takasobie - Miłko, ok, tylko Ty pamiętaj na wiosnę o daliach

.
Wiem, w pewnym momencie wpadamy w popłoch, że nie damy rady, ale dajemy, dajemy

.
marpa - Maryniu, przypomniałam sobie, że kiedyś o wiórach już pisałam, ale u mnie się to sprawdza, jak na razie; raz podsypię i mam spokój

. Żadnych gryzoni nie widać - odpukuję w niemalowane drzewo

.
Co do floksów, to doszłam do wniosku, że jeszcze mam ich za mało; dokupiłam 6 odmian

.
Te nowe nie rozrastają się w tak duże kępy, jak 'babcine', to upchnę. Zresztą mam zamiar trochę je wiosną przerzedzić. Wrobiłam sąsiadkę w 'niekłopotliwe' rośliny, czyli liliowce i floksy i podrzucam jej (dosłownie przerzucam za płot) swoje nadwyżki

.
Dalie widzę, że przekarmiłam, bo pną się w górę i nawet ja muszę podnieść głowę, żeby zobaczyć kwiaty

.
silvarerum - cieszę się z Twoich odwiedzin, tym bardziej, że w domu masz dalej 'armagedon'.
Tego floksa widać w całej grupie kolorów. Ma spore kwiaty i jest zdrowy; nieźle przyrasta (pełna reklama floksa

). Poszukam nazwy

.

Liliowce mają w tym roku mnóstwo pąków i kwitną i ...kwitną - super!

Zapasłam ją, co nie?

Siewki fiołków kwitną cały czas

Mój ubiegłoroczny ulubieniec - tytoń leśny. Sam się wysiał i sam rośnie, też 'utyty'

Rabata pod świerkiem koreańskim (taki był śliczny -malutki

), ciągle tam sucho i pełno korzeni...

Freckle Pink Shades - rośnie 'tak sobie'...

'Firanka' z powojnika nad furtką do ogrodu. Jak mu pozwolić, zarośnie wszystko. U mnie dopiero się rozkręca. Można go strzyc nożycami do żywopłotu i tak odrośnie

.

Ten biały floks dalej się nie rozwinie, taką ma urodę. Czasem myślę, że hodowcy przekombinowują