Moje oczko w głowie cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz. 8

Post »

Tereniu roślinki widać ,ze są wreszcie zadowolone z podlewania tak jak i Ty .czy na tej fotce to też słoneczniczek szorstki tylko pełna wersja https://lh3.googleusercontent.com/Xg7T6 ... 36-h777-no Przyroda jednak wie co ma robić i nie pozwoli wyginać roślinom .Wczoraj zebrałam nasiona z Firletki chalcedońskiej czyżbym za brała sie za nasionka lecz czasem komuś może sie przydać .O przetacznikach pamiętam ;:108 Muszę też sprawdzić z tych wysokich ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tereniu, powiadasz, że kwiaty lilii kończą żywot, a ja widzę lilie w pełnym rozkwicie! ;:138
Moje zakwitają kolejno, co mnie wcale nie martwi, bo dzięki temu dłużej będą cieszyły dwa zmysły: wzrok i słuch.
Mam jeszcze takie lilie, które w pąki są ubrane i chyba nieprędko je rozwiną.
Zdrówka życzę i radości z ogrodowych zmagań. ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tereniu, ale cudna ta rabata ;:167 Rośliny rozrośnięte widać dobra rękę ogrodnika ;:168
A co to za żółte kwiatki (pełne), ładne ! u Ciebie już w pełnym rozkwicie dzielżany i rudbekia błyskotliwa ;:oj ona u mnie kwitnie ostatnia ;:131
Wszystko ładnie podlane ale idą upały to znowu nam wyschnie :D z jak grzybki są?
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Tereniu ;:196
Zapracowana jesteś na działeczce .To podlewanie ogrodu to dobra rzecz jak zamontujesz będziesz miała dużo pracy mniej i siły zaoszczędzisz .
Lilie masz śliczne ,a jakie piekne dzielżany .Widzę ,że słonecznik pełny już u Ciebie kwitnie ;:333 u mnie jeszcze nie, pewnie to dlatego ,że go przesadziłam .Zdróweczka ;:196 ;:167
Pozdrawiam Alicja
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Za każdym razem chwalę lilie, ale trudno ich nie chwalić ;:215 Rudbekie i dzielżany też mam i ciągle zaskakuje mnie długość ich kwitnienia ;:173
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

No a teraz lilie-cudne ;:138 I jakieś śliczne pełne rudbekie czy słoneczniczki ;:138 ślicznie ;:63
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

A u mnie ten pełny słonecznik wyginął po zimie ;:145 .A tak mi się podobał i tylko rok sie nim cieszyłam.
Piękne hortensje,ale już różowieją.Moje dopiero zaczynają ;:138
A rudbekia błyskotliwa jaka dorodna.Chyba muszę swoją przesadzić,bo ma strasznie suche miejsce.
Piękne lilie.U mnie też już przekwitają,niestety.A tak pachniało... ;:219
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Napatrzeć się na Twoje lilie nie mogę Tereniu, moje już przekwitły właściwie, dzielżany mam dwa, ale tylko żółty mi zakwitł, nie wiem czemu, a może za młody jeszcze, a tak mi się one podobają ;:215
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Teresko,znalazłam coś ciekawego-podobno pomaga na ślimaki.I jest ekologiczne.Tylko trzeba samemu zrobić ;:224 http://magia-ogrodu.blogspot.com/2015/0 ... wiska.html
Poczytaj,bo ja tylko zerknęłam ;:196 :wit
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Tereniu piękne fotki, zwłaszcza te słonecznie żółte pomponiki i żółta rudbekia (?) ja mam żółto brązową ... Dziś znowu upał ... taki choć mały deszczyk by się przydał. Pozdrawiam :)
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Tereniu, dobrze, że siedzę, bo bym pewnie padła z wrażenia ;:oj Jak u Ciebie wszystko pięknie kwitnie! Lilie masz ogromne i jak dużo, a cała reszta tworzy istny raj dla ogrodnika. Możesz być dumna ze swojego ogrodu, jednego i drugiego, bo przecież to Twoja praca, Twój pomysł i Twoje marzenia! Ślimaków współczuję - ja u siebie nie widziałam gołych od zeszłorocznej suszy, a odkąd mamy biegusy, to nawet muszlowe nie mają szans :)
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Teresko ra aty masz dooieszczone i tak pięknie ubarwione kolorami że napatrzeć się nie mogę lilie przepiękne i ile ty ich masz??? zapach nieziemski no tylko podziwiać.U mnie tych bezdomnych ślimaków na rabatach nie mam , ale pojawiają się w piwnicy- br...jak ja ich nie cierpię
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witam kochani nocna porą ;:4
Dzień pracowity jak każdy , plewienie , wycinanie przekwitłych kwiatostanów , podlewanie doniczkowców no i zwozimy powolutku wszystko ze starej działki - ja kwiatki i krzewy a mąż huśtawkę i kostki aby obłożyć moja alejkę .
Jadziu roślinki podlane ale niektóre muszę już podlewać . Tak kochana to słoneczniczek pełny .
Pamiętaj o przetacznikach i jakby Ci się udało zebrać nasionka z rutewki - widziałam taką ładną u ciebie :D
Dziękuję ;:196
Lucynko mówię że kończą swój żywot lilie bo nie widzę już nowych pączków .
Ale dobrze że u Ciebie będą kwitły to będziemy podziwiać .
Bardzo dziękuję za życzenia i wzajemnie ;:196
Marysiu która ta rabatka tak Ci się podoba ?? wiesz staram się jak mogę żeby mi rosły i kwitły .
To żółte to słoneczniczek pełny , a dzielżany zakwitły jak ich podlałam zaraz na drugi dzień widocznie miały jeszcze mało wody po deszczu .
Marysiu i mamy upały i to nie do wytrzymania , najgorsze moje roślinki nowo posadzone . Grzybków nie ma za mało jednak deszczu było .
Dzięki za pozdrowienia i odwzajemniam ;:196
Witaj Alu ;:196
Oj przydało by mi się to podlewanie bo ostanie lata u nas naprawdę bardzo suche , a czy zamontuje to jeszcze zobaczymy , muszę obliczyć koszty.
Słoneczniczek jak później zakwitnie to dłużej będzie kwitł .
Wzajemnie kochana ;:167
Małgosiu masz rację że rudbekie i dzielżany bardzo długo kwitną i cieszą nasze oczy :D
Lilie zawsze są cudne i to wszystkie .
Karolinko to słoneczniczek ten żółty . Lilie zawsze i wszędzie są piękne ;:333
Jolu nie płacz , przecież miałyśmy coś tam wymieniać jesienią to się odkopie kawałek słoneczniczka .
Rudbekia błyskotliwa ma dużo kwiatków to i dużo wody potrzebuje - przesadź albo podlewaj częściej .
Lilie to już końcówka .
Iwonko u mnie też końcówka Lili a szkoda bo takie piękne .
Ja miałam dzielżan tyko żółty ale wysiewałam i mam czerwony - śliczne są ;:333
Jolu dziękuję bardzo ;:196
Ewuniu dziękuję za pozdrowienia i wzajemnie :wit żółte pomponiki rozświetlają ogród .
U mnie też straszny gorąc - trudno wytrzymać .
Aniu dziękuję bardzo za tak miłe słowa aż się :oops:
Ja cały czas myślę o tych biegusach - gdzie by tu ich umieścić , może by mi pomogły w zbieraniu tych wstręciuchów :D
Marzenko gdzie tam dopieszczone ?? u Ciebie to dopiero piknie a Ty jeszcze jakieś zmiany wymyślasz :D
Zapach nieziemski jak lilie kwitną ale to już końcówka ale jeszcze floksy też pachną .
Marzenko na samą myśl to już mi się coś robi a tu france takie duże w tym roku ;:222

Obrazek

Obrazek

Obrazek
co to za kwiatek ??

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Tereniu,świetnie wygląda Twój ogród naładowany kwiatami piszesz ,że u Ciebie sucho ,u mnie też już sucho i jak nie poleje to trzeba będzie podlewać ,ten kłosowiec jest wysoki ? i jaki ma kolor ,bo potrzebuję o granatowym kolorze i taki wydaje mi się Twój,ale pytam bo czasem zdjęcie nie oddaje dobrze koloru,pozdrawiam i dobrej nocki ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Tereniu sama jestem ciekawa co to za kwiatek, bo śliczny, zbieraj nasionka proszę :wit , a te kwiatki z ostatniego zdjęcia to co to?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”