Izka Dziękuję za dobre słowo względem ogrodu no jakoś tak nie jest w nim najgorzej

...Ogrodowy kolor i zieleń wzajemnie się uzupełniają w ogrodzie a tych u mnie nie brak więc i popatrzeć jest na co ... Może a nawet z pewnością... nie wykwintnie ale swojsko i aby na fotkach uwiecznić tematów mi nie brakuje..Wykorzystuję go w tym względzie na maxa...! A potem nimi Was molestuję...
koziorozecWitaj Martusiu! Bardzo dziękuję za takie miłe słowa czytam często jak obdarzasz nimi w każdym odwiedzanym wątku

..Miła z Ciebie i wielce życzliwa osoba!

Choć chętnie chwalimy wszystko i wszędzie ale Twoje słowa są takie ...szczególne!
cyma2704 Soniu dobrze, jak znajdujesz coś do podglądania u mnie...

Jakoś nie wydaje mi się bo nasze ogrody są na dwóch biegunach... Twój 'uporządkowany ' często z nieomal linijkowymi nasadzeniami a u mnie miszmasz...pozorny

wprawdzie ale widać to dopiero w realu bo na zdjęciach jest zupełnie inny jego ogląd..I o to mi właśnie chodzi...

Ta paproć jak i wiele innych... jest

Uwielbiam wszelkie paprocie..mam je w wielu miejscach co widać na moich fotkach jako rośliny towarzyszące..powoli część z nich po sezonie zostanie
wyautowana, żeby się za bardzo nie rozpanoszyły..oczywiście te zwykłe !
Weekend był u mnie bez deszczu..w sobotę po południu gwałtownie się ochładzało i
wialiśmy z działki mimo grillowania aż miło... W niedzielę było cieplutko i przyjemnie... sucho i u mnie dzisiaj mżawka a straszyli od wczoraj ulewami...Ulewy ani gradu nie oczekuję ale spokojny deszczyk by się przydał...
kropelka Witam nowego Gościa z radością!
skrytopodglądacze tym bardziej mile widziani!Miło mi, że Ci się Mariolko u mnie podoba i obiecuję rewizyty !
Biedronka641
Jakich tyle..jakich tyle kwitnień lilii widzisz u mnie?

ostatnie 2 kwitną jeszcze bo późno zaczęły ,przecież 2/3 z nich zjadły dziki wiosną.. Nie dostrzegłaś chyba ręki sąsiedzkiej podającej bukiet swoich lilii dla mnie...
U mnie deszczyk siąpiący dopiero dzisiaj , wczoraj było za gorąco dzisiaj chłodniej i deszcz..
U mnie parę róż odnowiło pąki po wizytach sarny i może zakwitną bo większość jeszcze nie kwitła...
I Tobie Alu miłego tygodnia życzę po , czy przed urlopem jesteś?!
plocczanka Lucynko to chyba przez te upały,one na nas taki wpływ mają... Choć u mnie temperatury od dłuższego czasu najwyższe a i ja mam więcej latek na karku od Ciebie! Ale i odpocząć i korzystać z uroków lata wypada! Nie samą pracą człowiek na emeryturze żyć powinien choćby tylko działkowa była...

Cieszmy się latem!
christinkrysia dziękuję za odwiedziny i miłe słowa!

Kosmos siarkowy Krysiu i u mnie ma ok.1,5m taka jego uroda widać on z tej
wyższej półki!

Ja mam tylko 1 sadzonkę ale fotografuję czasem za miedzą u sąsiadki bo u niej cała kępa z całej torebki wysiana i znaleźć tam można 3 odcienie od żółtego po 2 odcienie pomarańczu ale tych pomarańczowych tylko jedna sadzonka się znalazła...Zazdrośnie patrzę na niego a mam tak blisko, że od siebie go fotografuję... :)Takiego niskiego kosmosu siarkowego o jakim piszesz nie spotkałam...
ten nn liliowiec kupiony przed laty w B,kwitnie od czerwca do jesieni

rozchodniki zaczynają popis
Trawy i trawki to u mnie ogrodowe niezbędniki ...
aspera nawet starzeje się ładnie
drzewkowaty dereń