Kolejne lato w ROD-owym ogródku...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolejne lato w ROD-owym ogródku...CD

Post »

Maryniu podglądam. :) ;:180 W weekend padało u ciebie. :shock: U mnie nadal susza. Ażurowa paproc przy kamieniu śliczna. ;:oj
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Marysiu :wit Pora coś napisać, nie można być zawsze tylko skrytopodglądaczem... Piękny masz ogród, tyle różności i wszystko tak pięknie Ci kwitnie. Zdjęcia bardzo ładne, miło się ogląda!
Będę dalej zaglądać i czasem może coś napiszę...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj Maryniu.
Pisałaś,że lilii nie masz a tu tyle ich ich kwitnień ;:215
U mnie już wszystkie przekwitły. Zresztą u Ciebie jeszcze tak pięknie ,zielono i kolorowo.U mnie jesiennie i też tak ja się czuje .
Właśnie wróciłam z podlewania a teraz grzmi i pada deszczyk. Oby jak najdłużej.
A do Ciebie dotarł? Miłego tygodnia. :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Gdybyś wiedziała, Maryniu, jak ja zwolniłam tempo tego lata... ;:7
Zafundowałam sobie takiego lenia, że sama się sobie dziwię. ;:224
Od dzisiaj ma być chłodno, to i ja wrócę do formy. Mam taką nadzieję, ale czy mi się uda, trudno zgadnąć. ;:223
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Maryniu u Ciebie tradycyjnie czyli ... kolorowo, bogato a do tego cieniste tajemnicze zakątki. Wcale bym się nie zdziwiła gdybym ujrzała gdzieś w tle tajemniczą "nimfę"
Zdjęcie róż >>> na tle błękitnego nieba urzekające.
zauważyłam spore ilości kosmosu siarkowego na jednej z fotek - kolorek wyjątkowo ładny i taki mało spotykany mocno wysycony pomarańczowy. U siebie mam go pierwszy sezon - wyrósł za wysoko ( ok 1m) a chcę o połowę niższy - masz na to sposób?
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izka Dziękuję za dobre słowo względem ogrodu no jakoś tak nie jest w nim najgorzej ;:173 ...Ogrodowy kolor i zieleń wzajemnie się uzupełniają w ogrodzie a tych u mnie nie brak więc i popatrzeć jest na co ... Może a nawet z pewnością... nie wykwintnie ale swojsko i aby na fotkach uwiecznić tematów mi nie brakuje..Wykorzystuję go w tym względzie na maxa...! A potem nimi Was molestuję... ;:306

koziorozecWitaj Martusiu! Bardzo dziękuję za takie miłe słowa czytam często jak obdarzasz nimi w każdym odwiedzanym wątku ;:108 ..Miła z Ciebie i wielce życzliwa osoba! ;:196 Choć chętnie chwalimy wszystko i wszędzie ale Twoje słowa są takie ...szczególne! :D

cyma2704 Soniu dobrze, jak znajdujesz coś do podglądania u mnie... :D Jakoś nie wydaje mi się bo nasze ogrody są na dwóch biegunach... Twój 'uporządkowany ' często z nieomal linijkowymi nasadzeniami a u mnie miszmasz...pozorny ;:oj wprawdzie ale widać to dopiero w realu bo na zdjęciach jest zupełnie inny jego ogląd..I o to mi właśnie chodzi... ;:306
Ta paproć jak i wiele innych... jest ;:333 Uwielbiam wszelkie paprocie..mam je w wielu miejscach co widać na moich fotkach jako rośliny towarzyszące..powoli część z nich po sezonie zostanie wyautowana, żeby się za bardzo nie rozpanoszyły..oczywiście te zwykłe !
Weekend był u mnie bez deszczu..w sobotę po południu gwałtownie się ochładzało i wialiśmy z działki mimo grillowania aż miło... W niedzielę było cieplutko i przyjemnie... sucho i u mnie dzisiaj mżawka a straszyli od wczoraj ulewami...Ulewy ani gradu nie oczekuję ale spokojny deszczyk by się przydał...

kropelka Witam nowego Gościa z radością! ;:168 skrytopodglądacze tym bardziej mile widziani!Miło mi, że Ci się Mariolko u mnie podoba i obiecuję rewizyty ! :D

Biedronka641
Jakich tyle..jakich tyle kwitnień lilii widzisz u mnie? ;:oj ostatnie 2 kwitną jeszcze bo późno zaczęły ,przecież 2/3 z nich zjadły dziki wiosną.. Nie dostrzegłaś chyba ręki sąsiedzkiej podającej bukiet swoich lilii dla mnie...
U mnie deszczyk siąpiący dopiero dzisiaj , wczoraj było za gorąco dzisiaj chłodniej i deszcz..
U mnie parę róż odnowiło pąki po wizytach sarny i może zakwitną bo większość jeszcze nie kwitła...
I Tobie Alu miłego tygodnia życzę po , czy przed urlopem jesteś?! ;:196

plocczanka
Lucynko to chyba przez te upały,one na nas taki wpływ mają... Choć u mnie temperatury od dłuższego czasu najwyższe a i ja mam więcej latek na karku od Ciebie! Ale i odpocząć i korzystać z uroków lata wypada! Nie samą pracą człowiek na emeryturze żyć powinien choćby tylko działkowa była... :) Cieszmy się latem! :heja

christinkrysia dziękuję za odwiedziny i miłe słowa! ;:196 Kosmos siarkowy Krysiu i u mnie ma ok.1,5m taka jego uroda widać on z tej wyższej półki! :) Ja mam tylko 1 sadzonkę ale fotografuję czasem za miedzą u sąsiadki bo u niej cała kępa z całej torebki wysiana i znaleźć tam można 3 odcienie od żółtego po 2 odcienie pomarańczu ale tych pomarańczowych tylko jedna sadzonka się znalazła...Zazdrośnie patrzę na niego a mam tak blisko, że od siebie go fotografuję... :)Takiego niskiego kosmosu siarkowego o jakim piszesz nie spotkałam... ;:185

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ten nn liliowiec kupiony przed laty w B,kwitnie od czerwca do jesieni ;:167
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
rozchodniki zaczynają popis
Obrazek

Obrazek

Trawy i trawki to u mnie ogrodowe niezbędniki ...
Obrazek

Obrazek

aspera nawet starzeje się ładnie
Obrazek

Obrazek

drzewkowaty dereń
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Pięknie i kwieciście u Ciebie!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

A kto Ci powiedział, Maryniu, że ja młodsza? ;:7
Na emeryturze jestem już piętnaście lat!! :D

Dużo róż Ci jeszcze działkę zdobi. ;:215
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Traw i trawek faktycznie u Ciebie zatrzęsienie ;:63 . Ja po tej zimie straciłam do nich zapał, bo mało co ocalało ;:174 . Ważne, że hako przeżyły i powoli, bardzo powoli, ale rosną ;:224 .
Róż masz kwitnących jeszcze sporo, śliczne są; nieważne, że niemodne. My też jesteśmy niemodne i ładne na swój sposób ;:306 .
Taką cytrynową (limonkową)różę mogłabym mieć, jest niesamowita ;:138 .

Lało calutki dzień, jeszcze pada.
;:196
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Maryniu nie nie dostrzegłam rączek . Widzisz z wiekiem i wzrok już słaby. A te piękne lilie to wręczał sąsiad czy sąsiadka? Moi mi nie wręczają,bo ich nie uprawiają. A jestem przed urlopem.Jak na razie jeszcze ryje w pracy,bo ktoś musi ;:108 ,żeby inni wypoczywali.
Masz podlany ogród? U mnie podlało i to sporo a ziąb się zrobił,że nie chciało mi się nawet wyjść z domu. Przynajmniej nadrobiłam robotę w domu.
Maryniu mi hibiskus przetrwał nie okrywany to i Tobie powinien. Śliczny ma kolor. :wit ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Dalej się powtórzę.
Ale przyjemnie jest oglądać tak piękny, zadbany ogród i rosliny, kwiatuchy ;:180
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Zdjęcia jak zawsze śliczne Maryniu, rośliny zadbane, piękne i zdrowe, nic sobie nie robią z przemijania ;:215
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Basiu-apis ,anabuko1-Aniu,iwona0042 dziękuję za wizytacje i miłe opinie dla mojego ogrodu! ;:196
Lucynko Tak myślę ...Ja na wcześniejszej co prawda emeryturze od 12 lat... ;:131 Tylko ja już siwowłosa ... ;:306
Ale czy to takie ważne... nie będziemy się licytować.. :D ;:196
Aniu- Pulpa222do zatrzęsienia trawowego u mnie jeszcze daleko ale troszkę jest..Hako swoją podzieliłam w ub.roku i sadzonki rosną dość szybko ...Jakoś im u mnie pasuje...A róże w tym sezonie wszystkie kiepściutkie z wiadomych powodów... Liczymy na ogrodzenie i powinno być już OK.
U mnie też lało wczoraj prawie cały dzień a dzisiaj nieśmiałe ;:3 się pokazuje...Bliżej południa skoczymy na działkę bo już nawet eM tęskni ;:306 ...
Biedronka641 Alu Lilie od sąsiadki ... u mnie zazwyczaj więcej kwiatów niż u sąsiadów a tutaj , przypadek...Sąsiadka troszkę dalsza ale znajoma... :) Ogród chyba podlany bo padało prawie cały dzień i myślę,że i na działkę dotarło.. Ostatnio lubi też padać tylko lokalnie...

Dzisiaj sesyjka , nie cierpię "ustawianych" fotek z dostawkami ale tym razem zrobiłam wyjątek bo gałązka róży smętnie zwisająca aż się prosiła o sąsiedzkie wsparcie ...

new dawn i pinky winky

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego dnia!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Wow- słoneczne zdjęcia :) Pięknie prezentuje się hortensja w towarzystwie róży :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No zdjęcia bajka Maryniu, szczególnie te dwa pierwsze ;:215 ;:215 ;:215
Zablokowany