Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32

Post »

Piękne zdjęcia Marysiu. To z zachodzącym słońcem ;:167 Ja też czuję już koniec wakacji ;:222 szkoła zbliża się wielkimi krokami, znów lekcje, dodatkowe zajęcia, odwozy dzieci, rehabilitacja... ;:222 ;:222 ;:222
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

MARYSIU ,podeślij deszczyk do mnie .Chętnie przyjmę w rozsądnych ilościach .U Ciebie roślinki zwieszone pod ciężarem deszczu ,a u mnie z braku wody .Podlewam ,ale ile można ganiać z wężem .
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękny zachód słońca.
Już jesteś expertka od tych pięknych zachodów słońca ;:63 ;:63
Guzikowiec ślicznie kwitnie.Mój juz przekwitł ;:108
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witaj, Marysiu! ;:196
Wczoraj już nie dałam rady wyjść dalej niż granice mojej działki. ;:65 ;:65 Dzisiaj więc nadrabiam zaległości.
No i czytam, że coś nie coś z Twoim szambem się wyjaśnia ;:131 , oby na wyjaśnianiu się nie skończyło ;:108 . Powodzenia w walce z odpowiedzialnymi za awarię. ;:168
Ładny ten guzikowiec, w dodatku niewielki........ ;:218 To może by....
Nie! ;:185 ;:185 ;:185 Nie wolno mi nawet myśleć o zainstalowaniu tej rośliny na mojej działeczce. Z czegoś w końcu trzeba zrezygnować. ;:306
Dobrej nocy! ;:196
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Czytam, że już kilka osób powoli zarażasz guzikowcem oj coś czuję że i mnie bierze. ;:147
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Cudna ta złoto ruda dalia czy wiesz Marysiu jak się zwie bo chyba w przyszłym roku zamiast Marcinków będą dalie ;:224
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu. Cudne obrazki pokazałaś zwlaszcza dalie ;:138 . Muszę także zaprosić do siebie dalie bo wspaniale wyglądają ;:108. Pozdrawiam i życzę Ci udanego weekendu :wit .
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,jestem taka padnięta ,ale wdepnęłam do Ciebie zobaczyć co słychać ,czy facet od montażu szamba zrobi jeszcze raz robotę na jego koszt?,jak się nie wie co trzeba zrobić to po co się za to zabiera,u mnie też dzisiaj cudowny dzień był,ale ja byłam w Krakowie i,potem wsadziłam 2 hortensje w ogrodzie ,coś wycięłam niepotrzebnego i już wieczór ciemny się zrobił,więc niewiele tego ,a teraz usypiam na stojąco więc spadam do łóżeczka a i tobie życzę dobrej nocki ,jutro znowu będę,chociaż mam wieczorem gości, ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam! wczoraj po całym prawie dniu wydeptanym po ogrodzie padłam i nawet pisać nie miałam siły. Sporo zrobiłam, ale głównie takie porządkowe czynności nie mniej jednak ogród zyskał na wyglądzie. Dzisiaj powinnam jeszcze coś przesadzić i coś posadzić ale zobaczymy, bo na razie chmury zasnuwają niebo.

Marysiu guzikowiec zajmuje niewiele miejsca i z tego co widziałam może też być szczepiony na kiju Obrazek
Oj ja też czekam tym bardziej że facet usłyszał opinię we czwartek i nabrał wody w usta, ale w poniedziałek natarcie ;:134

Iwonko to dzisiaj pewnie masz słonko, bo moje gdzie polazło ;:306 Jak jest u Ciebie to się nim zaopiekuj!
W moim regionie też na pewno wiele się dzieje tylko my jacyś stacjonarni ;:306 Dobrej zabawy! Obrazek

Alu rzeczywiście wszystko ładnie wsiąka, a słoneczko pomogło. Kwiatek o którego pytasz to mieczyk. Dobrej soboty Obrazek

Ewciu :wit
Chyba producent nie zawinił, a nie dowiemy się tego bo w instrukcji jest sposób posadowienia zbiornika i skoro się nie dotrzymało warunków to i nie ma możliwości reklamacji. Czekam do poniedziałku co facet wymyśli, teraz błoto jest koszmarne ale jak obeschnie musi do sprawy wrócić, nie popuszczę!
Przeczytałam że guzikowiec łatwo rozmnaża się w sadzonek zielnych, co prawda termin już minął, ale spróbuję bo ukorzenia sie w 80 % :lol: Dorasta co prawda powoli ale do 1,5 m. Deszczu i dobrej soboty Ci życzę Obrazek

Mariolko o tak pamiętam, że najmniej chętnie wracało się do obowiązków a Ty masz jeszcze większą gromadkę. Moja trójka już w pełni samodzielna, ale dalej mamy z nimi kontakt, bo na szczęście są w pobliżu nie wyemigrowali.
Za pochwały piękne dzięki ;:168

Jolu gdyby się tak dało podzieliłabym się z rozkoszą Obrazek może jednak coś dojdzie, chociaż i u mnie dzisiaj się chmurzy ;:223

Aniu dziękuję! robię sporo fotek i zawsze coś się wybierze, dzisiaj słońce zostało dłużej pod chmurką ;:306
Dobry rok dla guzikowca, ale osiągnął dojrzałość i wygląda super!

Lucynko szambem żyję od ponad tygodnia a wraz ze mną kilku moich drogich forumków. Dostałam wiele cennych rad i ofert pomocy fachowej za co jestem bardzo wdzięczna. Dzięki zdobytej wiedzy fachowej mogłam zadziałać i nie dam się zwieść wykonawcy ;:204
Poczekaj może uda mi się ukorzenić guzikowca Obrazek Dobrego dnia Obrazek

Alicjo nie dziwię sięObrazek ja jak zobaczyłam u Ani od razu zaczęłam szukać w necie i bardzo jestem z niego zadowolona ;:333

Jadziu to powinna być Mero star i obwódki się zgadzają, ale kolor nie bardzo ;:202 Zastanawiam się czy nie obcinać jej kwiatów, bo była przesadzana teraz i dobrze byłoby żeby jej narosła bulwa. Bardziej zależy mi na przechowaniu Obrazek

Ewelinko jak masz warunki do ich przechowania, a chyba masz to polecam, bo bardzo rozweselają ogród, jest ich mnóstwo i można robić co roku inne aranżacje ObrazekI Tobie życzę miłego weekendu Obrazek

Martusiu a gorzej jak się wie i odstawia lipę, to jest chyba bardziej niewybaczalne ;:14
Ja wczoraj pracowicie spędziłam dzień i też padłam jak ulęgałka ;:306 ale ogród wygląda zdecydowanie lepiej. Coraz mniej jednorocznych i coraz więcej porządku. Zapraszam, bo mam do Ciebie pytanie ;:180 Życzę miłej soboty, ale nie wiem czy nam pogoda nie pokrzyżuje planów. Ucałowania Obrazek
Martuniu co to za piękność?

Obrazek

Obrazek

i parę zdjęć

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a już myślałam że przesadzona zginęła ale jest!

Obrazek

Obrazek

i plony!

Obrazek

Dobrej soboty odwiedzającym!
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Marysiu...wspaniale że dalia się przyjęła, jest piękna. Szkoda by jej było. Moje dwie przechowane w blokowej piwnicy jeszcze nie kwitną :;230 . U mnie z nimi koniec, zostaną tam na zimę. ;:222 . Plony twoje ;:333 Pogoda do niczego, może na południe się ociepli i oby bo wnukom obiecaliśmy wycieczkę w ich ulubione miejsce. ;:108 Pozdrawiam serdecznie. ;:168
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Witaj Marysiu ,widzę że Zenia w sobotę to spać nie może , jestem w ogrodzie ,ale siąpi paskudnie ,a miało być w miarę dobrze . Siedzę na tarasie z kawką i przy kompie ,ale jest chłodno .Coś wczoraj usłyszałam jak Omena mówiła o pogodzie i o zimie ,że będzie wczesna i aż do marca .Mam też przeczucie że będziemy dobrze okrywać w tym roku nasze roślinki . Widać to po ilości owoców na drzewach np. jarzębiny , jak dużo, to będzie mocna zima a i już nie słychać żurawi i nie widać bocianów, nawet gęsi chyba też już odleciały ,rankiem ptaki się nie odzywają ,panuje jesienna cisza ,tylko kogut gdzieś zapieje .Nawet mój ulubieniec dudek już nie lata w tę i nazad ,może też go już nie ma ? Roślinka o którą pytasz to może jakaś hortensja ,ale nie jestem pewna .Moje dalie marketowe są do przechowania w tym roku .Zbiory pomidorów masz widzę obfite , będzie i na przecier ,też muszę swoje maluchy wyzbierać i część rozdać bo nie zjemy tyle , a przetwory praktycznie zakończyłam ,no może jeszcze tylko malinki ,węgierki i z 5 słoików lecza dorobię i finito bo znowu nie będzie gdzie stawiać ;:306 .Ależ się rozpisałam , pozdrawiam Cię Marysiu serdecznie ;:167
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Piękne zdjęcia, Marysiu. i to nie tylko słoneczka ;:215 ;:303
Cieszę się, że zaczyna się wyjaśniać na Twoją korzyść sprawa szambowa.
Zamówiłam kłosowce skoro je tak bardzo chwalisz. ;:172 Za guzikowcem też się rozglądam.
Nie wiem czy już się odczuwa koniec wakacji, ale koniec mojego urlopu odczuwam na pewno :;230
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Słoneczka nie ma ale i nie pada to pójdę posadzić trochę roślin bo taka pogoda w sam raz. Chociaż wczorajsze wyczyny czuję w kościach. Zebrane kilka wiader spadów antonówki to we wszystkich częściach ciała czuję ;:306 Dzisiaj rano już jakieś widziałam ;:oj

Zeniu już wiem a co chodzi daliom! żadna glina, żadna mokra glina. Najlepiej lekka sucha ziemia i dopiero jak rosną potrzebują trochę wody bo inaczej więdną ;:222 Jak są ładne to nie zostawiaj, szkoda :? Pewnie cieplej będzie więc miłej wycieczki z wnuczkami Zeniu ;:196

Eluś i widzisz tak wyczekiwałaś tych poranków na tarasie :wink: Nie wiem kto to jest Omena, ale tylu mądrali prognozowało
pogodę przez ostatnie lata i nic im się nie sprawdziło, więc niech nie sieje trwogi ;:185 Nie będzie tak źle zobaczysz! Owoce z drzew młócą moje szpaki i za chwilę nie będzie nic. Nie śpiewają, bo zdradziłyby się co teraz wp.... ;:306
Ja tez w tym roku mnie przetwarzam, bo trochę zostało, ale jabłka, powidła, pomidory (suszone i przecier), ogórki, sos paprykowy obowiązkowo. Aroniówka i dojrzewa, jeszcze jak będę prażyć jabłka dodam aronii i będzie sok i do szarlotki wkład. Cukinia leży u mnie w piwniczce do stycznia, dynie do wiosny więc przeżyjemy. Zapomniałam o malinach i jeżynach, trochę mrozimy ale coś trzeba będzie z nich zrobić też...no widzisz końca nie widać. To wypoczywaj dzisiaj ;:168

Bea może da się ukorzenić guziczka? :uszy
Z szambem jest powiedzmy początek rozwiązania i czuję że będzie trochę przebojów, bo kto lubi poprawki, ale jak....
Koniec wakacji owszem, koniec urlopu też ale jeszcze będą ładne dni na pewno! Wykorzystaj ostatnie dni urlopu jak najmilej ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dla tych co ciągle wschód słońca biorą za zachód z życzeniem dobrej nocy!

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Cudny ten zachód słońca, Marysiu, taki tajemniczy.... ;:138 ;:138 ;:138
Jeszcze ładniejszy niż wszystkie wschody. ;:215
Dobrego świętowania. ;:167 Świętowania, nie działania ogrodowego. ;:108 W końcu kiedyś trzeba odpocząć. ;:136
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”