Przydomowy ogródek Eweliny , część II.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny , część II.

Post »

Ewelinko, podziwiam Cię za pracowitość. ;:63 ;:63 Mimo suszy podjęłaś się takiej roboty... No, no! :pogon
Ja sobie zafundowałam takiego lenia, że nic mi się nie chce. Lekarza od głowy muszę poszukać. Ktoś przecież tego nygusa musi mi z głowy wybić. ;:124
Skoro tak się garniesz do pracy, to życzę Ci porządnego deszczu. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Niezły kawałek darni zdarłaś ;:180 U mnie mokro i wilgotno, ale i tak ciężko zdzierać , więc tym bardziej wielki szacun kobieto.
Madzia ma super pomysł z winoroślą.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Myślałam , że zapowiadali ochłodzenie a tu dzisiaj znowu taka patelnia była ;:oj . Dziewczyny pluskały się w basenie a ja nic konkretnego nie robiłam. Dzisiaj eM odebrał auto z naprawy więc wypucowaliśmy go jak należy. Wieczorem próbowałam wkopać cegły ale niestety bez powodzenia ;:222 . Zrywanie darni przy tym to pikuś . Do zrobienia obrzeży potrzebuję miękkiej ziemi ;:108 . Pozostaje mi czekać ;:224 . Dzisiaj dostałam przesyłkę od Moniki i muszę przyznać, że po raz kolejny mnie zaskoczyła pozytywnie. Dostałam śliczne sadzonki i gratisa ;:138 . Wszystko posadzone i mocno podlane. Mam nadzieję, że mimo pogody wszystko się przyjmie .

Agnieszko bardzo lubię grzebać w ziemi i niestety nie mam w swojej okolicy tak samo zakręconych :( . Bardzo Ci dziękuję za propozycje ;:168 . Zawsze myślałam, że rudbekie to tylko jednoroczne a tu proszę. Poczytałam o nich trochę i jesienią muszę posadzić . Dziewczynki chcą mi pomagać chociaż nie zawsze jest to pomoc a przeszkadzanie ;:306 . W każdym razie pozwalam im bo co innego mi zostaje. Emilka uwielbia ciąć ze mną przekwitłe kwiaty ;:224 .

Asiu pamiętam, że pewna osoba pisała mi o tym miejscu i ścieżce a ja na to, że szerszych rabat tam nie planuję. No i widzisz, długo nie trzeba było czekać ;:306 . Na pewno będzie mniej koszenia ;:224 .

Miłko witam Cię i dziękuję za miłe słowa ;:108 .

Zeniu z tym porządeczkiem to bym się kłóciła ;:224 . Mam straszny nieład i jesienią planuję pewne zmiany ;:306 . Czasu niestety nie oszukamy a leci bardzo szybko. Jeszcze trochę będzie jesień a potem zima ;:oj . Swoją drogą ciekawe jaka będzie w tym roku .

Lucynko to prawda, garnę się do pracy a to dlatego, że eM ma jeszcze urlop i może popilnować trochę dzieci i mi pomóc . Z drugiej strony od września dziewczynki idą do przedszkoli więc i czasu będę miała więcej. Mogłabym poczekać ale wiesz jak to jest kiedy rozpiera Cię energia ;:306 . Lenie też miewam, żeby nie było, że ja taki pracuś .

Małgosiu akurat zrywanie darni to dla mnie nie jest wielki kłopot ;:224 . Radzę sobie z tym fantem jakoś ale wkopywanie cegieł jest przy suchej ziemi niemożliwe. Dlatego niestety muszę poczekać na deszcze ;:222 . Oby nie za długo bo strasznie chce mi się działać i wolałabym to wykorzystać .

Dzisiaj fotek nie będzie bo nie ma co fotografować :wink: . A tak na poważnie to na pewno poprawię się na dniach.

Pozdrawiam Wszystkich i życzę dobrej nocy .
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Ewelinko skoro ochłodzenie do Ciebie nie dotarło to podzielę się swoim - dziś miała 17 st C a w nocy dwa razy przeszła ulewa.
Na działce prace wstrzymane bo nawet małą grządkę po fasolce nie dałam rady przekopać :oops: Czasami warto posiedzieć ,a raczej na spokojnie pospacerować bo wtedy różne pomysły się rodzą.
Pod tym balkonem skoro słoneczne miejsce to faktycznie rozchodniki i perowskia bez problemowa. Do tego pasuje kolorystyka bo niebieskie z odcieniami różowego zagra. Rozchodniki dobrze znoszą przesadzanie więc jakby co to zero kłopotu. Jeszcze coś ciut wyższego i odpowiedniego do kolorystyki by wybrać, do tego wiosenne cebulki w międzyczasie i ... sezon wypełniony.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
gosiak132
100p
100p
Od: 21 wrz 2013, o 23:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Ewelinko :wit . U Ciebie susza, a u mnie pogoda nie dopisuje.Mam rozplanowane co do zrobienia jest w ogródku ,ale u mnie jeden dzień pogody a pięć dni deszczu ;:185 . Pomału zaczynam myśleć ,że do jesieni się nie wyrobię ;:306 . Chwasty tylko zadowolone i rosną na potęge. Jak wyplewie to zaraz deszcz i znowu są ,Syzyfowa praca :;230
Pozdrawiam Małgosia
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ewelinko plany świetne, z przyjemnością będę śledzić postępy :D Nadal nie padało u ciebie? U mnie leje bez chwili przerwy od wczoraj...
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit .

Dzisiaj doszło do nas ochłodzenie ale deszczu nadal nie ma ;:185 . Cały dzień jest pochmurny no ale nic nie padało ;:145 . Może w nocy w końcu wiatr coś przyniesie . Dzisiaj wybrałam się z dziewczynkami na rehabilitację i przy okazji wstąpiłam do jednego marketu budowlanego. "Rzucili" iglaki więc wykorzystałam i kupiłam kilka sztuk. Szkółkę mam kawałek od siebie więc jeśli tylko są okazje to staram się brać to co jest na miejscu . Moje wybranki to : tuja " Golden Anne", dwie tuje "Danica" , dwie tuje " Golden Tuffet" , cyprysik groszkowy " Sungold" i tuja "Golden Globe". Oczywiście tak całkiem w ciemno ich nie brałam, poczytałam trochę i miejsca też mniej więcej mam wybrane ;:108 . Zrobiłam też dzisiaj kilka fotek ;:173 .

Moje dzisiejsze łupy :

Obrazek

Krysiu dzisiaj dotarło do nas ochłodzenie, chociaż w południe jeszcze było ciepło. Teraz mamy 17 stopni i wieje. Masz rację, warto pospacerować i poczekać na bardziej sprzyjające warunki pogodowe. Mam jeszcze do zimy sporo czasu i na pewno zdążę zrealizować pewne plany . Waśnie taka kompozycja pod balkonem przemawia do mnie bardzo ;:108 . Mam swoje rozchodniki to na wiosnę mogę trochę je podzielić i zawsze trochę pieniędzy zaoszczędzę ;:333 . Cebulki też na pewno się zmieszczą a ich jest całkiem sporo i długo cieszą oczy ;:108 . Dziękuję za propozycje ;:168 .

Bonica .

Obrazek

Małgosiu no nie zazdroszczę Ci bo jednak umiar byłby wskazany . Szkoda, że ta pogoda taka niesprawiedliwa ;:222 . Ja myślę, że do jesieni wyrobisz się ze wszystkim. W pewnym momencie u Ciebie będzie pięknie a u mnie będzie lało, oby . Z chwastami to niestety tak już jest, im każda pogoda odpowiada ;:218 .

Abraham Darby zakwitł ponownie ;:224 .

Obrazek

Małgosiu- Clem oczywiście zapraszam do śledzenia moich poczynań i nawet do krytyki jeśli trzeba będzie ;:108 . A deszczu nie było ;:185 , dmuchnij mocniej to może ten deszcz od Ciebie do mnie w końcu dotrze ;:306 .

NN też kwitnie coraz ładniej .

Obrazek

Hortensja bukietowa wypuściła nowe pędy z pąkami kwiatowymi ;:oj .

Obrazek

NN .

Obrazek

Jeżówka, najprawdopodobniej "Aloha".

Obrazek

Pąk " Niny Weibull".

Obrazek

Kolejna NN :oops: .

Obrazek

Pierwszy kwiat na Hibiskusie " White Chiffon".

Obrazek

Powojnik bylinowy NN z aksamitką.

Obrazek

Pozdrawiam i spokojnego wieczoru Wam życzę :wit . Później pospaceruję po Waszych włościach ;:108 .
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Leje !!!! :heja Wreszcie ;:215 . Teraz to niech pada całą noc ;:108 .
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

To fajnie, że deszcz dotarł ;:333 Próbowałam przemówić mojemu do rozsądku i wysłać go do ciebie, ale chyba mu się spodobało, bo nie przestaje nawet na chwilę, Dolly na siusiu wyprowadzam pod parasolem :lol:
Nowe iglaczki bardzo fajne, a kwiatuchy pod nimi jakie śliczne ;:173
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

No i doczekałaś się deszczu, Ewelinko! ;:333
Ja już mam go po dziurki w nosie ;:131 , ale nie potrafię zatrzymać chmur. ;:223

Bardzo ładne zakupy zrobiłaś. ;:63 Duże i widać zdrowe iglaczki. ;:215
Oj, będzie się u Ciebie działo po deszczu! ;:138 ;:138
Będę podglądać. ;:108
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ewelinko dorwałaś zdrowiutkie piękne zieloności. ;:215
Teraz przez noc podleje, to jutro będziesz jak perszing po ogrodzie latać. ;:224
Piękne różane kwiatuchy. Szczególnie ta morelowo pomarańczowa (?) nn mi się podoba. Ostatnio zakręciły mną takie kolorki u róż.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko urzekło mnie zdjęcie pączka różyczki z zielonym pajączkiem ;:215 I u mnie chłodniej, a przede wszystkim 30 godzin nieprzerwanego deszczu zmieniło ogród w topielisko. Ochłodzenie nie pomoże w osuszeniu kwiatów i gleby ;:222 Takie to lato ;:131 floksy krótko były ładne, róże marnieją na deszczu, a wszystko szybko przekwita. Miłego wieczoru ;:196
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj Ewelinko.
Przyszłam się przywitać i zobaczyć Twój ogród. Choć jak piszesz ,że ma tylko dwa lata to już jest piękny i bogaty w roślinność. ;:138 :wit
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Też odsyłałam ten deszcz do Ciebie, bo ja mam już dosyć - leje i leje. A miałam takie piękne pomidory ;:145
Też mam takiego powojnika bylinowego i zupełnie nie pamiętam pod jaką nazwą go kupiłam, a wygląda jak Twój. ja akurat za iglakami nie przepadam, ale Twoje nabytki wyglądają interesująco ;:333
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie ponownie :wit .

Pada i pada a ja bardzo się z tego cieszę o ile nie przeciągnie się do tygodnia ;:306 .

Małgosiu może u Ciebie w końcu przestanie padać bo chyba Ci już wystarczy ;:108 . Dolly pod parasolem, nie mogę sobie tego wyobrazić ;:306 . Iglaków mam mało i już jakiś czas temu planowałam dokupić trochę ale jakoś tak nigdy się nie złożyło. Dziś miałam fart ;:224 .

Lucynko dziękuję za życzenia ;:168 . Deszcz posłuchaj i do mnie przyszedł . Nawet nie wiesz jak bardzo ucieszył mnie ten hałas walącego deszczu o blachę ;:306 .

Aniu iglaki bardzo ładnie wyglądają i w dodatku taniej jak w szkółce ;:224 . Co prawda nie planowałam ich kupna akurat teraz no ale jak nie skorzystać z okazji ? Do szkółki to wybiorę się jesienią albo i wcale ;:222 . Właściwie to teraz pozostały mi zakupy internetowe ;:108 . Tą róże kupiłam na allegro u pewnego Pana . Sadziłam jesienią i całkiem dobrze sobie radzi chociaż zaczyna łapać jakieś plamki ;:222 . Pryskałam ale nie wiem czy to pomoże.

Marysiu Tobie deszczu już wystarczy a u mnie był bardzo potrzebny ;:108 . Pajączek załapał się na fotkę i bardzo ładnie wyszedł na niej ;:333 . To lato takie dziwne z resztą tak samo jak ubiegłe . Nie dogodzi nam ;:306 . Dziękuję i wzajemnie ;:196 .

Alu witaj u mnie :wit . Niestety mój ogródek jeszcze młody ale mam nadzieję, że z roku na rok rośliny będą coraz większe , zwłaszcza krzewy , które stworzą jakieś ramy ;:108 . Dziękuję za pochwały ;:168 .

Kasiu przykro mi z powodu Twoich pomidorków . Tobie deszczu już wystarczy a ja jeszcze go potrzebuję. Niech pada byle tylko przestało przed weekendem ;:306 . Tego powojnika kupiłam na forum jako NN i nie mam pojęcia co to za odmiana . Te dzwoneczki są bardzo urokliwe ;:108 . Co do iglaków to ja może nie kocham ich najmocniej ale jednak trochę zieleni przyda się w ogrodzie zwłaszcza zimą kiedy szaro i ponuro .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”