Ogród Biedronki641cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Biedronki641cz.4

Post »

Też go rozpoznałam choć go nigdy w realu nie widziałam ale takie było moje pierwsze skojarzenie!Brawo ..ja!!! ;:306
Sino-ornaty sadziłam kilkakrotnie ale żadnej zimy nie przetrwały..dałam sobie spokój...Goryczki u mnie się nie darzą jedynie trojeściowe miałam ale je udusiłam...przesadziłam i...zapomniałam w rewanżu- uschły... :oops:
U nas ogórkom liście już pożółkły...M nie je ale zakisił kilka słoików ...ja jem ale nie kiszę... ;:306 Przetwórstwo ogórkowo-pomidorowe to jego domena... :D Nie cierpię robienia przetworów..jedynie sałatki czasem zrobię... ;:173
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Kembe
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 25 lip 2016, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wow, zdjęcia robią wrażenie, ale ten przegorzan zwłaszcza! Jest przefantastyczny ;:oj
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonka ja też nie wiem co to jest. Kupiłam na wiosnę jako czosnek.Trochę się zdziwiłam,że ktoś sprzedaje cebule,które powinno się sadzić jesienią.Posadziłam do gruntu. Długo nic nie wychodziło a wczoraj ku mojemu zdziwieniu zobaczyłam taki kwiat.

Maryniu jeśli to on a na to wychodzi,że to muszę wykopać na zimę. ;:108 Miałam schodzić z roślin nie zimujących w gruncie. :;230 Maryniu proszę cofnij się jedną stronę ,bo tam była prośba do Ciebie w sprawie rozpoznania liliowca. Proszę.
Ja tam lubię robić przetwory. Ponoć nawet za dużo ich robię. Teraz tak wszystkiego po troszku.

Kembe witaj na forum iw moim wątku. Dziękuję. Przegorzan mam z siewu . Niestety już zmienia kolor.

Obrazek

Zwykłe też ładne.

Obrazek

Języczka pomarańczowa wieczorową porą.

Obrazek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Alu niestety nie wiem, co to za odmiana goryczki, bo w centrum sami nie wiedzieli... Wetknęłam ją byle gdzie, bo skoro i tak miała nie przezimować... A skoro zakwitła to stwierdziłam, że jej dobrze i przesadzanie jest zbędne :) Masz mnóstwo fajnych roślin, niektórych w ogóle nie znam ;:224 Fajnego gościa miałaś, mnie też czasami odwiedzały, ale od kiedy są psiaki już nie widziałam.
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Ta "Jeżowska na razie nn" niespotykana. ;:215
Krasnokwiat mam posiany w doniczkach, ciekawa jestem, czy też tak pięknie zakwitnie, jak Twój. ;:138
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Piękne łany jeżówek. Ostatni liliowiec to na pewno Apricot Beauty. Laurencję bardzo lubię i od kilku lat mam ją na działce. Nie zbieram jednak nasion i nie wysiewam, tylko kupuję na targu 2 - 3 sadzonki i wsadzam do pojemnika.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam.
Nad ranem obudziłam się by zamknąć okno.Lało niemiłosiernie.
W pracy nie najlepiej,bo zalane.Ulice zalane.Ogród w końcu podlany i to solidnie. Już mam wrażenie,że rośliny odżyły. Potem przegrywanie zdjęć, bo dysk był zapchany i nie chciały mi przejść zdjęcia.
Jutro wolne to planuje przesadzanie.

Małgosiu może to siedmodzielna goryczka.Wydaje mi się,że i u mnie zakwitnie. Zbieram rośliny od dawna. Jedne rosną,inne wylatują. Coś kupuje,zbieram nasiona i wysiewam, by zawsze mieć w ogrodzie drugi egzemplarz. Tak to wygląda.A czego nie znasz?
Gość nas odwiedza. i zawsze jak się pojawia to moja psina sygnalizuje.

Marysiu muszę poczytać o Krasnokwiecie .Jest tylko kwiat a nie ma żadnego liścia,Widziałam te kwiaty na oknach u ludzi ale czy to on?

Lidziu a ja wysiewam. Fajnie wschodziła.Tylko mam problem z wsadzaniem .Nie wszystko z moich wysiewów zdążam wysadzić na czas.

Dzisiejsze fotki.

Obrazek

Jedna z różowych goryczek zakwitnie :tan Czy druga zakwitnie to :?:

Obrazek

Zakwitła ostatnia chyba z lilii.

Obrazek

Jeżówkami chyba Was nie zanudzam. ;:108 Coraz więcej przybywa im kwiatów.

Jestem padnięta . Dobrej nocy. :wit
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Alu ty to masz serce do tych egzotycznych, rzadkich roślin. ;:180 Krasnokwiat Katarzyny, co za piękna kula. ;:oj Odętka jeszcze ładnie kwitnie. Z jeżówkami świetnie się prezentuje. O mojej zapomniałam i ledwo żyje. :oops: Nareszcie chłodniej i deszcz uratował kondycję naszych ogrodów. ;:215
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Alu :wit przyszłam się przywitać i idę obejrzeć Twoje piękności ;:65
Widzę już przepiękne jeżówki , rudbekie , liliowce i goryczki ;:215
Czytam że Ci podlało solidnie ogród i mnie też nareszcie troszkę podlało :)
Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli .
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam.
Dziś cały dzień spędziłam w ogrodzie.Wreszcie mi wczoraj solidnie ogród podlało a dziś super się w nim pracowało. Gdyby nie noc pewnie bym siedziała jeszcze dłużej. :;230

Soniu to nie serce to upartość. :;230 Muszę niektóre roślinki,które nie chcą u mnie rosną tak im dogodzić,by się zadomowiły na stałe. ;:108 Odętką się nie przejmuj. U mnie biała leży wykopana od zeszłego roku i kwitnie. Natomiast mam taką o pstrych liściach to już tak łatwo z nią nie jest. A wiesz,że deszczyk uratował rośliny i już dzisiaj widać jak bidule odżyły. :wit

Tereniu witam Cię w moich skromnych progach. :tan Oglądaj do woli. Tak ogród odżył.Szkoda ,że nie padało dużo wcześniej,bo już u mnie pomimo podlewania robiło się jesiennie. Zapraszam ponownie . Może jeszcze będzie co pokazać. ;:108 :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Witaj Alu :wit
Zaglądam, podczytuję, ale z pisaniem gorzej. :(
Co do rudbekii, to stale mam tylko tę najpospolitsza, żółtą.
U Ciebie są śliczne. Widać mi nie pisane. ;:185
I goryczka różowa Ci zakwitła. ;:138
U mnie kwitną białe i niebieskie, a różowa nie. Może się jeszcze namyśli.

Ta begonia ma pełne kwiaty?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Alu, oj jak ja bym tak chciała, ale ledwo udaje mi się M namówić na krótki wyjazd na działkę ostatnio ;:219 masz kielisznik?
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam.
Dziś sobie troszkę pospałam, bo wczorajszy dzień odbił się na moich starych kościach. :;230
Teraz znów grzeje . ;:222

Marysiu chinanit z przyjemnością Ci podeśle sadzonki albo jak chcesz nasiona. No 100 procent jeszcze będziesz na nie narzekać jak się zadomowią. Tak zakwitła Little Pinke . A Diva żyję ale licha i chyba nie zakwitnie. Nie wiem czy nie skuszę się na kolejny zakup Zuiko Rindo. Muszę ją ujarzmić by w końcu chciała rosnąć i nie ginąć. Jeszcze są pączki na siedmiodzielnej. Nie będzie chyba kwitła Diva,chyba ,że później. Te co kwitną są ujarzmione, bo rozpulchniłam im ziemię są w słońcu,ale dopiero w późniejszych godzinach.Podlewałam,zasilałam i widzę,że lepiej rosną w lekko kwaśnej ziemi.Jedną mam na skalniaku wapiennym to od trzech lat ma po 2 kwiatki. Ach ile bym już miała goryczek, gdyby chciały rosnąć. :;230
Marysiu to pełne co pokazywałam to jednoroczny Dragonek.
A Begonie też mam pełną ,ale o drobnych kwiatuszkach.
Obrazek

Jeszcze mam takie w gazonie

Obrazek

Iwonko na wszystko przyjdzie czas. ;:108 Nie wolno Ci szaleć w ogrodzie, tylko wypoczywać. Nie wiem czy pamiętasz ;:108 Ja też byłam w podobnej sytuacji , gdzie nic mi nie było wolno robić i jak czytałam jak dziewczyny szalały w ogrodach, robiły różanki a ja tylko zdjęcia. ;:108
też im zazdrościłam tego ogrodowego szaleństwa. Wiem,że nie odrobisz tych straconych chwil,że ogród nie będzie dopieszczony jakbyś chciała. Tak to kielisznik.

Ale się rozpisałam. ;:7 ;:7

Czas na dzisiejsze fotki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Dzisiejsze zdjęcia też śliczne, wiem Alu, masz rację, a oglądanie Waszych ogrodów cieszy, ale nie tak jak widok swojego prawda ;:108 , na kielisznika popatrzę, a potem będe się do Ciebie uśmiechać po niego, może tym razem by mi się z nim udało :oops:
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Alu begonie podziwiam szczególnie, piękne. ;:oj U mnie ani drobne, ani teraz wielkokwiatowe jakoś nie chcą być ładne. Biała ostróżka tak ślicznie wygląda. ;:215 Zawsze podziwiam cię za upór w ogrodzie i nie tylko. ;:180 Ciastka orzechowe smakowały wszystkim bardzo. ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”