Witam Was niedzielnie
Dorotko tak to rozchodnik
Marysiu to ja też taki spis mam na początku a potem wszystko się miesza i nic nie wiadomo
Goi jak kwitnie to i owocki będzie mieć
Bardzo dziękuję
Lucynko tam są koleusy , heliotropy i Irezyna
Irezyna Herbsta pochodzi z Brazylii, gdzie dorasta do 1,5m wysokości. W naszych warunkach może osiągnąć 50 cm.
Irezynę sadzimy ze względu na pięknie zabarwione liście ? najczęściej są one amarantowo purpurowe lub w kolorze czerwonego wina, rzadziej pomarańczowe. Ich kształt jest najczęściej jajowaty lub okrągły. Kwiaty są białe lub kremowe.
Irezyna to bylina wieloletnia, zimująca w pomieszczeniu, lub też roślina pokojowa. Nie lubi suchego podłoża ani zalewania. Wymaga stanowiska słonecznego i piaszczystej lub gliniastej, lekko wilgotnej gleby.
Dziękuję bardzo i cieszę się że Ci się podoba
Witaj Beatko
Cieszę się że wpadłaś bo chyba ścieżki nasze chwasty zarosły
Moje kleome samo się wysiało , wysiewałam tylko białe bo nie miałam ostatnio , nic z nim nie robię , może go go wypieliłaś bo on późno wychodzi .
Zaraz idę zobaczyć co tam u Ciebie
Iwonko mój niepokalanek tez od ziemi odbijał ale teraz szybciutko rośnie
Nie pomyślałam żeby powąchać to ziółko , jutro sprawdzę
Krysiu a ja myślałam że Tobie wszystko wychodzi dobrze
Mój niepokalanek to chyba za młody żeby zakwitł ale cieszę się że żyje , zawsze kiedyś zakwitnie

też po zimie odbijał od korzeni , to co było nad ziemia to wiosną chyba zmarzło i z czerniało .
Po ilu latach Twój zakwitł ???
Krzesełko wyszperane w starym domu i nie wiedziałam co z mim zrobić to zrobiłam kwietnik
Zdjęć nowych nie ma bo coś nie mogę ich zgrać nie wiem co się dzieje - przepraszam