A wielkość, trudno określić może porównam go do dużego agrestu .Jak dojrzeje to zrobię porównawcze zdjęcie .
Zielono i kolorowo - ogród w remoncie
- alicjad31
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielono i kolorowo - ogród w remoncie
Alu dziękuje ,kiwi smakuje wyśmienicie moim zdaniem ma lepszy smak niż to włochate
A wielkość, trudno określić może porównam go do dużego agrestu .Jak dojrzeje to zrobię porównawcze zdjęcie .
Pozdrawiam Alicja
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Alu
, no to czekam cierpliwie do września
, pięknie rozrośnięte to kiwi masz
, co to za nowe drzewka?
- pela11

- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alu, ogród kipi u Ciebie od ilości roslin i wszystko wygląda dorodnie i zdrowo ,chociaż ten rok jest trudny dla roslin bo zielsko pcha się wszędzie a i od nadmiaru deszczu roślinki nam chorują.Też się martwię bo malin dużo ,ale czy nie złapią pleśni przy takiej pogodzie , zobaczę w sobotę jak to wygląda . Kiwi Twoje już pełnoletnie
,więc się poczuwa i plonuje jak trzeba .Pozdrawiam 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aluś ,kiwi tak olbrzymie ,ja moje wyrzuciłam ,bo owoce były takie małe ,ze mi sie nie podobały ,ukorzeniłam teraz z gałązki takie większe,ale to pewnie minie kilka lat zanim zobaczę owoce,ale podziwiam Twoje Canny ,tyle przy nich pracy i dalie masz śliczne ,dalie to uwielbiam ,canny mniej więc ich nie mam ,chociaż Twoje mnie przekonały
,a torcik wspaniały musiał być ,bo z bitą śmietaną to moje ulubione
,pozdrawiam i pięknego dnia życzę 
- alicjad31

Iwonko
dzięki ,drzewka na tym zdjęciu to śliwka i nektarynka ,a są jeszcze brzoskwinie ,morele ,czereśnie, grusze i jabłonie . 
Elu kiwi pełnoletnie ,ale i jak to na ten wiek młodzieńczy przystało dwa lata przed pełnoletnością kaprysiło
Roślinek na jednym kawałku faktycznie dużo bo je ścisnęłam
Mąż za niedługi czas chce siać łąkę między drzewkami by przywabić owady do zapylania bo w tym roku ledwo je widać .,a resztę zrobimy jak sie przedszkola zaczną .Pozdrawiam
Witaj Martuś .Myślę ,że szybko Ci to kiwi zaowocuje .Canny mam w tym roku dorodne co mnie bardzo cieszy i lepiej mi się przechowały niż dalie zero strat no prawie zero
Dalie po ociepleniu budynku i bardzo długiej ciepłej jesieni źle zniosły warunki przechowania .
Torciki mojej mamy zawsze są wspaniałe ,dziękuje
Pozdrawiam
Elu kiwi pełnoletnie ,ale i jak to na ten wiek młodzieńczy przystało dwa lata przed pełnoletnością kaprysiło
Roślinek na jednym kawałku faktycznie dużo bo je ścisnęłam
Witaj Martuś .Myślę ,że szybko Ci to kiwi zaowocuje .Canny mam w tym roku dorodne co mnie bardzo cieszy i lepiej mi się przechowały niż dalie zero strat no prawie zero
Torciki mojej mamy zawsze są wspaniałe ,dziękuje
Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Przyszłam się przywitać Alu i życzyć miłego dnia przy pracy w ogrodzie 
- iwona0042

Sporo drzewek, fajnych drzewek, ja czytałam o morelo śliwce, tak mnie zaciekawiło to drzewko, chyba się na nie skuszę 
- alicjad31

Witaj Tereniu dziękuję
Tobie również miłego dnia
Iwonko mąż jakieś cuda kupił ,ale dokładnie nie wiem .Zapytam
Iwonko mąż jakieś cuda kupił ,ale dokładnie nie wiem .Zapytam
Pozdrawiam Alicja
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Witaj, Alicjo!
Mnie też te 'cuda' zakupione przez Twego małżonka zaciekawiły.
Mnie też te 'cuda' zakupione przez Twego małżonka zaciekawiły.
- Pulpa222

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Wiem coś o kanalizacji, bo szła przez ogród, wodociąg przez wjazd, to szkód nie było. Było warto i tak, bo wreszcie żyjemy w XXI wieku.
Ciekawa już jestem Waszej łączki w sadzie, bo może wyglądać ciekawie
.
Pokaż trochę kwiatów, przecież dalii pewnie kilka ocalało, a one są niepowtarzalne
. Wymyśl jakiś sposób na przechowanie dalii, bo masz rękę do nich
.
Ciekawa już jestem Waszej łączki w sadzie, bo może wyglądać ciekawie
Pokaż trochę kwiatów, przecież dalii pewnie kilka ocalało, a one są niepowtarzalne
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- alicjad31

Witam ,ale sobie komara przycięłam niedawno sie obudziłam
Nigdy tak długo nie spałam nie lubię
Iwonko Lucynko z tych cudów to mamy śliwke brzoskwiniową ...Ładnie rośnie ,a ciekawa jestem kiedy zaowocuje .
Buziaki dla Was
Aniu to prawda wygoda jest i to wielka .Szkody no cóż zawsze są bo nie ma niczego bez poświęcenia czegoś ,ale teraz takiego wandalizmu bym nie przepuściła
Na łączkę mąż chyba kupił nasionka .Efekt pewnie będzie w przyszłym roku .Osobiście bardzo lubię takie prawdziwe łąki jak to kiedyś były na sianko ;maczki chabry i różne miododajne roślinki ,ach jak to pięknie wyglądało .Oby tylko w tych nasionkach podagrycznika nie było
Aniu tak sobię teraz myślę o nowym miejscu na moje dalie i może coś wymyślę .Pamiętasz takie piwnice w domach otwierane klapą w podłogach ,właśnie może mi się uda zrobić taką w korytarzu bo tam podłoga będzie zrywana ,a właściwie to cała posadzka i wybiorę tam ziemię na piwniczkę
.
Dalii trochę zostało ,ale powoli rozkwitają

Nigdy tak długo nie spałam nie lubię
Iwonko Lucynko z tych cudów to mamy śliwke brzoskwiniową ...Ładnie rośnie ,a ciekawa jestem kiedy zaowocuje .
Buziaki dla Was
Aniu to prawda wygoda jest i to wielka .Szkody no cóż zawsze są bo nie ma niczego bez poświęcenia czegoś ,ale teraz takiego wandalizmu bym nie przepuściła
Na łączkę mąż chyba kupił nasionka .Efekt pewnie będzie w przyszłym roku .Osobiście bardzo lubię takie prawdziwe łąki jak to kiedyś były na sianko ;maczki chabry i różne miododajne roślinki ,ach jak to pięknie wyglądało .Oby tylko w tych nasionkach podagrycznika nie było
Aniu tak sobię teraz myślę o nowym miejscu na moje dalie i może coś wymyślę .Pamiętasz takie piwnice w domach otwierane klapą w podłogach ,właśnie może mi się uda zrobić taką w korytarzu bo tam podłoga będzie zrywana ,a właściwie to cała posadzka i wybiorę tam ziemię na piwniczkę
Dalii trochę zostało ,ale powoli rozkwitają

Pozdrawiam Alicja
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Oj Alu żeby mieć piwniczkę pod podłogą nie wystarczy wybrać ziemi. Potrzebna jest konstrukcja i wzmocnienie zarówno dla podłogi jak i Ciebie jak wejdziesz do tej piwniczki
Trochę pracy jest
Alu podziwiam Twojego M, bo chyba po tej operacji po prostu ożył, musiał się wcześniej kiepsko czuć a teraz jak nowy. Widać to po działaniu
Pochwal go i pozdrów 
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Ja również podziwiam, bo w krótkim czasie doszedł do pełnej sprawności.Maska pisze: Alu podziwiam Twojego M, bo chyba po tej operacji po prostu ożył, musiał się wcześniej kiepsko czuć a teraz jak nowy. Widać to po działaniuPochwal go i pozdrów
Ode mnie też pochwała i pozdrówka, a dodatkowo prośba o lekkie zwolnienie, tak dla lepszej zdrowotności.
- lanceta

- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Alu,myślę,że to dobre rady....weź je sobie do serca. Cebu - prześliczna 
- iwona0042

Alu jaka śliczna ta dalia
, a drzewko śliwka brzoskwiniow ilu letnie jest?