynie krzewiaste trzmają się określonej wysokości a rosną w szerz .
W tym roku h. Magical Candle wyjątkowo niska jak na jej możliwości. Trochę mi burzy założone wymiary przy alejce ale juz się przyzwyczaiłam.
Niska, zwarta z ogromnymi kwiatostanami - niech już taka zostanie na zawsze.
Dalia 'Cafe au Lait' kolor idealny i budowa kwiatów też . Mogłaby dostać dobrą ocenę - może jakiś konkurs ?
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Jadziu czy mogłabyś i mnie podać ten przepis na mączniaka? Co prawda w tym roku nie szaleje tak bardzo jak w ubiegłym, ale przepis się przyda jakby co.

Cudne masz dalie, a Fernciliff Illusion po prostu zjawiskowa Obrazek Tak samo Cafe au Lait.

I jeszcze Cię podpytam o Charlesa Austina...Widziałam, że Twój jest bardzo duży. Napisz proszę o nim kilka słów. Z takich najważniejszych rzeczy, to chodzi mi o zdrowie, wielkość. A jak u niego z powtarzaniem kwitnienia?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jadziu śliczne masz dalie ! ta kawa z mlekiem ma cudny kolor! Obejrzałam moje ciemierniki dokładnie ale żaden nie decyduje się na kwitnienie, za to zrobiłam im miejsce bo wszystko je zarosło ;:oj ale one tak lubią podobno u anglików kiedyś mówili ;:162
Moje róże po ostatnich deszczach muszę ściąć, bo mi się nie podobają ;:oj
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Jadziuchna kochana... a przypomnij Ty mi ile metrów ma Twoja działeczka, że masz aż tyle przeróżnych gatunków roślin...
no wszystko masz... ja gdybym tyle miała to chyba bym musiała piętrowo sadzić.. i do aż do trzeciego pietra... ;:306
Dalie bardzo lubię, a szczególnie ich jesienny zapach.. niestety... nie mam ani jednej... nie miałam siły na ich wykopywanie i sadzenie... choć dziury są i pewnie ze trzy by mogły rosnąć... szczególnie pod płotem sąsiadki... ;:306
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

GABI z jednej strony Rdestów mam 16 m, od strony sąsiada też tyle samo, a od podwórka gdzie stoi altanka 10 .No cóż jakoś wszystko mieszczę ,ale nie mam żadnych drzew owocowych tylko porzeczki sztamowe i takie same agresty.Niestety po mimo przedwczorajszego oprysku Bioseptem pomidory po ostatnich deszczach dostały popalić .Niestety sezon pomidorowy trza zakończyć .Musiałam wszystkie pomidory zerwać ,bo szkoda gdyby je chwyciła choroba, a chemii nie już co stosować .Między różami i daliami pomidory nie dostały choroby tylko w większości te ,które rosły na wrzosowisku .Czyżby kwaśna ziemia im nie odpowiadała???? No cóż posadź pod płotem sąsiadki takie wysokie dalie ,żeby ci nie zaglądała :;230
MARYSIU dzisiaj też ścinałam szczególnie Jacquelinę, bo jej kwiaty po deszczach to żadna przyjemność oglądania.Mój ciemiernik to wybraniec i tylko u mnie kwitnie :wink:
DOROTKO Austina mam juz trochę lat od 2010roku i ścinałam go tylko tak okazjonalnie bo chciałam ,żeby był jako pnąca z mnóstwem kwiatów.Niestety w tym roku musiałam go porządnie skrócić po tych wichurach, bo o mały figiel wyrwałoby mi go z korzeniami.Zdrowiutki jest to pewne lecz lubi wypuszczać mocne długie łodygi .W zależności jak go zetniesz ,bo np . nasza Danusia [danutab] cięła go każdej wiosny na 1m i miała cudnie kwitnący krzew potem oczywiście wypuszczał długie łodygi zakończone bukietem kwiatów na wysokościach .Swojego wiosną ciachnę piętrowo i pozostawię tylko nowe łodygi.Jeśli potem wypuści długi pęd to go zostawię w poziomie i wypuści ładne krótkopędy na drugie kwitnienie, a one nie rosną długie tylko na jakieś 4 -5 oczek.No cóż powtarza dobrze ,bo teraz ma sporo kwiatów, a pędów ma chyba ze 4 bo tak go ściachałam po kwitnieniu
KRYSIU 'Cafe au Lait' mnie urzekła od pierwszego kwiatu w ubiegłym roku szkoda ,ze ona tak wysoko rośnie ma chyba z jakieś 2m na wysokość, a druga 'Ferncliff' jakieś 160 i też ma cudne duże kwiaty jak Convoitise. Dzisiaj zaczyna pokazywać swój kwiat Aurore .Jednak tak jak i daliom potrzebne jest słoneczko ,żeby ładnie kwitły
tak cudnie kwitł tegoroczny Austinkowy Karolek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Jadziu wszystkie róże masz piękne ale ten Austinkowy Karolek jest cudny ;:433 ;:433 ;:433
Dalie też śliczne ;:333
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Charles Austin ładny krzaczek zbudował ;:oj Fernciliff Illusion śliczna.Ja nie mam u siebie Dalii, a bardzo je lubię.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JOASIU niestety teraz Karolek wygląda bardzo biednie, bo po wichurach musiałam go mocno ograniczyć w jego wysokościowych poczynaniach.Nie pomogły żadne podpory, a miał ich sporo, więc musiałam go skutecznie skrócić ;:174 Teraz ma wysokości tylko jakieś 160 cm lecz widzę ,że jego patyczki jak na razie mają się dobrze ,więc będzie trochę szerszy to też doda mu urody
TERENIU ;:196 Austinek był cudny i mam nadzieję ,ze solidne cięcie jakie zrobiłam wyjdzie mu tylko na zdrowie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Tak Jadziu ja cięłam je równo ,oby wielkie nie porosły teraz wypuszczają dużo nowych pąków .
Zobaczymy już niedługo jak zaczną kwitnąc , oby tylko popadało ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Podziwiam Twoje róże, prześlicznie kwitną :D a Charles Austin jak z katalogu!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”