Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32

Post »

Beatko parę osób na FO nie zachwyciły kiszone pomidorki, ale każdy ma swoje smaki więc muszę sprawdzić czy mnie posmakuje ;:215 Ja zakisiłam tylko malutkie :D
Dobrego tygodnia Beatko ;:196

Krysiu odpowiem Ci na razie za Beatkę :D tak się kisi jak ogórki!

Aniu witaj! i ja się cieszę ;:168 i serdecznie zapraszam!

Lucynko ;:168 jeszcze nie zrywam a jedynie zastanawiałyśmy się nad ewentualnym zerwaniem i zamrożeniem. Zrywanie uzależniam od aktywności szpaków :D Co to znaczy, że musisz poczekać na zalewkę? robisz jakąś specjalną?
To dobre życzenie niech słońce zostanie i Ciebie też, a deszcz niech idzie do tych co go pragną ;:306
Miłego tygodnia ;:196

Misiu bardzo by mi Ciebie brakowało, więc cieszę się że jesteś ;:196 Rutewka Delevaya to śliczna delikatna roślinka ;:167

Jolu ;:168 zapraszam, ja też u Ciebie często bywam bo masz zachwycający ogród, chociaż wpisuję się czasem dla przyzwoitości ;:306 No to czekamy jeszcze trochę na aronię :D

U mnie nareszcie kwitną hibiskusy. Ostro cięte dwa lata temu, w tym roku na wiosnę nie cięłam i mają ogromne kwiaty. Biały kwiat ma na pewno ok 12 cm!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i uwagę moją przyciąga Barkarole

Obrazek

Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,róża Barkarole przecudna,uwielbiam takie kolory i kształty,też ją mam ,ale jeszcze drugiego kwitnienia nie ma ,teraz królują hibiskusy ,u Ciebie cudny ten biały z czerwonym środkiem,ale ta natura jest piękna ,dzisiejszy dzień był i u mnie śliczny i taki jakiś powolny ,pozdrawiam i dobrego tygodnia ;:196
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit :wit :wit Już piąta strona, ;:oj ależ pędzi ten wątek :D . Barkarole robi wrażenie. ;:oj
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Maryś mamy takie same ;:108 hibiskusy tylko ja mam tego białego z czerwonym środeczkiem koło domku, drugi na ROD choc tam coś gorzej kwitnie.
Posiadam jeszcze jednego koło domu z przebarwionymi listkami i za diabła nie chce zakwitnąć. Wyczytałam na forum że trzeba dobrze go nakarmić, nakarmiłam a on nadal kwiatki w pączku tylko posiada, jutro cyknę zdjęcie i pokażę jrgo urok ;:306
Z tymi pomidorkami to spróbuję a czy trzeba je nakłuwać :?:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu późno letnie kwitnienie Barcarole wtedy zawsze ma cudne kwiaty.Pędzisz jak japońskie Pendolino nie nadążam dostaje zadyszki :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam w nowym tygodniu :wit
Dzień słoneczny, rano tylko 11 st ale nie narzekam, bo w dzień na pewno dogrzeje ;:3

Martusiu zdjęcie nie oddaje wielkości kwiatów tego hibiskusa, chyba po raz pierwszy tak zakwitł :D Barkarole kwitnie pierwszy raz w tym roku, bo wcześniej walczyła o życie :D O tak dzień był wczoraj wymarzony i masz rację leniwy ale niedziela ma prawo taka być! Ściskam i dobrego tygodnia życzę ;:196

Asiu Barkarole to róża, której każdy kwiat ma swoje piękno :D

Krysiu już czytałam u kogoś o tym, że hibiskus variegata nie rozwija kwiatków więc może taka jego uroda?
Beatka pisała, że nakłuwa duże pomidory a małe mogą być w całości ;:215

Jadziu jakoś wydawało mi się, że pendolino jest włoskie ;:oj Barkarole jak wcześniej pisałam kwitnie pierwszy raz, bo po wiośnie już się z nią pożegnałam, odbiła ale wiosną nie kwitła ;:185

Dzisiaj witam Was słoneczkiem :D

Obrazek

życząc dobrego tygodnia!
Awatar użytkownika
Skoanna
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 28 sty 2016, o 19:41
Kontakt:

Post »

Ajajaj, piękny wschódMarysiu bardzo Ci dziękuję za zaproszenie, z miłą chęcią, na żywo to jednak na żywo :tan zgłoszę się przy najbliższej okazji ;:196 Twoje Barkarole zachwycają.
U mnie wszystkie kiszonki które robiłam do tej pory zawsze były komentowane podobnie Beatko jak ogórek tylko trochę miękciejsze, albo twardsze, albo ciapate, ale jak ogórek :;230 a kisiłam w zeszłym cukinie, marchew, paprykę, dynię i ogórki. Pomidorów się nie zdarzyło ale z góry wiem co by powiedzieli ;:306
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu ;:196 , i jak były nożyce w rączce wczoraj?, dziś planowałam wyjazd z rana na działkę, no ale oczywiście, chmury zasłoniły słońce i straszą deszczem, to już tak do jesieni będzie, no nie wytrzymam ;:219 , ale hibiskusy śliczne Marysiu, w tym roku raczej oglądam piękne i wypasione kwiaty w wielu ogrodach, widocznie im taka pogoda pasuje ;:215
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

Zdjęcie wschodu pierwsza klasa. ;:333 Bardzo lubię taką sepię. ;:173
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Marysiu ja nawet jak bym kurki miała to i tak na wschód słonka bym nie wstawała. Dobrze ze jesteś i ze masz kurki za to tobie ;:180 bo mogę oglądać wschody słońca.

;:196
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Jakie cudne hibiskusy. ;:433
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Z kiszonkami tak jest, że nie każdemu smakują. Jesteśmy przyzwyczajeni do kiszonych ogórków i kapusty.
Dlatego Marysi zaproponowałam by na próbę zrobiła 1-2 małe słoiczki. Po degustacji okaże się czy kiszone pomidory zagoszczą u nich na dłużej.
Tak jak pisze Ania, kisić moża wszystkie warzywa jadalne na surowo, a smak to już bardzo subiektywna sprawa. :D
Kisiłam różne warzywa, ale najlepiej smakują nam tradycyjnie kapusta, ogórki, oraz pomidory, sok z czerwonych buraków i kiszone grzyby.
Pozdrawiam, Beata.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Dogoniłam wreszcie i ja :heja Trochę przy okazji złapałam zadyszki, ale czy ktoś mi obiecywał, że będzie łatwo?
Hibiskusy cudne ;:oj Poałam ostatnio u Karolinki, teraz będę równirównież u Ciebie.
Kiszonych pomidorów nie jadłam, ale za to jadłam w zalewie octowej i te mi nie smakowały ;:185
Już drugi dzień nie leje, a nawet świeci ;:3 , trzeba korzystać póki się nie rozmyśli.
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Prześliczne te Twoje fotki o świcie ;:138 no i ta róża Barkarola... Tak ona jak i jej nazwa kojarzą mi się z barokiem śliczna ;:215
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzisiaj czuję, że jest pogoda dobra do pracy we wszystkich mięśniach Obrazek Suszki wycięte, coś nawet przesadzone, trawka skoszona, zostało jeszcze trochę pracy, ale nie mogę przesadzić bo potem dwa dni nie będę nic robić ;:222
Potem jeszcze wyjdę zrobić aktualne zdjęcia, bo widziałam że jedna z lilii zakwitła ;:219

Aniu ja kiszę jedynie kapustę i ogórki, a w kapuście ostatnio ukisiłam jabłka i bardzo mi smakowały Obrazek
Tak spotkanie w realu najczęściej weryfikuje to co tu widzimy Obrazek

Iwonko szczec. widziałam w prognozach że chmury i deszcz nad północą, ale może potem się wypogodziło?
Bez nożyczek ale powyrywałam trawki i kurki miały uciechę a dzisiaj resztę brzegów, suszki i trawa, nareszcie wygląda porządnie jak w wysprzątanym pokoju ;:306 Słoneczka Ci życzę ;:196

Kasiu dzięki ;:168 to naturalne kolory nic nie podprawiałam :D coś ostanie programy foto mi nie pasują :wink:

Krysi pewnie dlatego ich nie masz, bo M nie godzi się otwierać kurnika ;:306 Wierz mi, że wolę spacer o 5 rano niż o 10 Obrazek

Małgoś dzięki w imieniu hibiskusów ;:180

O tak jeszcze barszcz kiszony bardzo lubię! nawet nauczyłam młodych pić i robią to litrami ;:304 Beatko jestem pewna że zjem, ale w tym roku nie mam klęski urodzaju i to co mam zagospodaruje w tradycyjny sposób :wink: Na suszone kupię Limy. Jak mi posmakują to może za rok jak pomidorów będzie moc! :tan

Iwonko 1 nie jest wcale źle, bo to chyba dopiero dwa dni Obrazek Fajnie że jesteś ;:168
Ja bardzo mało robię a tym bardziej jem warzyw w occie, mam kiepską krtań i jak zjem za kwaśne to się duszę. To co marynuję to na ogół w occie jabłkowym Obrazek I u mnie świeci drugi dzień, więc dzisiaj wykorzystałam dzień na koszenie :lol:

Ewciu dziękuję, mam warunki do robienia takich zdjęć, jeszcze trochę i zachody będą ;:3
Jak zobaczyłam w katalogu Barkarole to chwili się nie wahałam, jedynie tylko czy taka jest w realu. Radość była ogromna jak zakwitła! ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”