Ogród Biedronki641cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Biedronki641cz.4

Post »

Alu, u Ciebie jak zwykle pięknie, pomidorki już duże.
Ciekawa jest ta odmiana o wyglądzie gruszki :D
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Obrazek

Alu co prawda nie głosowałam :oops: , bo rzadko biorę udział w tym konkursie, ale również gratuluję wygranej ;:196 prześliczne jeżówki Alu, ta z białymi płatkami i pomarańczowym środkiem, cudeńko ;:215
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witam.
Dziś miałam wolne i sporo zrobiłam. Ziemia po deszczu przeschła i superowo się pracowało.
Przeplewiłam warzywnik, wyrwałam czosnek i na to miejsce posiałam koper. Może jeszcze urośnie to sobie jeszcze zamrożę.
Niestety na grzybach nie byłam,bo przypomniałam sobie o dentyście,że mam wizytę. SKS. :;230

Jolu ten pomidor o który pytałaś to Soraya. Jest wczesny,plenny i długo może poleżeć zerwany.Jedyną jego wadą jest to ,że ma łupę dość twardą. Co roku go wysiewam.

Mariolu a ja mam inny smród.Sąsiad trzy razy w tygodniu bije świnie i mam już wstręt do wędzonki. Już nie mówiąc o tym,że w lecie nie mogę prania powiesić na polu . Ale to na inny wątek.
;:196 :wit
Małgosiu ja jeżówki zbieram od kilku lat. Co mi wpadnie w ręce jakaś nowa odmiana to kupuję. Trochę ich przez kilka lat uzbierałam ale i straciłam . Ciekawe odmiany lubią zaginąć.
Jednak nigdy z nich nie zrezygnuje. Kwitną do jesieni. I to jest ich atut.

Aga dziękuję. Co Ci już rośnie na balkonie? A odnośnie pomidorów to już sama sobie odpowiedziałaś, bo to jest '' Red Pear'' - czerwona gruszka.Nie wiele o nim mogę jeszcze powiedzieć, bo mam je pierwszy raz.

Iwonko dziękuje. Nic nie szkodzi. A jeżówka ta to Supreme Cantaloupe . Ona w tej chwili przekwita i tak wygląda. Nie ma płatków białych tylko w miarę rozwoju i przekwitania płatki jaśnieją.
A teraz Wam coś pokaże , gdzie mi najlepiej rosną poziomki.Wszystkie poszły spać.Uschły a ta siewka się wysiała w kostce i owocuje.

Obrazek

Ta siewka też przy murze sobie ładnie kwitnie.

Obrazek

Siewek mam jej sporo. Może ktoś chętny?

Czas niebieskich hortensji minął. ;:222 ;:108 Dziś są już takie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Deinante jeszcze kwitnie. Bym powiedziała,że dłużej niż wcześniejsze niebieskie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Alu, trudno mi coś doradzić w sprawie niebieskiej rabaty, bo sam dawno już zrezygnowałem z rabat kolorystycznych. No i żeby kwiaty kwitły w tym samym czasie - to karkołomny pomysł :?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Alu,jeżówki są nie do napatrzenia ,ten kolorowy łan wygląda bajecznie ,to naprawdę wdzięczne kwiatuszki,nie mam białej Deinanthe a jest śliczna ,ja tez miałam iść dzisiaj na grzybki ,ale zrezygnowaliśmy ,bo w ogrodzie straszne zaległości się zrobiły,więc dzisiaj byłam w ogrodzie ,a na grzybki pojadę w jesieni w świętokrzyskie,gratuluję wygranej ,tak mi przykro ,że mnie nie było przy głosowaniu,bo w ogóle nie zaglądnęłam do konkursu ,przez te moje wyjazdy ,ale bardzo się cieszę,że dobrze się zakończyło,buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Florian każda sugestia jest mile widziana i proszę o więcej. ;:108 Przez zimę zrobię nowy plan nasadzeń.

Marta dziękuję. Przecież nic się nie stało. Sama zauważyłam,że coś się dzieje, bo w moim wątku w ciągu dnia było od 100-150 odsłon jak nigdy.
Teraz jak wróci wszystko do normy to nadgonisz pracę w ogrodzie. ;:108 To p.Z musiał się walnąć, bo od niego wszystko zawsze było zgodne. Jak widać nawet superowemu sprzedawcy może się przydarzyć pomyłka. Odpocznij i spokojnej nocy życzę. Pa.

Obrazek

Obrazek

Co się dzieje mojemu karczochowi?

Obrazek
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

ALA,kwiaty lubimy podobne i je mamy ;:108 /Co prawda Ty masz ładniejsze :oops: /
Podobnie z ciągotkami...Dwa razy próbowałem uprawy karczochów /także skorzonery,bakłażanów,salsefii /,ale bez efektów :wink:
Bo to warzywo z cieplejszych klimatów...Tobie się udało :!:
Napisz jak smakują ;:108
Siewka kokoryczki ładniutka :!:
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu, jak zwykle upatrzyłam coś ślicznego u Ciebie, biały krwiściąg ;:180 koniecznie zbieraj z niego nasionka

Obrazek
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Alu, widzę, że nawet karczochy uprawiasz? U mnie ogórki dopadła zaraza :( A smrodku świniowego nie zazdroszczę, jest jeszcze gorszy od krowiego...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Alu Deinante przepięknie wygląda, ;:oj jaka fotografia. ;:138 Kokorycz pod murem chciała pokazać jaka żywotna. :) Myślałam, że tylko u mnie rozplenice się pospieszyły. ;:7
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Alu, nic nie mam na balkonie.
Nie mam do tego głowy, wciąż się urządzam.
Może w przyszłym roku :D
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Hortensja cała niebieska musiała wyglądac zjawiskowo, skoro jeszcze teraz mi sie podoba ;:173 Sliczne ujęcie deinante. Ta samotna róża ma fajny kolorek. Uwielbiam piórka rozplenicy :D
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Strasznie lubię zwiedzać Twój ogród... Wiele w nim roślin nie tylko pięknych, ale i dosyć rzadkich... Bardzo sobie cenię takie kolekcjonerstwo, zwłaszcza że i sam mam do tego słabość ? choć jednocześnie zachwycam się też kwiatami zupełnie pospolitymi i zwyczajnymi, a nawet takimi, co to większość ludzi uważa je za chwasty (choćby powoje czy kieliszniki)...

Zazdroszczę jeżówek. Mnie coś w tym roku nie dopisały... Być może zagłuszyły je rosnące obok ostróżki, tojady i ślęzawa...

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam.
Kolejny dzień pracowity. Korzystając z dnia wolnego i z tego, że przeschło po deszczu przesadzam rośliny.
Nigdy tego nie robiłam w lecie, ale jestem zmuszona.
Koszmar jest, bo korzenie z iglaków weszły mi do ogrodu. Wyciągając je używam siekierki. Stwierdziłam też ,że nie mam litości do niektórych roślin. Zawsze mi było wszystkiego wyrzucić.
Przyszłam chwilę odpocząć i odpisać na posty.

Sławku ;:108 ;:108 u Ciebie też piękne. ;:108 Jak przeżyją to będę smakować i napiszę. :wit

Ewciu już zapisuje co komu obiecałam,bo mogę się pogubić. Nasionka zbiorę.

Mariolu wysiałam trzy nasionka karczocha, bo tyle było w torebce. Wyszły dwa. Jeden mi zginał. Jeden się ostał. U mnie ogórki też się kończą. Było w tym roku dużo mniej,ale też mniej siałam.

Soniu Deinathe jak się zbliży to ładnie wygląda.Natomiast w kępie nie da się jej zrobić ładnego zdjęcia. Nie wszystkie rozplenice się tak spieszą.

Aga pewnie ,że lepiej na wiosnę. Na balkonie też możesz sobie stworzyć cudne miejsce.
I tego Ci życzę.

Małgosiu ja jednak wolałam niebieską a nie taką jak jest teraz.Róż nie mam dużo.Wszystkie nn,ale powtarzają kwitnienie. A mnie bardzo podoba się ostnica bez kłosów.

Loki jak masz na imię?. Podpowiedz ,bo nie pamiętam. Dziękuję i miłe to co piszesz.
Zakładając ogród dużo wysiewałam jednorocznych i bylin tych pospolitych. W miarę czasu dużo kupowałam gotowe sadzonki . Zbierałam z nich nasiona i znów wysiewałam. Wiesz ,że w miarę jedzenia apetyt rośnie.Weszłam w rośliny kolekcjonerskie. Choć jeszcze kolekcjonerką się nie czuje. Może prędzej zbieraczką co ładniejszych roślin. Wydawało by się ,że mam dużo , ale listę z chciejstwami też mam. ;:7 To wszystko jednak kosztuje. ;:108 Może nadejdą lepsze czasy.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czas na fotki. ;:108

Obrazek

Tak wygląda w kępie Dienanthe. Lepiej w zbliżeniu. ;:108

Z nowych kwiatuszków zakwitły mi Zefiranty białe.

Obrazek

Kolejny Aminek

Obrazek

Obrazek

Niski pełnik.

I z bliska

Obrazek

Kolejna goryczka będzie kwitła.

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”