Witam!
Kolejny piękny dzień przed nami. Słoneczko od rana, może trochę chłodno ale w dzień temperatura nadrobi

Koguty radośnie pieją, szpaki z aronii przerzuciły się na czarny bez to może aronia jeszcze dojrzewać
Martusiu dziękuję za rozpoznanie rośliny, rzeczywiście siałam kiedyś baptysję i byłam przekonana że nic nie wyszło

no to czekam kiedy zakwitnie

Widoki sielskie, ale takie późnoletnie

Za chwilę zaorzą pola i dopiero będzie smutno.
Wiele kwiatów kwitło krótko bo deszcz je zniszczył ale jeszcze coś zostało

Dobrego dnia i pozdrawiam
Aniu lubię kwitnące hibiskusy, czekam jeszcze na bylinowego i jak będzie słonce i ciepło to pokaże swój urok

Już sobie obiecałam że lilii dokupię a i wykopię te co długo rosną, bo są w pojemnikach
Lucynko dostałam te hibiskusy od koleżanki jako siewki z działki, bo ma żywopłot hibiskusowy. U mnie za jakieś 7 lat wysiała się jedna roślinka, a ona miała ich dziesiątki. Pewnie mają nasiona i oczywiście zbiorę tylko na ile są żywotne to nie wiem

Wszystkie rośliny rosną razem w rzędzie i nie wiem czy biały ma nasiona dające białe kwiaty i różowy różowe
Cóż słońce chyba kochamy wszyscy, więc nie na świeci
Miłego dnia
Bea od kilku dni się noszę po ogrodzie z tymi doniczkami. Musze je dosadzać a to nie jest proste. Musiałam wyrwać trochę jednorocznych, ale po wyrwaniu okazało się że jedynie rosnące rośliny skorzystały a na dosadzanię miejsca nie ma za wiele

Jedynie dalie musiałam szybko posadzić, a większość czeka

Poza tym sporo tego uzbierałam i namnożyłam

Lilie są urocze, ale niestety znikają
Dobrego dnia!