Nasze 1500 m2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Nasze 1500 m2

Post »

Małgosiu Miss Bateman kupiłam w Biedronce dwa lata temu, dopiero teraz zakwitł i okazało się że wcale nie jest tym za kogo się podawał... ;:222 Okazało się że mam Madame Julia...Ale też ładna. ;:173
Wczoraj grzmiało i poszło bokiem. Dziś pojechałyśmy z Justyną nad jezioro poopalać się trochę , to po godzinie taka burza nas przegoniła że ledwo do domu zdążyłyśmy dojechać. A byłyśmy skuterem :!:
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Karolinko dziękuję ;:196 Trochę się tego uzbierało, ale i tak chce się więcej i więcej ;:223 Wyrzuconych floksów szkoda, one są przecież takie piękne ;:173 W Piilu zakochalam się kiedyś przeglądając "Mój piękny ogród", dopóki go nie spotkałam kupowałam wszystkie, ktore były do niego podobne :lol:
Soniu mam nadzieję, że roślinki szybko zarosną pergole i otrzymam taki efekt, jaki sobie wyobrażalam :wink: Dzwonki karpackie w tym roku dają popis, kwitną już naprawdę długo. Przetaczniki akurat nigdy mi nie chorowały, a twoim coś się dzieje? Mnie udało się akurat wykorzystać chwilę przerwy w upałach i posadziłam nowe zakupy ;:108
Mariolu róża śliczna, ale niestety deszcze jej raczej nie służą :( Floksy spodobały mi się już w tamtym roku, i dobrze bo obecnie to one najbardziej zdobią ogród ;:108
Natalko oj jeszcze bardzo dużo nie mam, choć bardzo sie staram sukcesywnie powiększać swoją kolekcję :lol:
Alu mnie też się właśnie spodobała ta bylica, jej listki ładnie zdobią rabatkę... Hm, najwyżej posadzę ją do jakiegoś pojemnika , może wtedy zbytnio się nie rozpanoszy...
Olu takie pomyłki trochę denerwują, ale jak sama napisałaś Julia też jest śliczna ;:333 U mnie wczoraj nic nie padało, miałam całodzienny wyjazd, wrociłam w nocy, więc nawet podlewac mi się nie chciało... Dzisiaj niby pochmurno, ale czy spadnie mi z nieba podlewanie to nie wiem :wink:

Ciągle zakwitają nowe roślinki, trochę nie nadążam ze zdjęciami... Tu sprzed dwóch dni:
Pysznogłowka cytrynowa rozkwita
Obrazek

Taki odmieniec wyrósł w dzwonkach karpackich ;:131
Obrazek

Ciągle dołączają nowe goździki
Obrazek

Floksy obecnie najbardziej zdobią ogród?
Obrazek Obrazek
Feris Wheel, mój ;:167
Obrazek Obrazek

Ostróżka naga ? rzadko można spotkać wśród kwiatów taką czystą czerwień?
Obrazek Obrazek

Kolejny krwawnik
Obrazek

Złocień wielki
Obrazek

Tych wolałabym jeszcze nie oglądać ;:185
Chryzantema Yellow Tea i dzielżan
Obrazek Obrazek

Budleja wreszcie będzie przyciągać motylki :tan
Obrazek

Odętka wśród wilczomleczu
Obrazek

Piilu długo zwlekał, ale warto było czekać
Obrazek

Portulaka nie dość, że ma różne kolory kwiatów to jeszcze jedne są pojedyncze, a inne pełne
Obrazek

Robinia - nie dość, że piękna, to jeszcze powtarza kwitnienie ;:138
Obrazek
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Coraz ładniej i ładniej ;:63 fajny ten krwawnik, kupiłam mieszankę nasion i na przyszły rok będę siać - ciekawe czy takie cudo mi wyrośnie? ;:224
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Małgosiu ,ależ u Ciebie różnorodność ;:oj powojniki cudne i floksy.Cieszę się ,że i u Ciebie portulaka pokazała różnorodność kształtów i kolorów :D
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
ewarm
500p
500p
Od: 3 paź 2010, o 23:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu jak wysoko Ci rośnie ten złocień wielki i faktycznie ma tak ogromne kwiaty?
ślicznie i bardzo kolorowo szczególnie tam gdzie clematisy.
Pozdrawiam.
ewa
Wyczekiwany ogród
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Mój Piilu kwitł już w tym sezonie jak go kupiłam. Teraz znów ma pączki i powtarza kwitnienie...
Hurra! :tan
Krwawnik super ma kolorek. ;:333
I jak popadało trochę u ciebie :?: U mnie dziś z rana upał a jak wywiesiłam pranie, zaczęło grzmieć i już pada...
Ostatnie dwa tygodnie są dosyć deszczowe...Taką jakąś jesień czuję. ;:222
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Piilu prześliczny ;:138 teraz dopiero się rozhulał a mój nadal kwitnie i dużo ma pąków. ;:oj
Świetny ten marmurkowy flox, biały z oczkiem również mi się podoba.A złocień faktycznie olbrzymi i jeszcze ten uroczy krwawnik. ;:215 ;:215
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Natalko trzymam kciuki, żeby tak było, bo ten krwawnik bardzo ładnie się prezentuje na rabacie ;:108
Iwonko portulaka zaskoczyła mnie całkowicie, nie miałam pojęcia, że ona tak potrafi ;:oj Poza tym kwiatki są naprawdę duże jak na taką w sumie niską roślinkę :D
Ewuś złocień ma ok. 70 cm (jednak w tym roku go rozdzielałam), kwiaty też ma większe niż moje pozostałe, więc w pełni zasłużył na swoją nazwę :wink: Staram się tak nasadzać roslinki, żeby niemal zawsze coś kwitło na rabatkach, ale nie zawsze się to udaje...
Olu mój Piilu w tym roku tak zaspał wiosną, że kwitnie pierwszy raz gdy twoj już drugi :lol: Ale dobre i to :D Popadało porządnie, mało tego - codziennie pada ;:224 Dzisiaj też nieprzerwanie od 16-tej...
Stasiu wreszcie się mogę cieszyć kwiatami Piilu :D w sekundzie wybaczyłam mu tak wielkie spoźnienie :D Mamy podobny gust odnośnie floksów, bo mnie też te dwa chyba najbardziej się podobają. Do złocieni też mam sentyment, ciekawe czy to z powodu tego, że nazywają je moim imieniem :wink:
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu dzwonek karpacki chciał się upodobnić do rozwaru. :) Krwawnik wart pochwały, bardzo fotogeniczny. ;:oj Pilu śliczny, z floksem mu do twarzy. ;:215 Portulaka sama się wysiewa, u mnie trzeci rok się pojawia, wyrywam, zostawiam tylko kilka sztuk. Przetaczniki szybko mają brązowe pędy dołem. Nie wiem czy to grzyb, mało chemii używam, ale może trzeba spróbować. :?:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Oj też chciałabym tak nie nadążać za kwitnących roślinami ;:224 a tu u mnie wieje nudą i nic nowego nie pokazuje się za bardzo. Nic tylko zakupy zrobić hehe ;:306. Na prawdę masz sporo roślin ;:138. Ten krwawnik ma ciekawą kolorystykę a i dzielzany śliczne. Ja jeszcze ich nie mam i nie wiem dlaczego ;:oj . Pięknie u Ciebie tego lata ;:108 . Pozdrawiam :wit.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu ten krwawnik i mnie najbardziej się podoba. Mam nadzieję, ze portulaka i u mnie się rozgości :D Ja przestałam się bać chemii od kiedy zauważyłam, że roślinkom się nic nie dzieje, a szkodnikom i owszem :wink: Tyle że do tej pory używałam tylko tego Substralu 2w1.
Ewelinko jesteś chyba trochę zbyt surowa dla swojego ogrodu, byłam dzisiaj u ciebie i widziałam całe mnóstwo śliczności ;:108 Dzielżany to kolejne moje ulubione roslinki z grupy PP, czyli posadź i podziwiaj :D Mam cichutką nadzieję, że kolejnego lata dopiero zrobi się ładniej, gdy zakwitną wszystkie dosadzone w tym roku rośliny ;:224

W tym tygodniu jakoś mało czasu było na zdjęcia?

Niebieska ostróżka też już zakwitła po raz drugi
Obrazek

Lilie wciąż jeszcze dołączają, te rosną przy tarasie i pachną mi na całego ;:173
Obrazek Obrazek

O dziwo u mnie drugie kwitnienie róż jest ładniejsze i bardziej obfite niż pierwsze :shock:
Obrazek Obrazek

Coraz bardziej lubię rudbekie? Powalają mnie po prostu długością kwitnienia
Obrazek

Tojad i kłosowiec Golden Jubilee
Obrazek Obrazek

Hibiscus, aż trudno mi uwierzyć, że ten obecnie dwumetrowy krzak własnoręcznie wyhodowałam go z nasionka
Obrazek

Nelly Moser już powtarza kwitnienie, a Niobe jest w trakcie pierwszego ;:306
Obrazek Obrazek

Jeden z ostatnich bodziszków, niestety nn. Zdjęcia tego nie oddają, ale ma piękny biskupi kolor
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Małgosiu, ależ kolorowo u Ciebie. Hibiskus zjawiskowy - gratulacje ;:215 Floksy śliczne, ja dopiero odkrywam urok tych roślinek. Póki co mam posadzoną jedną kępkę, ale na pewno na niej nie poprzestanę.
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale hibiskus :shock: Pieknie Ci wszystko kwitnie, róże pewnie napiły się deszczu i teraz odwdzięczają pięknymi kwiatami :D
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Masz bardzo ładne kolorki floksików :D
Sliczne róze i te clemki.
Piilu i ja bardzo lubie :)
Dużo rożnego kwiecia, u ciebie tez nie brakuję. Suuper!!
Ja też tak lubię ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu hibiskus wspaniale kwitnie, wyhodowałaś dorodny okaz. ;:138 Powojniki pięknie się prezentują z taką liczbą kwiatów. ;:oj Złamałam się dziś i użyłam chemii, muszę jakoś opanować choroby grzybowe. ;:174
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”